Hírek

#cukor
2010.03.10.

A cukor egészségtelen, az édesítőszer halálos (is lehet)

A tudósok első alkalommal bizonyították be, hogy az élelmiszerek és az üdítőitalok ezreiben használt fruktóz - a cukornak ez az olcsó formája - káros hatással lehet a szervezet anyagcseréjére és a kóros elhízás legfőbb oka.

#facebook
2010.03.09.

Facebook-mánia: Az életünkbe is kerülhet

Az önbizalomhiányos emberek előszeretettel ismerkednek a világhálón keresztül. Sajnos ez lett a veszte annak a brit lánynak, akit megerőszakolt, majd meggyilkolt egy pszichopata férfi. Mivel a közösségi portálokon bárki, bármilyen hamis adatot megadhat magáról, nem árt az óvatosság ilyenkor. Milyen hátrányai vannak még a Facebook-őrületnek?

#szülők
2010.03.09.

Jó, ha a szülő szigorú?

Íme néhány hír a szülők és a tizenévesek számára. A szülő uralkodik! Ezt gyakran nehéz elhinni, és igaz, hogy a fiatalok nem mindig tartják be a szabályokat. Kutatások viszont kimutatták, hogy azok a fiatalok, akiknek szüleik határokat szabnak, előnyben vannak azokkal a fiatalokkal szemben, akiknek nem állítanak korlátozásokat.

#depresszió
2010.03.07.

Depresszió - Hogyan kezeljük természetesen?

"Sajnos az édesanyám depressziós. Milyen természetes módszerekkel tudná kezelni magát? Nem működik jól sem a pajzsmirigye, sem a mája." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#téli sportok
2010.03.06.

A téli sportok asztmát okozhatnak

Köhögsz, zihálsz, vagy éppen kapkodod a levegőt, amikor hideg időben sportolsz? Lehet, hogy asztmád van, s ezzel korántsem vagy egyedül. A testmozgás által előidézett asztma meglepően gyakori az olyan emberek körében, akik hideg éghajlati körülmények között mozognak, legyen szó akár a ház körüli kocogásról, akár arany utáni kutatásról Vancouverben.

#randi
2010.03.04.

Vonzódom hozzá, hogyan kezdeményezzek beszélgetést?

"Tetszik nekem egy fiú, minden pénteken találkozunk egy tanfolyamon. Az órákon folyton engem néz, ezt már a barátnőim is megjegyezték. Nem tudom, hogy elmondjam-e neki, hogy tetszik, vagy inkább ne. Félek, hogy neki nem tetszem és így nekem kínos lesz." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#sport
2010.03.03.

Sportszív - Veszélyezteti az egészségünket?

Az athlete’s heart, vagyis sportszív megnevezése már több, mint 100 évvel ezelőtt is ismert volt. Elsőként 1892-ben Sir William Osler írta le fogalmát, gyakorlati megismerését azonban csak az elmúlt évtizedekben bekövetkezett technikai fejlődés tette lehetővé.

#sport
2010.03.03.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (1. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#evészavar
2010.03.03.

Hánytatás, éjszakai evés - Táplálkozási zavarok

Az ételek és a helyes táplálkozás gyakran megjelennek ezen az oldalon, és most néhány nem túl kellemes evészavarról szeretnénk tudóstani. Reméljük neked sikerül elkerülnöd mindegyiket.

#cannabis
2010.03.01.

Hosszú távon pszichózist okozhat a füves cigi

Minél hosszabb ideig fogyaszt valaki cannabist, azaz marihuánát, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik nála hallucináció, érzéki csalódás vagy pszichózis - közölték ausztrál kutatók.

#recept
2010.03.01.

Kefires csirkeszárny

Ha egy félóra alatt összedobható finom, és egészséges vacsival szeretnéd meglepni a családot, az alábbi receptet neked találták ki! Ajánljuk a későbbi csontritkulás megelőzésére is.

#3D-s készülékek
2010.02.25.

A háromdimenziós filmek veszélyei

Most hogy James Cameron filmje, az Avatar bevételi rekordokat döntöget, egyre inkább előtérbe kerül a 3D-s mozi, és valószínűleg a jövőben egyre több 3 dimenziós film fog készülni. A 2010-es évi Consumer Electronics Show nevű rendezvényen számos olyan multimédiás eszközt mutattak be, melyek támogatják a 3D-s alkalmazásokat, köztük játékokat, melyekhez egy kényelmes 3d-s szemüveg van mellékelve kellékként.