Gondoltál már arra, hogy a salátaleveleket ne csak salátaként fogyaszd? Készítsd el alábbi receptünk alapján könnyedén az ízletes salátafőzeléket! Ajánljuk allergiások, epebetegek, gyomorfekélyesek, keringési problémások, vashiányosok, crohnosok és vesebetegek számára is.
Hozzávalók:
- 2 nagy fej saláta
- 1 gerezd fokhagyma
- fél csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál ételízesítő
- 2 evőkanál margarin
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál fehér borecet
Elkészítés:
A salátafejeket megtisztítjuk, megmossuk, és negyedekbe vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és átnyomjuk. A kaprot, a petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Lábasban bő sós vizet forralunk, beletesszük a salátát, és néhány perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A salátát felöntjük 1 dl vízzel, megszórjuk az ételízesítővel és lefedve, lassú tűzön teljesen puhára pároljuk (5 perc).
Serpenyőben felmelegítjük a margarint, belekeverjük a lisztet, világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kaprot, a petrezselymet, 2-3 dl hideg vízzel felengedjük, és berántjuk a salátát. Belekeverjük a tejfölt, felforraljuk, majd cukorral, ecettel ízesítve tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!