Hírek

#nyár
2009.08.23.

Házi praktikák rovarcsípésre

Szúrás, csípés, viszketés a nyári esték és nyaralások kellemetlen velejárói. A rovarcsípésekre egyéni érzékenységünktől függően reagálunk. Van, akinél csak enyhe panaszt okoznak, azonban találkozhatunk súlyosabb válaszreakciókkal is.

#kamaszkor
2009.08.23.

Mikor érem el a kamaszkort?

Sokan mondják neked azt, hogy későn érő típus vagy? Cikiznek a magas hangod miatt? Éretlenebb vagy társaidnál? Ne aggódj! Nem sokára eljön a te időd is, hogy felzárkózz hozzájuk.

#lángos
2009.08.22.

Tejfölös-sajtos lángos cukorbetegeknek

A legtipikusabb étel a strandon, amit biztosan már kipróbáltál, a lángos. Mostani receptünkből megtudhatod, hogyan is készül ez a remek magyar étel! A recept összeállításánál gondoltunk a lisztérzékenyekre és a cukorbetegekre és allergiásokra is!

#káros szenvedély
2009.08.21.

Káros szenvedélyek rabságában

A szenvedély - idegen szóval addikció - gyógyszerek, élvezeti szerek pszichés okú szokásszerű, folyamatos fogyasztását jelenti, a függőség fogalmával rokonítható. Bár a köznyelv a szenvedélybetegséget és a függőségeket döntően az alkoholizmussal, dohányzással és a kábítószerezéssel azonosítja, a probléma lényegesen összetettebb ennél.

#globális felmelegedés
2009.08.19.

Globális felmelegedés: Veszélyben a Föld?

A globális felmelegedés valóban létezik. A Föld légkörének átlagos hőmérséklete az utóbbi évtizedekben növekedett, mely jelentősen kihat bolygónkra: a jégtömegek olvadnak, a tenger szintje emelkedik, s egyre több az áradás.

#pozitív állítások
2009.08.19.

A pozitív mondókák rontanak a hangulaton

„Én minden nap, minden tekintetben egyre többet fejlődöm.”- mondja Dino, Kusturica Emlékszel Dolly Bellre? című filmjének főszereplője. Neki működött ez a mondat, és a film végén úgy tűnik, egészen normális ember lesz belőle. Egy tanulmány azonban azt mutatja, az ehhez hasonló mantrák a legtöbb esetben csak rontanak az emberek hangulatán.

#önértékelés
2009.08.17.

Önértékelésed növelése - mantrával vagy anélkül?

Számtalan könyv, újságcikk arra buzdítja az önbizalmukat fejleszteni kívánó embereket, hogy pozitív gondolatokkal próbálják megalapozni hiányos önértékelésüket. Kutatók azonban arra figyelmeztetnek, hogy a pozitív sugallatok ismételgetésével szándékainkkal éppen ellentétes hatást válthatunk ki.

#kávé
2009.08.16.

A jeges kávé veszélyei

A nagy melegben igazán frissítő egy jó jeges kávé, ám utána jobb, ha kihagyod az ebédet, vagy egyenesen az edzőterembe mégy, mivel egyes jeges kávékkal annyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe, mint egy teljes étkezéssel – figyelmeztet egy rákkutató alapítvány.

#dohányzás
2009.08.14.

Hogyan szokjunk le a dohányzásról?

Ha leszoksz a dohányzásról, pár napon belül visszanyered íz- és szagérzékelésedet, légzésed egyenletesebbé és természetesebbé válik, életritmusod kiegyensúlyozottabb, álmod frissítőbb lesz. "Tovább is van, mondjam még?"

#stressz
2009.08.14.

A stressz asztmát okozhat a gyerekeknél

Egy új tanulmány bebizonyította azt, hogy ha a gyerekek nagyon magas stressznek vannak kitéve, az nagyon könnyen asztmává fordulhat. A kialakulás esélyét tovább növelik az olyan rizikófaktorok, mint például a dohányzó vagy alkoholista szülők.

#táplálkozás
2009.08.14.

Tanulmány a nyugati étrend hatásairól

Egy új felmérés bebizonyította, hogy a fejlett országokban elterjedt étrend növeli a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát. A tejtermékek fogyasztása úgy tűnik, védelmet jelent a szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel szemben. A metabolikus (anyagcserével kapcsolatos) szindróma (tünetegyüttes) több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállását jelenti.