Az alábbi epres sajttortás csokis süti kosárkák igazi ínyencségek egy különleges alkalomra - így például Valentin napra! Ráadásul mivel falatnyiak, könnyen és kézzel fogyaszthatók, így akár meg is oszthatod a pároddal!
A csokis kosárka egy sütés nélkül készült epres sajttortával van töltve. Az ízvilág már önmagában buja és csábító, a látvány pedig a csokiba mártott epret juttatja eszünkbe: tökéletes Valentin-napi édesség!
A csokis kosárkákat nagyon egyszerű elkészíteni, az elkészített tészta mellé csak cupcake formára van szükség. Körülbelül 2 evőkanálnyi sütitésztából csinálj golyókat, aztán nyomd bele őket a formába!
Sütésnél egy kicsit megduzzadnak, de ha megsült, egy mérőkanál hátoldalával a púposodó részt lenyomva szép kosárformát kapsz.
A sajttorta tölteléket nem sütjük, hanem néhány alapvető hozzávaló összekeverésével készül, amit aztán a lehűlt kosárformába töltünk, majd díszítsd az egészet eperrel, és már kész is vagy, csak tálalni kell!
(Forrás: lifeloveandsugar.com)
Hozzávalók – a kosárkához
- ¾ csésze vaj
- 1 csésze cukor
- 1 tojás
- 1 tsk vanília kivonat
- 1 ¼ csésze liszt
- ½ csésze kakaó
- 1 tsk sütőpor
- 2 tsk kukoricakeményítő
Hozzávalók – a sajttorta töltelékhez
- 340 gramm krémsajt (szobahőmérsékletű)
- 2 ¼ csésze porcukor
- 5 ek eperpüré
Elkészítés
- Béleld ki a cupcake formát, vagy fújd be speciális tapadás mentesítő sütő spray-vel!
- Melegítsd elő a sütőt 175-180 fokra
- Keverd össze a vajat és a cukrot amíg könnyű és habos nem lesz (5-7 perc)
- Add hozzá a tojást és a vanília kivonatot, keverd össze!
- Add hozzá a száraz alapanyagokat és keverd simára – egy sűrű tésztát fogsz kapni
- Csinálj 2 evőkanálnyi labdákat, nyomd bele a formába úgy, hogy a forma feléig érjen az oldalán, kosárka formát adva.
- Süsd 10-12 percig
- Vedd ki a sütőből és hagyd 5 percig hűlni, majd szedd ki a formából egy rácsra, és hagyd tovább hűlni!
- A hűlés során a közepe egy picit beesik, de ha nem elég mély, kosár jellegű ahhoz, hogy a töltelék bele férjen, nyomd be a közepét enyhén egy mérőkanál hátoldalával!
- Ha a kosárka kihűlt, készítsd el a tölteléket! Keverd össze a sajtkrémet, cukrot és az eperpürét, amíg sima és egyenletes állagú nem lesz!
- Töltsd a tölteléket egy nyomózsák segítségével a kosárkákba, és díszítsd eperrel!
- Tálalásig tartsd hűtőben!
(KamaszPanasz: CS.K.: lifeloveandsugar.com)
Kapcsolódó cikkek