2009.10.31.
1 perces olvasási idő
Mai ínycsiklandó, egészséges egytálételünket lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Ráadásul igen könnyen és gyorsan elkészíthető! Fogyaszthatják liszt-és laktózérzékenyek, cukorbetegek, epebetegek és chronosok is.
Hozzávalók: Nehézség: könnyű
- 20 dkg laskagomba
- 2 db cukkini
- 1 padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 paradicsom
- 4 pár virsli
- 20 dkg füstölt mozzarella
- tengeri só
- őrölt fekete bors
- fokhagyma bors
- 1-2 evőkanál, vegeta
- 1 pohár víz
Elkészítése:
- A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot meghámozzuk.
- A padlizsánt és a cukkinit hosszában félbevágjuk, majd kb. fél centis csíkokra aprítjuk.
- A laskagombákat félbevágjuk, a vöröshagymát, a paradicsomot és a virslit felkarikázzuk. (Vagy minderre a kuktamunkára felkérünk valaki mást.)
- A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük
- A zöldségeket és a virslit egy mély jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, tengeri sóval, borssal, fokhagyma borssal, vegetával gazdagon meghintjük.
- Az egészet összeforgatjuk, ráöntjük a pohár vizet és reszelt füstölt sajttal gondosan beborítjuk.
- A tál vagy tepsi tetejét alufóliával lefedjük a 30-40 perces párolás alatt, majd az alufóliát levesszük, és addig sütjük, míg aranysárga koronaként rá nem szilárdul a sajt
Jó étvágyat kívánunk!