Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

353 db cikk a témában

#önéletrajz
2017.06.07.

Önéletrajz: segítünk megírni!

Egy összefoglaló írás rólad nagyon sokat segíthet, ha munkát keresel. De nehéz lehet összehozni, ha még csak egy kevés tapasztalatod van, vagy ha egyáltalán nincs is. Most megmutatjuk, hogy mit is kell tartalmaznia az önéletrajzodnak.

#negatív önámítás
2017.05.16.

6 negatív önámítás, amit bebeszélsz magadnak

Könnyű keménynek lenni magaddal szemben, ám amikor túl sok negatív dolgot képzelsz magadról, elkezded elhinni, hogy igazak. Az is előfordulhat, hogy semmi alapjuk sincs, csak te beszéled be magadnak! Mielőtt egészségtelen szokásokat vennél fel, hessegesd el ezeket a tévhiteket! Íme, a leggyakoribb példák, és tanácsok, hogy hogyan birkózz meg velük.

#önértékelési probléma
2017.05.01.

Hogyan lehet nagyobb önbizalmad?

Önértékelési problémákkal szinte mindenki találkozik élete során. Vannak társaink, barátaink, ismerőseink, akikkel óhatatlanul összehasonlítjuk magunkat. Tőlünk függ, hogy mit kezdünk ezzel az összehasonlítással: leértékeljük, túlértékeljük magunkat vagy elfogadva a különbségeket bízunk saját képességeinkben.

#hódítás
2017.04.13.

Hogyan vágódj be a srácnál?

Te vagy az álomnő, csak ezt a kiszemelt srác még nem tudja? Nem csak vele kell elhitetni, a család és a haverok is igen fontosak! Íme, néhány tipp, amivel megmutathatod egy fiúnk, hogy érdemes rád odafigyelnie.

#optimista
2017.04.05.

12 tipp, ami segít pozitívabban gondolkodni

Az optimizmus erősíti az immunrendszert, segít, hogy egészségesebb életvitelt folytassunk. Az optimisták elégedettebbek, jobban figyelnek magukra, emellett hosszabb életre van kilátásuk, míg a legtöbb pesszimistának magasabb a vérnyomása, idegesebb és a depresszióra hajlamosabb.

#szégyenlős
2017.03.30.

Győzd le a szégyenlősséged!

Az ember rengeteg dolog miatt lehet szégyenlős. Egyeseknek az ismeretlenekkel való társalgás okoz gondot, míg mások csak az ellenkező nem jelenlétében jönnek zavarba. Olyanok is vannak, akik a legszellemesebb társalgók baráti körben, ám remegni kezd a lábuk annak gondolatára, hogy nyilvános helyen, vagy akár az osztály előtt kelljen beszélniük.

#diákmunka
2017.03.23.

Hogyan öltözz fel egy állásinterjúra?

Akár hiszed, akár nem, korántsem mindegy, hogy miben jelensz meg egy állásinterjún. Hidd el, a leendő munkaadóid nem a legújabb trendet fogják díjazni, hanem azt, ha a megjelenésed alkalomhoz illő. Milyen egy ilyen öltözet?

#zaklatás
2017.03.06.

Hogyan mondjam el, hogy zaklatnak?

Gondold meg: te szeretnéd, hogy egy barátod elmondja neked? Hát, persze, hogy igen! Tedd félre az aggodalmaidat azzal kapcsolatban, hogy az emberek nem hisznek neked, vagy nem akarják hallani. Mondd el valakinek, akiben megbízol, ha nem bánnak veled jól.

#önbizalom
2017.03.04.

Hogyan legyen óriási önbizalmad?

Elég egy röpdolgozat, egy állásinterjú, egy első randi vagy egy nyilvános szereplés, hogy a legnagyobb önbizalommal rendelkező ember is meginogjon és idegronccsá változzon. Van azonban arra mód, hogy ezt elkerüld!

#motiváció
2017.02.27.

Hogyan maradj motivált?

Előfordult már, hogy elszántad magad valamire? Célokat tűztél ki? Ha igen, akkor biztosan megtapasztaltad, hogy a kezdeti lelkesedés idővel sajnos alábbhagy. Ezzel mindannyian így vagyunk. Az alábbiakból megtudhatod, mit érdemes tenned céljaid tényleges megvalósulása érdekében.

#pletyka
2017.02.25.

Valaki pletykát terjeszt rólam. Mit tehetek ellene?

Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, emiatt az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?

#kommunikáció
2017.02.20.

Hogyan beszélj az osztályban, ha szégyenlős vagy?

Kényelmetlenül érzed magad, amikor az osztálytársak előtt kell beszélned? Akár hiszed, akár nem, mint minden más képesség, ez is fejleszthető. Tanulj meg magabiztosan kommunikálni az osztályban!

#nemet mondani
2017.02.18.

Tanulj meg nemet mondani!

Veled milyen gyakran fordul elő, hogy amikor mások olyan dolgokra kérnek tőled, amelyekhez egyáltalán nincs kedved, vagy elintézésük nem is a te feladatod lenne, mégsem utasítod vissza a kérést?

#félelem
2017.02.15.

Félelem az újtól

Bármilyen új élethelyzet szorongást okoz. Félünk az új kihívásoktól, az ismeretlentől. Ez teljesen természetes érzés, hiszen ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és nem tudjuk, mire számíthatunk. Ha már egyetlen egyszer megtapasztaljuk az adott kihívást, többé már nem fog ekkora szorongást okozni.