Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

Az önvagdosás és az önbántalmazás okai
#vagdosás
2017.05.31.

Az önvagdosás és az önbántalmazás okai

A barátom vagdossa magát, és egy időben én is hasonlóképp cselekedtem. Én már túljutottam rajta, mert rájöttem, hogy ez egyáltalán nem segít megoldani a problémákat. Azonban hiába próbáltam segítséget kérni a felnőttektől, a legtöbbjük még csak nem is hallott erről a jelenségről...

#fiú
2017.05.30.

Mi kell a fiúknak?

Természetes, hogy szeretnénk tudni, mit gondol az ellenkező nem. A lányok körében mindig középpontba kerül a kérdés: vajon a srácok hogyan látják a dolgokat? Kihez vonzódnak igazán? Mik a legfontosabb tulajdonságok egy lánynál?

#barátnő
2017.05.29.

Barátnő vagy vetélytárs?

Állítólag a legjobb barátnőm, mégis néha úgy tűnik, hogy versenytársak vagy vetélytársak vagyunk. Ha valami újat viselek vagy mondok, ugyanazt csinálja. Amikor együtt jártunk aerobicra, állandóan próbált lekörözni...

#egészséges párkapcsolat
2017.05.28.

5 lépés egy egészséges párkapcsolathoz

Bizonyára ráébredtél már, hogy egy párkapcsolatba munkát kell fektetni. Nem is keveset. Gyakran az egymás iránti vonzódás segít abban, hogy a dolgok jól menjenek, de ha ez az egyetlen közös dolog bennetek, akkor előbb vagy utóbb vége lesz a kapcsolatotoknak.

#nomofóbia
2017.05.27.

Rosszul vagy a mobilod nélkül? A nomofóbia tünetei

A nomofóbia egy viszonylag új keletű betegség. Elnevezése a „no mobil phobia” kifejezésből származik, és ebből már sejthető is, hogy milyen problémáról van szó. A nomofóbiások rettegnek, hogy elveszíthetik a mobiljukat, és esetleg készülék nélkül kell létezniük. Szorongást vált ki belőlük az is, ha az adott helyszínen nincs megfelelő térerő, illetve ha lemerül a telefonjuk akkumulátora.

#randi
2017.05.25.

Mit tegyél, ha a barátod több akar lenni barátnál?

Hogyan kezelj egy olyan barátot, aki szerelmes beléd, de te nem viszonzod az érdeklődését? Nem akarod elveszíteni a barátságotokat, de hamis reményekkel sem szeretnéd áltatni? Íme, néhány hasznos tipp, hogyan bánj egy baráttal, aki randizni szeretne veled.

#pénzkezelés
2017.05.24.

Pénzérzelmek: Mire tudsz ennyi pénzt elkölteni?

A címben szereplő mondat is gyakran hagyja el a szülők száját, és elég sokszor jelzi, hogy bizony gubanc van a szüleid és közted. Egy idő után már az lesz az érzésed, hogy már megint a pénz miatt veszekszetek, pedig Himer Csilla pénzpedagógus szerint erről szó sincs.

#randi
2017.05.21.

Ha nem jössz lázba a randizástól…

Ez nem azt jelenti, hogy csodabogár vagy, esetleg valami nincs rendben veled: egyszerűen még nem jött el az ideje, hogy komolyabban foglalkozz a témával. Szerintünk éppen az az egészségtelen, ha a kamaszok idejekorán kezdenek randevúzgatni, szexuális életet élni, vagy „csak” túl gyorsan akarnak felnőtté válni. Ha tehát úgy érzed körülötted mindenki „zizeg”, nem biztos, hogy veled van a baj.

#szakítás
2017.05.18.

10 tipp hogyan éljük túl a szakítást fiúként!

A szakítás nem egy kudarc! Mindkét fél számára tanulás, hogy megtalálják mi az, ami jó és mi az, ami rossz a számukra! Ez egy "lépés" afelé, hogy az életben a legtökéletesebb párt találjuk meg! De nem könnyű lépés!

#negatív önámítás
2017.05.16.

6 negatív önámítás, amit bebeszélsz magadnak

Könnyű keménynek lenni magaddal szemben, ám amikor túl sok negatív dolgot képzelsz magadról, elkezded elhinni, hogy igazak. Az is előfordulhat, hogy semmi alapjuk sincs, csak te beszéled be magadnak! Mielőtt egészségtelen szokásokat vennél fel, hessegesd el ezeket a tévhiteket! Íme, a leggyakoribb példák, és tanácsok, hogy hogyan birkózz meg velük.

6 jel, ami arra utal, hogy meg akar csókolni
#csók
2017.05.12.

6 jel, ami arra utal, hogy meg akar csókolni

Történt már olyan, hogy a barátnőddel vagy barátoddal voltál, és úgy érezted, hogy meg akar csókolni téged? Nyilván voltak érzékelhető, de emellett visszafogott jelek...

#stressz
2017.05.10.

Meglepő tippek a stressz csökkentésére

Amikor a stressz teljesen a hatalmába kerít, és megszólalni is alig tudsz, jól jöhet, ha van pár biztos módszered, ami segít lenyugodni. Íme, néhány meglepő, de hatásos stresszoldó módszer, amik segíthetnek.

#testbeszéd
2017.05.08.

Fogd a poharad: megmondom, ki vagy!

A poharukat kézben tartó emberek testbeszédük alapján nyolc személyiség-típusba sorolhatók – állítják angol pszichológusok. Vajon téged mi jellemez?

#anyák napja
2017.05.03.

Tippek a tökéletes anyák napi meglepetéshez

Anyák napján a legnagyobb boldogságot minden bizonnyal azzal okozhatod, ha többet adsz anyukádnak magadból, és érezteted vele, milyen fontos szerepet tölt be az életedben! Az alábbiakban ötleteket olvashatsz a generációs különbségek legyőzéséhez.