Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

#szülők
2016.11.15.

Hogyan beszélj a szüleiddel?

Sokszor nem könnyű közös nevezőre jutni az ősökkel, mert teljesen úgy fest, mintha direkt az ellenkezőjét szeretnék, mint amit te. De miért? Korábban mindent meg tudtatok beszélni. Mikor váltak ilyen furcsává?

Öngyilkosság - Milyen figyelmeztető jelei vannak?
#öngyilkosság
2016.10.19.

Öngyilkosság - Milyen figyelmeztető jelei vannak?

Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal, miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Szeptember 10. az öngyilkosság megelőzésének világnapja!

#csend
2016.10.11.

Miért félünk a csendtől?

Elgondolkoztál már azon, vajon miért félünk a csendtől? Hiszen a csend nem beszél, mégis kerülik az emberek.

#honvágy
2016.09.16.

Hogyan birkózz meg a honvággyal?

Az egyetem elkezdése mindenkinek nagy változást jelent: egy teljesen idegen helyen kell új életet kezdened. Így lehetőséged adódik arra, hogy kicsit eltávolodj a családtól és barátoktól, és tegyél egy nagy lépést az önálló élet felé! Mit tegyél, ha ebben az izgalmas kalandban mégis rád tör a honvágy?

#stressz
2016.04.30.

Mi minden miatt szoronghatunk?

Mindennapi életünket a kisebb szorongások, aggodalmak keresztül-kasul szövik. Ám van úgy, hogy elérkezik egy olyan pont, amikor a természetes aggodalom átcsap valami másba, valami sokkal komolyabba, amikor az túlzott és ésszerűtlen lesz. Milyen klinikai értelemben vett szorongásfajták léteznek?

#házi kedvenc
2016.04.27.

Így tesznek a háziállatok egészségesebbé

Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba. De most nem csak arról az érzésről beszélünk, hogy boldogok vagyunk, ha körülöttünk vannak, hanem hogy a kedvenceink segítenek az egészségünk megőrzésében. Nem is akárhogyan!

#hangulat
2016.04.14.

Mi az a bipoláris zavar?

Mi a közös Juhász Gyulában, Ernest Hemingway-ben és Vincent van Gogh-ban? Mindegyikük bipoláris zavarban szenvedett. Mi az a bipolaritás? Miért van az, hogy egyik pillanatban a depressziós ember kifejezetten jól érzi magát, boldog, aztán pedig a mélységbe zuhan a hangulata?

#relaxál
2016.04.09.

Relaxálj! Gyakorlatsor a feszültség csökkentéséért

Készülj fel, találj egy csendes helyet, ahol egyedül lehetsz! Tedd ki az ajtóra a „Ne zavarjanak” táblát! Rendezd el úgy a szobát, hogy a legjobban érezd magad benne! Akár be is sötétíthetsz. Tegyél fel lágy zenét. Gyújts meg néhány füstölőt. Most kezdj el lassan lélegezni … lélegezz … lélegezz!

#indulat
2016.04.04.

Mit kezdjek az indulataimmal?

Mi a teendő, ha úgy érzed, a hangulatingadozásaid fölött nem tudsz uralkodni? Az egyik pillanatban még nincs semmi gond, aztán hirtelen elönt a düh? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#hátfájás
2016.04.03.

Hátfájást okozhat a stressz

A stressz számos ok miatt vezethet hátfájdalomhoz. A legújabb kutatások szerint összefüggés áll fenn a nagyagy egy része, a stressz és a tartós fájdalom közt. Dr. Pál Mónika, reumatológus szerint a feszültség miatti kényszertartások is fokozzák a fájdalmat.

#pánik
2016.04.02.

Mi minden állhat a pánikbetegség hátterében?

Számos tényező növelheti a pánikbetegség kialakulásának kockázatát. A leggyakoribb rizikófaktorok közé sorolhatjuk egy személy nemét, korát, kórtörténetét és családi környezetét.

#skizofrénia
2016.02.27.

Hallucináció, mánia: a skizofrénia jelei

A skizofrénia egy olyan lelki eredetű betegség, ami a fiatal felnőttkor végén, a felnőttkor elején alakulhat ki. Olyan mentális betegségről van szó, ami befolyásolja a beteg mindennapjait, kapcsolatait és érinti a cselekedeteit is.

#alvászavar
2016.02.26.

Alvászavart okoznak a közösségi oldalak?

Az alvászavarok egy egész sor problémát okozhatnak, hiszen a kialvatlanság nem csupán fáradtsághoz és koncentrációs problémákhoz vezet, hanem akár komolyabb következményei is lehetnek. Vajon a közösségi média hogyan hat az alvási szokásainkra?