Hírek

#túra
2010.06.04.

Mi legyen a hátizsákban?

A hétvégétől egyre javuló, nyárias időt jósolnak a meteorológusok, ennek köszönhetően pedig egyre többen terveznek rövidebb-hosszabb túrákat, kirándulásokat. Ez mindenképpen hasznos időtöltés, hiszen a tiszta levegőn gyaloglással töltött órák szinte belülről masszírozzák a szervezetet. Érdemes azonban felkészülnünk a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.

#szex
2010.06.03.

Óvszerhasználat: nem nélkülözhetetlen, de célszerű!

Kedves Szerkesztőség! Most a nyáron megismerkedtem egy klassz sráccal. Főiskolára jár, és úgy tervezzük, hogy a tanév alatt hétvégeken meglátogatjuk egymást. Sokat hülyéskedtünk együtt, de nem feküdtünk még le. Mind a ketten szüzek vagyunk. (Tudom, nehéz elhinni…) De most azt hiszem, ő az igazi, és én készen állok… Tényleg kell óvszert használnunk? Azt szeretném, ha tökéletesen sikerülne!

#környezetvédelem
2010.06.03.

Környezetvédelem a köbön

Manapság a csapból is a környezetvédelem folyik. Egyél biokaját hordjál biopamutot, legyél fitt és egészséges és ne szennyezd a környezetedet! - ezt sugallják a reklámok, hírek. De vajon ez mit takar? Mit tehetünk mi magunk környezetünk megóvása érdekében?

#sportolás
2010.06.02.

Testmozgás: keress új kihívásokat!

Az intenzív, rendszeres testmozgás fontos a szervezet számára. Elkezdeni azonban csak körültekintően, bizonyos szabályok betartása mellet szabad ...

#internet-függők
2010.05.30.

Az internetfüggők körében gyakoribb a depresszió

A Leeds-i Egyetem kutatói állításuk szerint egyértelmű bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy egyre több az olyan számítógép-használó, akik körében kényszeres jelleget öltött az internetezés: az átlagos függő a való életben minimalizálja a társas érintkezések számát, és sokkal inkább a virtuális térben – chatszobákban és online-közösségekben – éli életét. A brit kutatók hangsúlyozzák, hogy a világhálón való szörfölés teljes függőséghez is vezethet, s ez a mentális egészségi állapotot is negatívan befolyásolja.

#pasi
2010.05.30.

Pasititkok: így bűvöld el a párodat!

Pasik...Néha olyan jó lenne belelátni a fejükbe. Vajon mit gondolnak? Mi az, amit nem mondanak ki? Miért jár más rugóra az agyuk? Csak olvass tovább, mindent megtudhatsz!

#egészséges táplálkozás
2010.05.29.

Esszenciális zsírsavak - A fejlődő szervezet számára nélkülözhetetlenek

Az esszenciális zsírsavakra a fejlődésben lévő gyereknek többek között azért van szüksége, mert biztosítják az idegrendszer megfelelő fejlődését, erősítik az immunrendszer működését, energiát szolgáltatnak, és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.

#nyári munka
2010.05.29.

5 tipp tini munkavállalóknak

Ha szükséged van egy kis pénzre, miért nem dolgozol suli után, és válsz önmagad főnökévé? Itt van 5 tipp, hogy hogyan indítsd be a saját vállalkozásod.

#leégés
2010.05.28.

Paradicsommal a leégés és a ráncok ellen

Tudósok úgy vélik, hogy azok az antioxidánsok, melyek a paradicsom piros színéért felelősek, megvédhetik a bőrünket a napégés ellen. Új kutatások szerint, ha sok paradicsomot eszünk, elkerülhetjük a napégést, ráadásul a ráncok kialakulását is lassíthatjuk vele.

#allergia
2010.05.27.

Allergia: középpontban a megelőzés

Az allergia megelőzési lehetőségeire válaszol. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa, a MAKIT Immunterápiás Szekciójának vezetőségi tagja

#alvás
2010.05.26.

Alvás közben is megoldhatod a problémákat

Friss kutatásokból megtudhatjuk, ha a szervezetünk megkapja a számára elegendő alvást, sokkal jobban tud teljesíteni, és a problémákat is könnyedebben, tiszta fejjel tudjuk megoldani.