Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#vezetés
2009.12.23.

Szigorú szülők = biztonságos tini vezetők

A szigorú szabályok csökkentik a baleseteket, az ittas vezetést és a telefonhasználatot. Ha már a gyerek a kormány mögé ül, nagyban befolyásolja biztonságát a szülő nevelési stílusa. Azok, akik szigorú szabályokat állítanak föl - de egy segítőkész, támogató módon -, felére csökkenthetik a tini autóbalesetek számát és két új tanulmány szerint, az ittas vezetések aránya is kisebb. A pozitív szabályozás növelheti a tinikben a biztonsági öv használatának igényét, és a telefonbeszélgetések sms-ezések kockázatát csökkenti.

#karácsony
2009.12.20.

Túl anyagiasak az ünnepek? Változtass!

Nagyon sok ember stresszeli magát az ünnepek alatti ajándékozás miatt. Még a gazdaság romlása előtt is, sok tini úgy érezte, az ünnepek túl anyagiasak és már inkább szólnak az ajándékokról, mint az érzésekről és a hangulatról.

#kapcsolat
2009.12.16.

Mitől lesz jó a párkapcsolat? 3. rész

Nap, mint nap halljuk: szeretem őt. Sokan mondják, hogy szeretik, de valójában ennyi elég is a boldogsághoz? Ő az igazi? Ez a kapcsolat a legideálisabb számodra? A most következő sorozatunkban ezekre a kérdésekre igyekszünk választ találni.

#karácsony
2009.12.16.

Kreáljatok új ajándékozási hagyományokat!

A tökéletes ajándék kiválasztása szeretteidnek sok stresszel és pénzzel jár. Miért nem változtattok az ajándékozási hagyományokon? Ahelyett, hogy ugyanolyan és drága ajándékokat vásároltok minden évben, válasszatok egy témát, és válasszatok ajándékot annak megfelelően!

#kapcsolat
2009.12.15.

Kötelezettségeink a kapcsolatban

A legtöbb kapcsolatban felelősek vagyunk saját tetteinkért, és azért is, hogy a másik mit tesz, hisz kihatása lehet ránk. Néha a másik igényei miatt aggódunk, de eközben gyakran elfelejtjük a saját szükségleteinket. Vagy másik esetben pedig csak a saját érdekeinket helyezzük előtérbe, és a másik szükségleteit szorítjuk háttérbe. Ha tudjuk a kötelezettségeinket, az nagyban hozzájárulhat, egy komoly, egyenlő és egészséges kapcsolathoz. És ami a legjobb, hogy a legtöbb felelősségről szóló alapszabály könnyűszerrel alkalmazható az összes többi kapcsolatunkra is.

#barátnő
2009.12.02.

10 dolog, amiről ne tudjon a barátnőd

Hogyha a kapcsolatod komolyabbra fordul egy lánnyal, fontos tudnod, melyek azok a témák, amiket jobb ha kerülsz.. Minden férfinak vannak negatív tulajdonságai, melyek nekünk fel sem tűnnek, viszont számos ilyen tulajdonság elindítja a piros vészjelzőt a lányok tudatában, és ezt jobb, ha elkerülöd.. Ez itt ismét a top 10, avagy miről ne tudjon a barátnőd

#bébicsősz
2009.12.01.

Légy körültekintő bébicsősz!

Ha gyerek(ek) felügyeletét vállalod, vannak dolgok amikről tudnod kell: információk, amiket jó ha megkapsz a szülőktől annak érdekében, hogy biztosítsd a magad és gyermek biztonságát is.

#depresszió
2009.11.29.

Szezonális depresszió: több mint klausztrofóbia

A 15 éves Réka gyakran aludt el sötét szobájában elhanyagolva a házi feladatát, a megjelenését, sőt még az anyukáját is. A stílusa – a ruháitól a függönyéig – lassan kezdte tükrözni ezt a sötétséget.

#kapcsolat
2009.11.26.

Mitől lesz jó a párkapcsolat? 2. rész

Nap, mint nap halljuk: szeretem őt. Sokan mondják, hogy szeretik, de valójában ennyi elég is a boldogsághoz? Ő az igazi? Ez a kapcsolat a legideálisabb számodra? A most következő sorozatunkban ezekre a kérdésekre igyekszünk választ találni.

#énkép
2009.11.26.

A negatív énkép negatív hatásai

A világ nem egyszerű. Mindenki máshogy látja. Amíg nekem a pohár félig tele van, neked lehet hogy félig üres. Sajnos a mai tinik világában a „félig-üres pohár szindróma” kezd elterjedni. Ezért nem árt rákukkantani, hogy milyen hatással van ránk, ha huzamosabb ideig pesszimistán gondolkodunk magunkról és a világról egyaránt.

#nevetes
2009.11.23.

Nevesd magad egészségesre

Mikor kacagtál utoljára egy szívből jövőt? Egy felmérés szerint az évek előrehaladtával sajnos sokkal ritkábban látjuk meg az élet napos oldalát, mint kellene.

#szülők
2009.11.23.

Kommunikálás a szülőkkel

Valószínűleg többet kommunikálsz a barátaiddal, mint a szüleiddel. Ez természetes, ahogy felnősz. Még ha nagyon jó kapcsolat is van közted és a szüleid között, akkor is szeretnéd megtalálni a saját utad, és szeretnéd meghozni a saját döntéseidet.

#félénkség
2009.11.22.

Ötletek, hogy lerázd magadról a félénkséget

Ha félénk típus vagy az nem egy szükségszerű probléma. Teljesen rendben van ha idő kell hozzá, hogy bemelegedj egy új szituációban, új emberekkel. De a félénkség megakadályoz néhány embert abban, hogy annyira szociális legyen, mint amennyire szeretne.

#feszültség levezetés
2009.11.21.

Hogyan vezesd le a feszültséget?

Sokszor elveszted a jó kedélyedet és nem tudod miért? Vannak napok amikor felkelsz és úgy érzed, dühös vagy?

#e-mail
2009.11.18.

Mi teszi az e-mailt szexivé?

A közmondás szerint, a szépség a szemlélő szemében van. Nyilvánvaló, hogy vannak, akik szeretik az e-mailekben a rugalmasságot, változatosságot, egyedi vagy üzleti ajánlatokat, engem személy szerint elszomorít a sok ipari cikkre való utalás, mely egy e-mailt nem tesz vonzóvá!