Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

#bántalmazás
2011.07.28.

Meg tudom változtatni a bántalmazóimat?

„Általában jól kijövünk, de ha ideges lesz, akkor szörnyű dolgokat mond rólam, és lökdös. Mondtam neki, hogy utálom, ha így viselkedik. Bocsánatot kér, de újra és újra megteszi. Mit csináljak, hogy megváltozzon?”

#szülő
2011.07.24.

Utálom a szüleimet!

Kedves szakértő! Egy tinédzser lány vagyok, akinek túlságosan is szigorúak a szülei. Nem engedik meg, hogy topban vagy miniszoknyában járjak, nem sminkelhetek, és nem hordhatok ékszereket.

#szerelem
2011.07.23.

Létezik tiniszerelem?

A középiskola a szórakozás, a tanulás, a drámák és a felnőtté válás időszaka. De a szerelem színtere is lehet? A folyosókon sétálva biztos rögtön kiszúrod a kéz a kézben járó, csókolózó, vagy néha még ennél is tovább menő párokat.

#szerelem
2011.07.21.

A szerelem elvakít?

A szerelem vak, így szól a mondás. Annyira megbolondít a szerelem, hogy figyelmen kívül hagyod a valóságot? „Csak egy hívás a kedvesemtől, és máris elfelejtem minden szörnyű tettét. Ez olyan, mintha a rabja lennék, el akarom hagyni, de ez nagyon nehéz, mert azt akarom, hogy szeressen.”

#internet
2011.07.20.

Internetes zaklatás és egészségügyi problémák

A csúfolódás és sértegetés már nem csupán az iskolaudvarokra korlátozódik. A digitális zaklatás, akár telefonon, közösségi oldalakon, vagy e-mailen keresztül történik, egyre gyakoribbá válik a gyerekek és a tinédzserek körében.

#facebook
2011.07.15.

A Facebook-hatás: jó vagy rossz az egészségednek?

A Facebookot összefüggésbe lehet hozni a depresszióval egyes kutatások szerint, míg mások arról számolnak be, hogy a közösségi oldalnak akár jótékony hatása is lehet az egészségre. Így mielőtt ismét lájkolnál, bökdösnél vagy jelölgetnél, olvasd el ezt a cikket!

#diákmunka
2011.07.14.

Munkaötletek tinédzsereknek

A jelenlegi gazdasági helyzet következtében sok fiatal nem képes „hagyományos” nyári munkát találni a helyi kiskereskedésekben. Nyugalom, még rengeteg módja van annak, hogy egy kamasz valahogy egy kis pénzt keressen.

#fesztivál
2011.07.14.

Hogyan éljük túl életünk első fesztiválját?

Egy végigdolgozott év után, amikor minden nap korán kellett kelned a suli miatt, itt az ideje, hogy kicsit magadra is gondolj, és bulizz végre. Az alábbi cikk egy nélkülözhetetlen útmutató ahhoz, hogy túléld életed első fesztiválját. (Tapasztaltabbaknak is érdekes lehet...)

#pénz
2011.07.11.

Valóban megtakarítás?

Először is egy rövid történet: körülbelül egy hete lehetett, mikor felhívtam a nagynénémet, aki külföldön él, hogy nagyon szívesen meglátogatnám, de még várjunk egy kicsit, mert félre kell tennem az utazás költségeire.

#online játék
2011.07.08.

Az online szerepjátékok veszélyei

A sok szereplős online szerepjáték a virtuális játékoknak az a műfaja, melyben sok játékos képes egymással kapcsolatot teremteni egy bizonyos virtuális világban. Manapság ez az egyik legelterjedtebb számítógépes játékforma.

#nemi erőszak
2011.07.04.

Brutálisan megerőszakoltak, hogy éljem túl?

„Szia. Nem tudom kinek írok, de szeretnék választ kapni a kérdésemre. 17 éves vagyok és egy 48 éves férfi megerőszakolt. Azóta és akkor is nagyon sokszor próbáltam öngyilkos lenni.”

#üzlet
2011.07.03.

Hogyan állj elő egy nagyszerű üzleti ötlettel?

Hacsak nem barlangban élsz, tudod, hogy az emberek (és a tinik is) üzleteléssel lesznek gazdagok. Te is közéjük szeretnél tartozni? Mindannyian hallottunk már rémtörténeteket szörnyen becsődölő, elbukó üzletekről és az élettartalékaikat elvesztő tulajdonosokról. De ezen bukások legtöbbje két nagy hibából fakad.

#facebook
2011.06.30.

A facebookos félrelépések okai

Érzelmi ügyek, középiskolai szerelmek, főiskolai viszonyok és zárt ajtók mögötti pásztorórák. A Facebook, mint közösségi háló, új magaslatokba emelte a hűtlenséget. Hová lettek a munkatárssal vagy szomszéddal való viszonyok? Mára az internet által a kísértés kapuja egy gombnyomásra megnyílik.