szerelem
#Lélek

7 dolog, amit sose tégy meg egy fiú kedvéért

2018.08.10.
2 perces olvasási idő

Ha teljes életet akarunk élni, bizonyos dolgokról sosem szabad lemondani egy fiú kedvéért. A szerelem erőteljes érzelem, de ettől még nem kell, hogy minden lépésünket ez határozza meg. Persze törődnünk kell másokkal is, de a saját boldogságunkat nem szabad érte feláldozni.

Cikkünkből megtudhatod, hogy mit nem szabadna egy lánynak megtennie egy fiú kedvéért.

1. Ne add fel az álmaid

7 dolog, amit sose tégy meg egy fiú kedvéértHa mindig is tanár szerettél volna lenni, ne mondj le róla a kedvéért, ne jelentkezz miatta másik egyetemre, főiskolára. Nem kell választanod a barátod és az álmaid között. Ha szeretitek egymást, képesek lesztek megtalálni a megoldást. Ha úgy döntesz, hogy megváltoztatod a terveidet a karrieredet illetően, az rendben van. De ha valamit nem szabad megtenni egy fiúért, az az, hogy feladod a saját álmaidat azért, hogy vele lehess.

2. Ne változtass az erkölcseiden

Mindenkinek mások az erkölcsi nézetei – ezzel nincs is semmi baj. Azonban ezt a fiúdnak is tiszteletben kell tartania: el kell fogadnia az elveidet, még ha nem is osztja őket. Ha változtatásra akar rávenni, azzal csak neked árt. Azt kéne kedvelnie, aki vagy, és az elveid is a személyiséged része. Az erkölcseidet csodálnia kellene – és nem megváltoztatnia.

3. Ne változtasd meg magad

Csak mert a fiúk odavannak a Victoria’s Secret modellekért, az nem jelenti azt, hogy ilyen barátnőkre is vágynak. Ha a párod nyomást gyakorol rád, hogy öltözz másképp vagy alakítsd át a külsődet, akkor meg sem érdemel téged. Ez a te tested, és a te a gondjaidra van bízva. Ha nem látja meg a természetes szépségedet, olyat kell keresned, aki értékeli azt.

4. Ne mondj le a barátokkal töltött időről

Bizonyára mindenki egyetért abban, hogy egy nap túl rövid. Ettől még nem kell minden szabadidődet a fiúddal töltened. A barátaid és a családod éppúgy szeretnének veled lenni, mint ahogy ő is - még ha ezt nem is veszed észre. Úgy oszd be az idődet, hogy az mindenkinek megfeleljen! Ne hanyagold el a barátaidat, hiszen egy esetleges szakításkor ők lesznek a legnagyobb támaszod.

5. Ne játszd meg magad

Ne játszd meg, hogy az vagy, aki igazából nem is. Ne tettesd magad ügyetlennek vagy kevésbé intelligensnek azért, hogy boldogabbá tedd őt! Ha hiszi, ha nem, független ember vagy. Büszke lesz majd arra, hogy mi mindenhez értesz!

6. Ne éhezz

Nincs semmi gond az egészséges életmóddal. Ha diétába kezdesz vagy edzeni jársz, az szuper dolog. Persze csak akkor kell így tenned, ha saját magadért teszed. Ne azért csináld, hogy a másik kedvében járj. És természetesen semmiképp ne használj olyan eljárásokat, mint a koplalás. Rengeteg más mód is létezik arra, hogy megszabadulj a fölös kilóktól és fit legyél – viszont egészséges módszerek segítségével.

7. Ne hagyd, hogy ő irányítsa az életed

Bármennyire is szereted őt, sosem szabad hagynod, hogy az életedet teljesen az irányítása alá vonja. Egy komoly kapcsolatban fontos, hogy megvitassátok a nagy lépéseket. De nem lehet az övé az utolsó szó, amikor a te életedről van szó – hiszen nincs is joga hozzá. Végül mindig a te feladatod lesz, hogy döntést hozz arról, hogy milyen úton is akarsz továbbhaladni az életben.

Amikor szerelmes vagy, a párod elkerülhetetlenül fontos része lesz az életednek. Ez azonban még nem jogosítja fel arra, hogy rendelkezzen feletted. Csináltál már egy fiúért olyat, amit később megbántál? Írd meg nekünk, tanuljanak mások is belőle.

(KamaszPanasz - B.Cs.)