Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

#optimista
2017.04.05.

12 tipp, ami segít pozitívabban gondolkodni

Az optimizmus erősíti az immunrendszert, segít, hogy egészségesebb életvitelt folytassunk. Az optimisták elégedettebbek, jobban figyelnek magukra, emellett hosszabb életre van kilátásuk, míg a legtöbb pesszimistának magasabb a vérnyomása, idegesebb és a depresszióra hajlamosabb.

#önértékelési gondok
2017.04.03.

A helyes önértékelés a kulcsszó?

Mindannyiunk fejében létezik egy kép önmagunkról – kik vagyunk, milyen külső adottságokkal rendelkezünk, miben vagyunk jók, vagy melyek a gyenge pontjaink. Ez a belső kép kisgyerekkorunk óta természetszerűleg folyamatosan alakul.

#aggódás
2017.03.29.

Miért aggódunk annyit?

„Lekapcsoltam a lámpát? Holnap miből írunk? Vajon felszólít a tanár? Mit szólnak a többiek a ruhámhoz? Mi lesz akkor ha…? Úristen otthon hagytam a telefonomat, mi lesz?” Ha csak az egyik probléma is zavar téged, elmondhatjuk, hogy nálad is megjelenik a nyugati kultúrára olyan nagyon jellemző aggódás. De miért és mit tehetünk ellene?

#diákmunka
2017.03.23.

Hogyan öltözz fel egy állásinterjúra?

Akár hiszed, akár nem, korántsem mindegy, hogy miben jelensz meg egy állásinterjún. Hidd el, a leendő munkaadóid nem a legújabb trendet fogják díjazni, hanem azt, ha a megjelenésed alkalomhoz illő. Milyen egy ilyen öltözet?

#hazudozó
2017.03.15.

Beteges hazudozó vagyok?

Hazudok a barátaimnak, a családomnak, hazudok olyan embereknek, akiket nem is ismerek, de a legfontosabb mind közül az, hogy hazudok önmagamnak. Néha azon kapom magam, hogy egy sztorit mesélek valakinek, csak kissé felturbózva és ilyenkor tulajdonképpen én is elhiszem, amit mondok.

#pletyka
2017.02.25.

Valaki pletykát terjeszt rólam. Mit tehetek ellene?

Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, emiatt az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?

#kommunikáció
2017.02.20.

Hogyan beszélj az osztályban, ha szégyenlős vagy?

Kényelmetlenül érzed magad, amikor az osztálytársak előtt kell beszélned? Akár hiszed, akár nem, mint minden más képesség, ez is fejleszthető. Tanulj meg magabiztosan kommunikálni az osztályban!

#félelem
2017.02.15.

Félelem az újtól

Bármilyen új élethelyzet szorongást okoz. Félünk az új kihívásoktól, az ismeretlentől. Ez teljesen természetes érzés, hiszen ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és nem tudjuk, mire számíthatunk. Ha már egyetlen egyszer megtapasztaljuk az adott kihívást, többé már nem fog ekkora szorongást okozni.

#hallgat
2017.02.15.

Hogyan legyél jobb hallgatóság?

Egy egész sor előnnyel jár, különösen a személyes és szakmai kapcsolataid terén, ha megtanulod, hogyan legyél jobb hallgatóság. Lássunk néhány tippet!

#csók
2017.02.09.

Tippek az első randihoz lányoknak

Az első randira nem mindig könnyű felkészülni. Ám néhány tanács megfogadásával könnyebben mehet majd az első randi a kiszemelteddel.

#stressz
2017.01.23.

Mit élhetnek át a veronai buszbaleset túlélői, családtagjai?

Amikor az ember valamilyen komoly megrázkódtatáson esik át, az úgynevezett poszttraumás stressz kialakulására lehet számítani. Korábban főleg a háborúk által megviselt katonáknál diagnosztizálták, ám más, az élettel járó események is kiválthatják ezt az állapotot.

#demencia
2017.01.22.

Hogyan beszélj a demenciában szenvedő nagyszüleiddel?

A demencia memóriavesztéssel, zavartsággal és döntésképtelenséggel járó betegség, amelyet időskori elbutulásnak is neveznek. A demenciában szenvedő beteg nehezen találja a megfelelő szavakat, valamint hirtelen hangulatingadozások jellemzik a napjait. Mindezek miatt igen nehéz kommunikálni a demenciában szenvedő nagyszülőkkel.

#flört
2017.01.15.

8 jel, hogy a kapcsolatotoknak nincs jövője

Nem vagy benne biztos, hogy a kapcsolatotok jó irányba halad? Bizonytalan vagy abban, hogy a megfelelő emberrel hozott-e össze a sors? Összegyűjtöttük a 8 legárulkodóbb jelet, ami arra utal, hogy valami nincs rendben.

#motiváció
2017.01.02.

Hogyan maradj télen is motivált?

Rád férne néhány tanács, hogyan motiváld magad télen? A téli hónapokban nehezünkre esik összegyűjteni elegendő energiát, hogy bármit is kezdjünk magunkkal, jobban szeretünk csak otthon lézengeni, miközben minél kevesebb dolgot csinálunk, és várjuk, hogy beköszöntsön a tavasz.

#karácsony
2016.12.29.

7 tipp a karácsony utáni lehangoltság megelőzésére

A karácsony a partik, az ajándékok és a családi együttlét időszaka, sok meghittséggel és mókával. Így nem meglepő, hogy amikor jön január, elmúlik a karácsonyi hangulat. De ne aggódj, van néhány remek ötletünk arra, hogyan birkózz meg a karácsony utáni időszakkal!