étel
#Mozgás

10 tipp, hogy egészségesebb legyél - ingyen

2024.06.27.
2 perces olvasási idő

Tanácsaink azon túl, hogy jót tesznek az egészségednek, még pénztárcakímélőek is. Fogadd meg őket, hogy boldog és egészséges maradj, ráadásul a pénzed is megmaradjon.

1. Fitness tippek a netről

Nagy előnye a mai világnak, hogy az interneten bármi fellelhető, így ha egy kis inspirációra vágysz az edzéseidhez, könnyen találhatsz oktató videóktól kezdve infografikákig bármilyen segédletet. A testmozgás iránti elköteleződés kulcsa az, hogy változatássá tegyük azt. Ezzel a módszerrel könnyen megteheted, hiszen határ a csillagos ég! Ráadásul külön fizetni sem kell érte.

2. Ingyenes segítséggel szokj le a dohányzásról

Ha abba akarod hagyni a dohányzást, számos helyen ingyen kaphatsz segítséget – ezekre könnyen rátalálhatsz az internet segítségével. Ha abbahagyod a dohányzást, azzal nem csak pénzt takarítasz meg, hanem csökkented a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát is.

Élj egészségesen, és kíméld a pénztárcádat!

3. Kérj ingyenes bőrvizsgálatot

Végeztess melanóma-vizsgálatot a bőrgyógyászaton! Az idejében felismert bőrrák gyógyítható.

4. Tölts le ingyenes egészségügyi alkalmazást

Több ezer olyan okostelefonra letölthető alkalmazás létezik, amely segít egészségesebben élni, s ezek jó része ingyenes. Akár arról van szó, hogy emlékeztet az ajánlott egészségügyi vizsgálatokat, vagy segít leszokni a dohányzásról, esetleg elegendő folyadékot bevinni, lefogyni vagy elsősegélyt nyújtani – bőven tudsz miből válogatni!

5. Szörfölj az interneten jó ajánlatokért

Ma már rengeteg olyan kuponoldal létezik, ahol jó áron találhatsz higiéniai eszközöket (kéz-sterilizátor, dezodor, tampon, fogkrém stb.). A neten kedvezményesen vásárolhatsz anti-allergén ágyneműt, párásítót, párátlanítót is.

6. Próbálj ki egy új sportot

Sokat javít az egészségeden, ha rendszeresen mozogsz! Unod a jelenlegi edzéseket? Próbálj ki egy új sportot! Ez új kihívások és célok elé állíthat, ami nem csak a hangulatodat, de az erőnlétedet is javítja!

7. Szabadulj meg a súlyfeleslegtől

Tanulmányok bizonyítják, hogy az online súlycsökkentő programok segítik a kilók leadását és a súly megtartását is. Látogass el ezekre az oldalakra receptekért és szakértői tanácsokért! Étrendi tanácsadást és kalória-számlálót is találhatsz!

8. Jógázz

Próbáld ki a jógát ingyen – vagy nagyon olcsón – az internetnek köszönhetően! Miért a jóga? Mert növeli a rugalmasságot és az erőnlétet, segítséget nyújt a stressz enyhítésében, és karbantarja a testsúlyodat, csökkenti a szívbetegség és az alvási problémák kialakulásának kockázatát.

9. Üzletelj keményen

Néhány egészségügyi klub és edzőterem ingyenes belépőt adhat, hogy kipróbálhasd az intézményüket. Emlékezz: minden átruházható. Ha már tag vagy valahol, mozogj egy baráttal, hogy a költségeket a felére csökkentsétek, vagy jelentkezz be egy 30 perces órára az egy órás helyett. Bónusz: Amellett, hogy olcsóbb, a rövidebb edzés gyorsabb és intenzívebb is lehet.

10. Spórolj a vízszámlán

Ha rövidebb ideig és hidegebb vízzel zuhanyozol, azzal nemcsak a vízszámlán spórolsz, hanem az egészségedet is véded. A meleg víz kitágítja az ereket, ami által a bőr több nedvességet veszít, hamarabb kiszárad.

+1 tipp - Közlekedj biciklivel vagy gyalog

Ha már az oda-vissza úton is sportolsz, az segíthet egészséged megőrzésében. Ha nincs kedved bicajozni vagy messzire mész, száll el egy megállóval hamarabb és a maradék távot tedd meg sétával. Ha lift helyett pedig a lépcsőt használod, az kiváló kardiogyakorlatnak minősül.

(KamaszPanasz - S.Z. - healthyliving.msn.com)