Egy frissítő, könnyű és gyümölcsös édességre vágysz? Próbáld ki a citromos joghurthabot, amihez sült ananászt ajánlunk. Kínáld bátran cukorbeteg barátaidat is.
Nyár van, forróság és te ennél valami hűsítő édességet, ami nem fagyi? Esetleg vendégeket vársz és jól jönne valami desszert? Próbáld ki alábbi receptünket, amivel a siker garantált.
Hozzávalók:
- 1 citrom
- 3 dl joghurt
- édesítőpor ízlés szerint
- 1 csomag zseléfix
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 friss, nagyobb ananász
Elkészítés:
A citromot alaposan megmossuk, megszárítjuk, héját lereszeljük. A joghurtot tálba tesszük, belekeverjük a reszelt citromhéjat, az édesítőszert, a zseléfixet, alaposan összekeverjük, majd egy perc múlva az ásványvizet is hozzáadjuk. Letakarva hűtőbe tesszük, és hagyjuk megdermedni. Megtisztítjuk az ananászt, cikkekre vágjuk. Forró, száraz, bevonatos serpenyőben az ananászcikkek mindkét oldalát pirosra sütjük, és tányérra tesszük. A sült ananász mellé evőkanállal a joghurtból galuskát szaggatunk, és azonnal tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!