szex
#Vágyak

Két szűz - Használjunk óvszert?

2010.06.23.
1 perces olvasási idő

„Ezt a nagyszerű fiút épphogy csak a nyáron ismertem meg. Ő sajnos messzebb lakik, de megbeszéltük, hogy hétvégente meglátogatjuk egymást. Többször is szórakoztunk már a gondolattal és volt partnereinkkel, de még mindketten szüzek vagyunk. (Tudom, nehéz elhinni, de tényleg így van…) De most úgy érzem, eljött az idő! Tényleg használnunk kellene óvszert? Mindent tökéletesen szeretnék!”

Kedves Kérdező!

Ha mindent tökéletesen szeretnél, ne feledd, az első együttlét általában a tökéletlenségeivel lesz tökéletes! Úgy tűnik a leveledből, hogy úgy gondolod, az óvszer talán befolyásolhatja az együttlét hangulatát.

De mielőtt ebben a tévhitben élnél, nem árt tudnod pár dolgot:
• az első együttlétek kevésbé tökéletesek, sokkal inkább emlékezetesek
• tökéletes, avagy sem, sokkal nyugodtabb tudsz maradni, ha csökkented a kockázatot és csak a partneredre figyelsz, nem pedig arra, hogy mikor húzza ki!
• a kondomok hatalmas védelmet nyújtanak az STD-kel és a terhességgel szemben. Emellett élvezetesebbé is tehetik a szexet a formájuk által!

A fertőzésektől és betegségektől nagy százalékban véd, ami a ti első esetetekben fontos! Ugyanis lehet, hogy mindketten másképp definiáljátok a szüzességet.

Partnerednek már lehet, hogy volt anális vagy orális közösülése, így lehetséges egy esetleges fertőzés, amitől természetesen a kondom megvéd. Teljesen csak akkor lehettek biztosak, hogy nem vagytok fertőzöttek, ha mindketten tesztelitek magatokat!

Ha meg szeretnéd előzni a terhességet (ha csak ez a probléma és a fertőzés kizárt), beszélhetsz az orvosoddal, aki majd megmondja, hogy a te korodban milyen fogamzásgátlási módszerek elérhetőek. Ugyanis más módszereknek komolyabb mellékhatásai lehetnek, így meg kell fontolni használatukat! Míg a kondomnak semmilyen más káros hatása nincs!

Szóval összefoglalva, „nem kell” használnotok kondomot, de mindenképpen védekezzetek. Viszont ne feledd, hogy a kondom az egyik leghatékonyabb és legkockázatmentesebb módja a védekezéseknek és semmilyen más negatív hatással nem lesz az első együttlétetekre!

(Cs.B.)