Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#randi
2010.03.04.

Vonzódom hozzá, hogyan kezdeményezzek beszélgetést?

"Tetszik nekem egy fiú, minden pénteken találkozunk egy tanfolyamon. Az órákon folyton engem néz, ezt már a barátnőim is megjegyezték. Nem tudom, hogy elmondjam-e neki, hogy tetszik, vagy inkább ne. Félek, hogy neki nem tetszem és így nekem kínos lesz." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#sport
2010.03.03.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (1. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#házi kedvencek
2010.02.21.

Kedvenceink az ágyunkban (1. rész)

Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!

#mobiltelefon
2010.02.15.

Szexting: szerinted is büntetni kell a meztelen fotók küldözgetését?

Az MTV-AP szeptemberi közvélemény kutatása arról számol be, hogy 14 és 24 év közötti fiatal felnőtteknél 10-ből 1 osztott meg magáról meztelen képet mással, és 15%-uk kért meg mást arra, hogy küldjön neki magáról meztelen képet vagy video-t. A fiatal felnőttek másik 8%-a kért meg mást, hogy küldjön meztelen fényképet valakiről, akit személyesen ismertek.

#terapeuta
2010.02.13.

Mikor érdemes terapeutához fordulni?

Erik néhány évvel ezelőtt terápiára járt, amikor szülei válófélben voltak. Habár már nem jár, úgy érzi, az a két hónap, amit a kezeléssel töltött, segített neki átvészelni a nehéz időket, amíg szülei rendezték nézeteltéréseiket.

#férfigyűlölő
2010.01.30.

Férfigyűlölet - egy létező betegség

Ez nem csak egy szakításra adott reakció, hanem komoly lelki betegség is lehet. A neve androfóbia, magyarul pedig hogy irtózás a férfiaktól.

#boldogság
2010.01.28.

Genetikai oka van a boldogságnak?

A 2009-es év olyan volt, amit kevesen fognak hamar elfeledni. De az idő, ami elmúlt, képessé tesz, hogy átvészeljük a kihívásokat, amik először nyomasztónak tűnnek. Ahogy sok millióan fájdalmasan megtanulták, nem tudjuk tejesen kontrollálni a környezetünket. Habár meglepően gyakran kontrollálhatjuk a hatásukat a jókedvünkre.

#házi kedvenc
2010.01.25.

Házi kedvenceid gondoskodnak az egészségedről. 3. rész

Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba. De most nem csak arról az érzésről beszélünk, hogy boldogok vagyunk ha körülöttünk vannak, hanem a kedvenceink segítenek nekünk egészségesnek lenni, és úgy is maradni.

#düh
2010.01.23.

A tinik dühösebbek, mint a felnőttek?

Egy új kutatás szerint a fiatalabbak hajlamosabbak dührohamokra, mint a felnőttek. Csak 18 éves és idősebb emberek vettek részt a kutatásokban, de szerintem a tinik düh-foka is van olyan magas, mint a fiatal felnőtteknek.

#internet
2010.01.20.

Mire keresnek leggyakrabban a tinik a Google-ben?

Mit google-oztál mostanában? Ha olyan vagy, mint a legtöbb tini, akkor keresőprogramokat használsz, hogy egyszerűbben megtaláld kedvenc oldalaidat, egy új tinirangsor szerint.

#kapcsolat
2010.01.08.

Miért érnek véget a kapcsolatok?

A szerelem érzékeny dolog, ezért szükség van arra, hogy törődjünk vele, és tápláljuk, ha azt szeretnénk,hogy sokáig tartson. Akárcsak a barátságok, a szerelem is elromolhat, hogyha nem szánunk rá elég időt és figyelmet. Ez az az ok, ami miatt számos kapcsolat véget ér- az iskola, sport, munka vagy akármi elveheti az időnket a kapcsolattól. Sok kapcsolat a távolság miatt ér véget, például ha valaki elköltözik, vagy más helyen tanul mint eddig.

#zene
2010.01.07.

Mely zenék veszélyesek az egészségedre?

Néhányaknak hallgatni egy szerelmes, vagy annak tűnő számot, talán nyálas lehet. De egy nemrégiben Amerikában napvilágot látott felmérés szerint az egyes zenék nem csak a fülünket károsíthatják. Ugyanis a tinik által top előadóknak titulált előadók zenéikkel egy hamis üzenetet küldenek a tiniknek, így fiatalok tömkelege válik egészségtelen kapcsolatok rabjaivá.

#párkapcsolat
2009.12.29.

Mitől lesz jó a párkapcsolat? 4. rész

Nap, mint nap halljuk: szeretem őt. Sokan mondják, hogy szeretik, de valójában ennyi elég is a boldogsághoz? Ő az igazi? Ez a kapcsolat a legideálisabb számodra? Sorozatunkban ezekre a kérdésekre igyekeztünk választ találni