Hírek

#depresszió
2009.11.29.

Szezonális depresszió: több mint klausztrofóbia

A 15 éves Réka gyakran aludt el sötét szobájában elhanyagolva a házi feladatát, a megjelenését, sőt még az anyukáját is. A stílusa – a ruháitól a függönyéig – lassan kezdte tükrözni ezt a sötétséget.

#kapcsolat
2009.11.26.

Mitől lesz jó a párkapcsolat? 2. rész

Nap, mint nap halljuk: szeretem őt. Sokan mondják, hogy szeretik, de valójában ennyi elég is a boldogsághoz? Ő az igazi? Ez a kapcsolat a legideálisabb számodra? A most következő sorozatunkban ezekre a kérdésekre igyekszünk választ találni.

#énkép
2009.11.26.

A negatív énkép negatív hatásai

A világ nem egyszerű. Mindenki máshogy látja. Amíg nekem a pohár félig tele van, neked lehet hogy félig üres. Sajnos a mai tinik világában a „félig-üres pohár szindróma” kezd elterjedni. Ezért nem árt rákukkantani, hogy milyen hatással van ránk, ha huzamosabb ideig pesszimistán gondolkodunk magunkról és a világról egyaránt.

#napozás
2009.11.24.

TANorexia - az új betegség

Miért van az, hogy a ráncok és rák kockázatának ellenére az emberek egyre növekvő százalékban látogatják a szoláriumokat minden évben? Mert nagyon sokuk - szó szerint - rabja az UV-nek.

#táplálkozás
2009.11.24.

A zsír is kell!

A gyermekek mindennapi étkezésében, étkeztetésében a zsiradékfogyasztás szempontjából igen lényeges a mennyiség és a minőség, a szervezet számára nélkülözhetetlen zsiradékok helyes arányú felhasználása, valamint a megfelelő ételkészítési technikák betartása.

#sms
2009.11.23.

Az sms-írás ártalmas az egészségre?

A dohányzás és a zsíros ételek fogyasztása mellé mostantól a mobiltelefonon történő túlzottan sok sms-írás is feliratkozik az egészségkárosító tényezők közé. A túl sok üzenet bepötyögése ugyanis fájdalmat válthat ki az sms-t író kézben, mivel ilyenkor természetellenes helyzetben kell tartanunk ujjaink mellett vállainkat és hátunkat is – állítja egy friss tanulmány.

#nevetes
2009.11.23.

Nevesd magad egészségesre

Mikor kacagtál utoljára egy szívből jövőt? Egy felmérés szerint az évek előrehaladtával sajnos sokkal ritkábban látjuk meg az élet napos oldalát, mint kellene.

#recept
2009.11.23.

Kínai csirke vesebetegeknek

Az alábbi egyszerű, gyorsan elkészíthető ételünk nem csak olcsó és finom, de epebetegek, vesebetegek és crohn betegségben, gyomorfekélyben szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják!

#szülők
2009.11.23.

Kommunikálás a szülőkkel

Valószínűleg többet kommunikálsz a barátaiddal, mint a szüleiddel. Ez természetes, ahogy felnősz. Még ha nagyon jó kapcsolat is van közted és a szüleid között, akkor is szeretnéd megtalálni a saját utad, és szeretnéd meghozni a saját döntéseidet.

#félénkség
2009.11.22.

Ötletek, hogy lerázd magadról a félénkséget

Ha félénk típus vagy az nem egy szükségszerű probléma. Teljesen rendben van ha idő kell hozzá, hogy bemelegedj egy új szituációban, új emberekkel. De a félénkség megakadályoz néhány embert abban, hogy annyira szociális legyen, mint amennyire szeretne.

#elhizás
2009.11.22.

Normál súly – mégis elhízott vagyok?

Először talán meglepőnek, vagy hülyeségnek találhatod, de igenis létezik normális túlsúlyosság. Lehetséges, hogy a testedben a zsír aránya annyira magas, hogy te is túlsúlyosnak számítasz. Így – habár külsőre semmi sem látszik – mégis ugyanazokkal a problémákkal kell megküzdened, mint nagy hasú barátaidnak.

#feszültség levezetés
2009.11.21.

Hogyan vezesd le a feszültséget?

Sokszor elveszted a jó kedélyedet és nem tudod miért? Vannak napok amikor felkelsz és úgy érzed, dühös vagy?

#környezetvédelem
2009.11.20.

Kövesd a trendet! - A fogyasztási kényszer ellen

Elkészült Budapest internetes Zöld Térképe, amely a lakosok „zöld választását” igyekszik segíteni. A honlapon bioboltok, hulladékszigetek, használt ruha-üzletek, biciklijavítók és sok más érdekesség is helyet kapott. Vess egy pillantást a kínálatukra!

#sajt
2009.11.19.

Sajtos húsfalatok lisztérzékenyeknek

Könnyen elkészíthető, gyors, finom receptre vágysz? Kóstold meg ezt az ínycsiklandó egytálételt, melyet lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak!

#e-mail
2009.11.18.

Mi teszi az e-mailt szexivé?

A közmondás szerint, a szépség a szemlélő szemében van. Nyilvánvaló, hogy vannak, akik szeretik az e-mailekben a rugalmasságot, változatosságot, egyedi vagy üzleti ajánlatokat, engem személy szerint elszomorít a sok ipari cikkre való utalás, mely egy e-mailt nem tesz vonzóvá!