Hírek

#dohányzás
2010.06.29.

Focisták, élsportolók - mégis dohányoznak

Gátja lehet-e egy sportoló pályafutásának, ha valamilyen káros szenvedély rabja? Nyilvánvaló, hogy az ő szervezetüket is ugyanúgy károsítja a dohányzás, ennek ellenére szép számmal vannak nem éppen példás életet élő, mégis egykor vagy jelenleg csúcsra jutott sportolók. Gondoljunk csak az aranylabdás, világ-és európabajnok Zinedine Zidane-ra.

#naptej
2010.06.28.

A Te naptejed mennyire káros?

Nemrég töltöttem el egy hétvégét a tengerparton. Természetesen vastagon bekentem magam napkrémmel. Felmerült bennem a kérdés: vajon károsítom a környezetem azzal, hogy próbálom magamat megvédeni a környezet rám káros hatásaitól? Mit tesz a napkrém a bolygónkkal? Csak akkor olvasd el alábbi írásunkat, ha komolyabban el akarsz mélyedni a témában!

#vakáció
2010.06.28.

Vakációzz otthon!

Nincs pénzed nyaralni menni az idén? Semmi gond! Otthon is igazán jól érezheted magad! A legfontosabb, hogy tudd: a nyaralás lényege az, hogy kiszakadj a megszokott mindennapi ritmusból, valami mást, szokatlant csinálj! Tehát, beszéld meg szüleiddel, hogy kiveszel pár nap „szabadságot”, kikapcsolod a telefonod (hiszen ha valahol messzi külföldön lennél sem hívnál senkit!) Felejtsd el a fűnyírást és minden olyan dolgot, amit nyaralás közben sem tennél!

#szex
2010.06.27.

A szexről - ahogy a felnőttek látják

A szex egy érzékeny téma, ami mindig heves reakciót vált ki mindenkiből és eltérő véleményeket szül. A fiataloknak a kíváncsiság miatt nem adatik meg a lehetőség, hogy ésszerűen mérlegeljenek, olyan kérdésekre keresnek választ a puszta fizikai együttléten keresztül, amiről akár egy puszta beszélgetésen keresztül is informálódhatnak.

#energiaital
2010.06.26.

Energiaital - Ne vedd a szívedre!

Noha az energiaitalok felpörgetnek és növelik a teljesítményt, nem mindig éri meg kipróbálni. Ismerd meg a veszélyeket, melyeket az energiaitalok jelenthetnek a szívedre!

#randevú
2010.06.26.

Beszélj szüleidnek a randevúdról

A randizás valóban a felnőtté válás irányába tett óriási lépésnek számít az életben, s akár tetszik, akár nem, az első randik alkalmával a szüleid valószínűleg nem fognak kibújni a bőrükből örömükben. Könnyítsd meg számukra a változást: ne feledd, a szemük előtt felcserepedő gyermekük felnőtté érése nem hétköznapi esemény.

#tini. éhezés
2010.06.25.

Az éhezés káros és kóros hatásai

Egy átlagos felnőtt szervezet napi energiaigénye 2000-3000 kcal körül mozog kortól, nemtől, fizikai aktivitástól függően. Ha ezt a bevihető energiamennyiséget csökkentjük, akkor az izomsejtek és vázizmok leépülésétől az immunrendszer meggyengülésén át, akár halálhoz is vezethet a megvonás.

#dohányzás
2010.06.25.

Betilthatják a dohányipari adalékanyagokat

Asztmás és allergiás, tüdő- és légúti betegségekkel foglalkozó társaságok és egyesületek egyhangúlag támogatják, hogy tiltsák meg minden olyan adalékanyag alkalmazását, amely a dohánytermékek fogyaszthatóságát, illetve a hozzászokást, a függőség kialakulását erősítheti.

#szex
2010.06.24.

Amit a férfiakról még nem tudunk

Noha a férfiak élettanát tárgyaló könyvek sorában megjelentek már olyanok is, mint pl. a Férfiak és más férgek című alkotás, távol áll tőlünk párhuzamot vonni közöttük. Csakis az érdekesség kedvéért említünk meg néhány dolgot az állatok világából.

#cigi
2010.06.24.

Hogy okosan tudj dönteni - 20 tény a dohányzásról

Ez a cikk nem a szokásos, dohányzásról lebeszélő "kampányszöveg". Csak közlünk néhány, számodra eddig valószínűleg ismeretlen adatot a cigarettázásról. A döntés ezután már a Te felelősséged!

#barnulás
2010.06.24.

Barnulás - Egyre több a bőrrákos fiatal

Szeretnéd száműzni a sápadt bőrödet és mélyebb tónust akarsz? Üdv a klubban. Főleg, amikor a strandszezon közeledik, sokan elgondolkoznak azon, milyen módon kaphatna a bőrük bronzos pirosasságot- önbarnítókkal, szoláruimmal, napozással vagy ezek kombinációjával.

#szex
2010.06.23.

Két szűz - Használjunk óvszert?

„Ezt a nagyszerű fiút épphogy csak a nyáron ismertem meg. Ő sajnos messzebb lakik, de megbeszéltük, hogy hétvégente meglátogatjuk egymást. Többször is szórakoztunk már a gondolattal és volt partnereinkkel, de még mindketten szüzek vagyunk. (Tudom, nehéz elhinni, de tényleg így van…) De most úgy érzem, eljött az idő! Tényleg használnunk kellene óvszert? Mindent tökéletesen szeretnék!”

#napozás
2010.06.23.

Bőrrák huszonévesen - Mikor biztonságos a napozás?

Mindannyiunknak szüksége valamennyi napozásra: ez az elsődleges D-vitamin forrásunk, amely biztosítja a szervezet kalciumfelvételét, hogy a csontozatunk erős, egészséges legyen. A legtöbb embernek azonban nem kell sok időt töltenie a napon, hogy hozzájusson a szükséges D-vitamin mennyiséghez, ráadásul ha nem védekezünk a nap ibolyántúli sugarai ellen, a következmény könnyen lehet bőrbetegség, szemkárosodás, az immunrendszer gyengülése, sőt még rák is. Akár huszonéveseknél is kialakulhat bőrrák.

#barát
2010.06.22.

Baráti kapcsolatok, klikkek

A baráti kapcsolatok életünk fontos részei. A család is meghatározó közeg, de ez nem választott a szó mindennapi értelmében. A barátainkat választjuk: már az óvodában, a játszótéren is. Azért, mert jó együtt a másikkal, mert jól lehet játszani, próbálgatni önmagunkat, beszélgetni együtt mindenről.