Lélek, szerelem

#Lélek #szerelem

330 db cikk a témában

Mennyire számít a nagy korkülönbség egy párkapcsolatban?
#párkapcsolat
2022.01.04.

Mennyire számít a nagy korkülönbség egy párkapcsolatban?

Szerelem - érzések sokasága rohan meg, ha meglátod, félelem, izgatottság, kétség és boldogság kavarog a lelkedben. A kamaszkor, ami egyébként sem a legegyszerűbb életszakasznak számít az ember életében - egyfajta átmenetet képez a gyermek- és felnőttkor között. A serdülőkori identitás szempontjából már nemcsak a szüleiddel, hanem a kortársaiddal való kapcsolat is fontossá válik.

7 jel, ami arra utal, hogy szerelmes vagy
#szerelem
2021.12.30.

7 jel, ami arra utal, hogy szerelmes vagy

Azon töprengsz, vajon szerelmes vagy-e? Különösen boldog, izgatott és örömteli érzés fog el, amikor azzal a bizonyos személlyel együtt vagy, de ennél több kell ahhoz, hogy eldöntsd, mit jelentenek ezek az érzelmek valójában. Szerencsére mi összegyűjtöttük azt a 7 jelet, amely segíthet felismerni, hogy valóban szerelmes vagy-e.

Már nem szeret úgy, mint rég
#szerelem
2021.12.08.

Már nem szeret úgy, mint rég

A szerelem csodálatos. Mindaddig, amíg véget nem ér, és a párod már nem érdeklődik úgy irántad. Utána minden csak a dobozos fagyiról és az összetört szívvel járó szaporodó kilókról szól.

#szerelem
2021.10.29.

Mit ne tegyél, amikor szerelmes vagy?

A szerelem lehengerlő érzés. Ha valaki szerelmes, kicsit mindig másképp viselkedik, mint egyébként. De van néhány olyan dolog, amit még ebben a rózsaszín felhős állapotban sem szabad elkövetni!

Miért fojtjuk el érzelmeinket?
#elfojtott érzelmek
2021.10.25.

Miért fojtjuk el érzelmeinket?

Egy átlagos élet során egy ember gyakorta szeretné kifejezni az érzelmeit! Csakhogy megakadályozza benne az a társadalmi, családi minta és elvárás, amelyet gyermekkorunktól hallunk és tanulunk. Emiatt aztán később csak nagyon nehezen tudunk megszabadulni a lelki terhektől, amelyeket a ki nem mondott gondolatok, érzések okoztak.

#randi
2021.10.23.

El fog hívni egy második randira?

Két hete fantasztikus randin vettél részt, de azóta nem került szóba a második randi? Azon gondolkozol, vajon el fog-e hívni, és mikor?

#vágy
2021.10.08.

A vágy hiánya

Mindenki másra vágyik. Van, amikor konkrétan meg tudjuk fogalmazni vágyaink netovábbját, van, hogy nincsenek rá szavaink, csak egy mélyről jövő sóvárgás - talán egy hiányzó puzzle-darab - az, amit érzünk.

10 gesztus, hogy gentleman légy
#viselkedés
2021.09.12.

10 gesztus, hogy gentleman légy

A gentleman jelző az elmúlt időkben némileg veszített értékéből, mert egyensúlyban kell tartani az úri viselkedést a nők egyenjogúságával. A legtöbb férfitól távol áll az, hogy hagyományos, lovagias gesztusokat tegyen, mert félnek, hogy antifeministának fogják őket tartani.

Mi történik, ha a párod főiskolára vagy egyetemre megy?
#párkapcsolat
2021.09.01.

Mi történik, ha a párod főiskolára vagy egyetemre megy?

Működhetnek a távkapcsolatok? Ez a kérdés valószínűleg megfordul a fejedben, amikor a párod főiskolára vagy egyetemre készül. De az is lehet, hogy mindketten továbbtanultok, csak különböző intézményekben, egymástól távol. Mit jelent ez a kapcsolatotokra nézve? Képesek lesztek kitartani, ha csak a tanítási szünetekben, esetleg hétvégenként találkozhattok? Az alábbi tippek segíthetnek megküzdeni ezzel a helyzettel.

#szerelem
2021.08.13.

Mikor kell véget vetni egy kapcsolatnak?

Amikor valakivel romantikus kapcsolatba vágsz, nem számítasz arra, hogy egyszer majd véget ér. Reményekkel telve lépsz a kapcsolatba, és ígéretes jövőnek nézel elébe a szerelmeddel. De mint tudjuk, nem minden párkapcsolat alakul tökéletesen, még akkor se, ha a szerelmespár tagjai látszólag tökéletesek egymás számára.

#zaklatás
2021.08.01.

Zaklatás vagy udvarlás?

Udvarolni. Talán furcsának találod a szót, hiszen napjainkban kissé idejétmúltnak tűnhet udvarlásról beszélni akkor, amikor sokaknál a minél gyorsabb siker elérése a cél.

Hogyan szeress újra szakítás után?
#barát
2021.07.24.

Hogyan szeress újra szakítás után?

Úgy érzed, a szíved összetört, és a földbe tiportak? Teljesen természetes félelmet, bizonytalanságot, bizalmatlanságot érezni, miután a kapcsolatod kudarcba fulladt. Ha épp egy fájdalmas szakításból akarsz helyrerázódni, van néhány hasznos tippünk, hogyan tudj újra bízni és szeretni.