2009.10.26.
1 perces olvasási idő
Remek őszi recept mindenkinek, aki szereti a hús és zöldségek kombinációját. Ráadásul epebetegek és keringési rendellenességben szenvedők, chronosok és gyomorfekélyesek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 2 nagy sárgarépa
- 2 cukkini
- 2 pirospaprika
- 8 nagyon vékony szelet pulykahús
- 8 teáskanál bazsalikomszósz
- 8 hústű (nem megenni, fakírok kíméljenek!)
- 2 evőkanál olívaolaj
- tengeri só
- bors
Elkészítése:
- A sárgarépát tisztítjuk, a cukkinit hámozzuk is, de aztán mindkettőt vékony szeletekre vágjuk, fontos, hogy hosszában. Most jön a trükk: ezeket keresztben félbevágjuk, majd hosszában tovább daraboljuk. Mikor már jól összezavarodtak, félretesszük őket.
- A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, és csak úgy vékony csíkokra vágjuk.
- Bőséges sós vizet forralunk. A meghasonlott répadarabokat bő 2 percig főzzük benne, majd hozzáadjuk a paprikát. Egy perc alatt összefőnek. Hozzátesszük a cukkinit, és adunk még 1 percet az édes hármasnak. Végül a vizet leöntjük, és a zöldségeket hideg vízzel öblítjük le.
- A pulykaszeleteket kézzel kinyomkodjuk, és mindegyikre kenünk 1 teáskanálnyi bazsalikomszószt, majd megsózzuk, megborsozzuk őket.
- A húsokra rátesszük a zöldségcsíkokat, aztán felcsavarjuk, és a két végét hústűvel rögzítjük.
- Egy nagy lábosban olajat melegítünk, s a tekercseket 15-20 percig, közepes lángon aranybarnára sütjük.
-
A maradék zöldséget megfűszerezzük, és az olajban megpirítjuk, hogy méltó kísérői legyenek a pulykatekercseknek.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!