Hírek

#túlsúly
2009.10.04.

Amikor több vagy a soknál - avagy túlsúlyos kamaszként (1. rész)

Nem könnyű a kamaszélet, mondják ezt rengetegen. Kamaszkorban minden változik körülöttünk. Talán ekkor lehet a legaktuálisabb az a mondat, hogy „állítsátok meg a Földet, ki akarok szállni”. Nyilvánvaló ebben a korszakban rengeteg a hangulatingadozás. Viszont, ha plusz kilókkal, túlsúllyal küzdünk ezek a hangulatingadozások sokkal nagyobbak és hosszabbak tudnak lenni.

#memórianövelők
2009.10.03.

Titkos memórianövelők

Habár a jövő orvostudománya talált gyógymódokat az Alzheimer és a demencia más fajtáinak is a kezelésére, az emberek magukra lesznek hagyva. Szóval, hogy a memóriádat és elmédet élesebbé tehesd az AskMen összeállított neked egy listát a legjobb memórianövelőkről. Kétségtelenül jól jöhetnek.

#serdülőkor
2009.10.02.

Majdnem minden, amit a serdülőkorról tudni szeretnél (2. rész)

A serdülőkor pár fiatal számára stresszes lehet, és sokan nem is akarják mindezt elfogadni. Amíg külsőleg is szinte teljesen megváltoznak belül is hatalmas változásokon mennek keresztül. Rengeteg kérdés és érzés kavarog ilyenkor benned, ami emocionális problémákhoz vezethet. Ez nem egy könnyű időszak, de túl lehet élni. Ne ijedj meg még akkor sem, ha ijesztő, hogy a tested kontrollálhatatlanul csak nő. A rengeteg testideál, aminek próbálsz vagy szeretnél megfelelni sokszor teljesen összekavarhat, és mély betegségeket idézhet elő.

#szex
2009.10.01.

Szex - ha a mellékhatásokról nem akarod megkérdezni az orvosod (1. rész)

Mindannyian szeretnénk megvédeni magunkat és partnerünket. Ezért fontos, hogy mindketten a biztonságos szexet válasszuk. Ha megfelelően védekezünk, minimálisra csökkenthetjük az STD-k és a terhesség kockázatát. Nem beszélve arról, hogy így megkíméljük magunkat és a családunkat is a felesleges izgalmaktól.

#vér
2009.10.01.

Vegyszerek a véredben!

Több mint 48 mérgező, a mindennapok során gyakran használt vegyi anyagot mutattak ki öt környezetvédelmi aktivista nő vérében és vizeletében – derült ki a környezetvédelemért és humán egészségügyért felelős amerikai Környezetvédelmi Munkacsoport tanulmányából.

#pedofília
2009.09.29.

A pedofília - Szexelni csak személyi igazolvánnyal?

A pedofil személy kóros személyiség, aki kedvességével, ajándékokkal, ígérgetésekkel, de nem ritkán erőszakkal el tudja érni, hogy a gyermek kövesse őt, teljesítse kéréseit, igényeit. Célja, hogy önző módon kielégítse perverz vágyait, úgy, hogy közben uralkodni tudjon, erősnek, hatalmasnak érezhesse magát.

#lángos
2009.09.28.

Kefires lángos lisztérzékenyeknek

Nem csak a strandon kívánatos, hanem gyors vacsoraként is remek lehet a kefíres lángos. Akár fokhagymával, akár tejföllel vagy sajtosan tálalod, biztos lehetsz benne, hogy az utolsó darabig elfogy! Kínáld meg lisztérzékeny barátaidat is.

#újrahasznosítás
2009.09.28.

Hogyan hasznosíthatóak a régi CD-tokok?

Mi mindenre lehet felhasználni a régi CD tokokat, miután kikerült belőlük a CD? Legyen vékony vagy vastag, mindegyiknek lehet második rendeltetése. Az alábbi ötletek könnyen, gyorsan megvalósíthatók.

#sertésinfluenza
2009.09.27.

Hogyan védekezhetsz a sertésinfluenza ellen?

A H1N1 vírus magyarországi, májusi felbukkanása óta eddig több mint 150 új influenzás megbetegedést regisztráltak, közülük 32 beteget ápoltak kórházban, egy beteg meghalt. A megbetegedések száma várhatóan növekedni fog. Hogyan védekezhetünk ellene?

#kinézet
2009.09.26.

Feketeként Magyarországon

Magyarországon sokan bámulnak meg a bőröm színéért, meg talán a nagy hajam miatt is. Sokan néznek rám csúnyán, a kisebb gyerekek van, hogy mutogatnak - sőt egyszer előfordult elem hogy egy kosárlabda bajnokságon keresztet vetettek..na ez már talán egy kicsit erős volt. Olyan pillanat, amikor nem tudod, hogy sírj vagy nevess. Én röhögtem.. ők meg..mosolyogtak.

#szex
2009.09.23.

Szexre buzdít a zene!

Vigyázz a dalszövegekkel! Nos, igen nem lehet elég óvatos az ember. Megint csak egy újabb kutatás. Állítólag, hogyha a zene, amit kedvenc iPodunkról hallgatunk, hordoz magában némi szexuális tartalmat, akkor sokkal nagyobb késztetést érzünk a szexre. A tanulmány szerint a kulcsszó itt a halláson van. Azzal, hogy halljuk, ahogy a szexről énekelnek, ösztönözheti az embert arra, hogy esetleg mindezt utánozza is.

#egészség
2009.09.23.

Egészség érettségi

Átlagosan 15 perc alatt megszerezhető lesz az úgynevezett egészségérettségi. Ennyi ideig tart az a vizsgálatsor, amelyen egy most megjelent rendelet szerint minden 16 évesnek át kell esnie. A szűrést az iskolaorvosi rendelőben végzik majd. A vizsgálatoknak része lesz a pszichés fejlődés vizsgálata éppúgy, mint például a szív- és érrendszeri állapot felmérése.

#sms
2009.09.23.

A halálos SMS-ezés

Összegyűjtöttem pár érdekes esetet ami megtörtént az ismerőseimmel SMS-ezés közben. Ilyen például az, hogy Peti nekiment egy földön fekvő hajléktalannak, Imi a falnak ment neki, sőt velem az történt, hogy lefejeltem egy stoptáblát. Igen, lehet hogy vicces, de az ilyen szituációk könnyen végzetesek is lehetnek, hogyha sétálgatás közben nyomkodod a mobilodat. Akár hiszed, akár nem az emberek meg is sérülhetnek ilyenkor.

#szex
2009.09.22.

Tinik szexuális élete: mennyire számít a pénz?

Tudtad, hogy minden negyedik tinédzserlány hordoz valamilyen szexuális úton terjedő betegséget? Arról hallottál, hogy az utóbbi években rohamosan nőtt a 14 és 16 év közötti anyukák száma? Mikor kapunk végre a fejünkhöz?