Ha igazán egészséges, finom és egyszerűen elkészíthető ételt szeretnél az asztalra tenni, akkor készítsd el alábbi receptünk alapján a tengeri halat. Fogyaszthatják cukorbetegek és keringési problémákkal küzdők is.
Hozzávalók:
- 1/2 kg fagyasztott szálkamentes filézett tengeri hal (pl. tonhal)
- 2-3 dl tej
- 2 evõkanál margarin
- 3 gerezd fokhagyma
- grill, vagy flecken fûszerkeverék
- só
- bors
Elkészítés:
A fagyos halat szobahõmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy, hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtõbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekrõl a tejet, fûszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén borsozzuk, sózzuk.
Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedõ alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg õket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedõt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!