Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

#facebook
2011.10.25.

A Facebook megváltoztatja az agyunkat?

Brit tudósok azt állítják, hogy kapcsolat lehet a Facebook-barátok száma és az agy szürkeállománya, vagyis az adott felhasználó „eszessége” között.

#facebook
2011.10.22.

A netes arculatod és annak megóvása

Mára a legtöbb tini átvándorolt a Myspace-ről a Facebookra, mivel utóbbit jobbnak és biztonságosabbnak tartják. A valóság viszont az, hogy semmi sem teljesen biztonságos az interneten...

#pesszimizmus
2011.10.11.

Pesszimista országban élünk

A helyzet változatlan - mondja kissé rezignáltan Kurimay Tamás, a Szent János Kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke. A rövid és tömör megállapítás arra vonatkozik, hogy egy évvel ezelőtt uniós felmérés készült Európa 27 országának lelki állapotáról, lelki egészségéről.

#Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Szolgálat
2011.10.03.

Van, aki meghallgat

Vannak napok, amikor magányosnak érzed magad, amikor nem figyelnek Rád? Ha nincs senki, akivel beszélgethetnél a gondjaidról, vagy nem szeretnéd elmondani a közvetlen környezetednek a problémáidat, egy telefonos lelkisegély szolgálatnál rád figyel egy hang, és segít, hogy megtaláld a megoldást.

#szabadidő
2011.09.30.

Kreatív péntek esték

Egyre inkább azt veszem észre magadon, hogy kezdesz beleunni a szokásos péntek esti programokba? Értem ez alatt a csocsót, a biliárdot, mozit, közös pizzázást. Szeretnél valami egészen újat csinálni, ami picit más, mint az eddig leírtak? Jó lenne új embereket megismerni, akik izgalmas, kreatív dolgokat csinálnak? Íme a tippjeink.

#szülő
2011.09.29.

Hogyan éld túl a ciki szülőket?

Szüleid azt hiszik még most is menők, mint tini korukban? Nyilvánvalóan könnyebben tudod tolerálni ezt a jelenséget, hogyha otthon vagy, de mi van akkor, ha elmentek együtt valahova? Hogy élheted túl, ha cikin viselkednek a szüleid? Ha félsz kimenni az utcára a szüleiddel, akkor próbálj meg segíteni rajtuk - adj nekik tippeket! Íme a mieink.

#abortusz
2011.09.22.

Hogyan birkózz meg az abortusz lelki hatásaival?

Az abortusz mindenkinek számára megterhelő érzelmileg, de a tiniket általában sokkal jobban feldúlja, ráadásul úgy érzik, senki sem kíváncsi az ezzel kapcsolatos gondjaikra, nem igazán kapnak segítséget, és nincs, aki szívesen meghallgatná őket.

#szülő
2011.09.18.

Amikor a szülők csalják meg egymást…

Ha a szüleid megcsalják egymást, fájdalmat érzel. És legyen belőle válás vagy sem, úgy érezheted, hogy soha nem leszel túl rajta. De egy bizonyos idő után, lehet hogy hónapokba, sőt évekbe is telhet, de tudsz majd velük erről beszélni düh és félelem nélkül.

#facebook
2011.09.16.

A modern kor csodái és a kamaszok

A legtöbb tinédzser már úgy van vele, hogy nem tud élni internet és mobiltelefon nélkül. Ezek annyira beivódtak a mindennapokba, hogy rémisztő belegondolni a hiányukba.

#mutogatós bácsi
2011.09.11.

A mutogatós bácsi betegsége: az exhibicionizmus

A nyár és a jó idő beálltával egyre több parkban bukkannak fel a "mutogatós bácsik". Ők azok, akik önbizalomhiányukat azzal próbálják ellensúlyozni, hogy péniszüket mutogatják. Perverzek vagy betegek? Mit kell tudni róluk? Mit tehetsz, ha találkozol velük?

#zaklatás
2011.09.10.

Szexuális zaklatás az iskolában

A szexuális zaklatás egyre aggasztóbb mértéket ölt manapság: az iskolások mintegy 80%-a beismeri, hogy volt már áldozata valamilyen formában történő molesztálásnak. Nincs kivétel, bárkit érinthet a zaklatás, családi háttértől, neveltetéstől függetlenül.

#rasszizmus
2011.09.01.

Kultúrák közötti különbségek

Megismerkedsz valakivel, akinek más a bőrszíne, kultúrája, szokása, vallása. A XXI. században ez nem kéne, hogy problémát jelentsen, de mégis, vannak olyan szülök, akik nem nézik jó szemmel az ilyen kapcsolatot.

#gyermekvédelem
2011.09.01.

Gyermekvédelmi központok

Bajban vagy, de nem tudod, kihez fordulj segítségért? Az alábbi listából válaszd ki a hozzád legközelebbi gyermekvédelmi központot, és vedd föl velük a kapcsolatot!

#kémkedés
2011.08.28.

Figyelni foglak, avagy a zaklatókról

Az, aki zaklatja a barátját vagy barátnőjét (vagy az exét), általában kisajátító és korlátozó személyiség. A zaklatáshoz tartozik valakinek a követése, üzenetekkel bombázása telefonon vagy online, és az illető szándékos megfélemlítése.