Suli, munka, egyetem

#Suli, munka #egyetem

89 db cikk a témában

#egyetem
2013.10.26.

Hogyan tanulj külföldön?

Az előző cikkben fejtegettük, hogy mi alapján válassz egyetemet és szakot külföldön. Hamarosan közeleg a döntési határidő, így eljött az idő, hogy elkezdj a jelentkezésen gondolkodni.

#felvételi
2013.09.13.

Hogyan légy sikeres a főiskolán?

Biztosan nagyon büszke vagy az eddig elért eredményeidre. Fontos, hogy tudd, az, ahogy hozzáállsz az első néhány hétben a főiskolai feladataidhoz, nagy mértékben meg fogja határozni a tejles főiskolai léted alakulását. Néhány jó tanáccsal szeretnénk segíteni a kezdést.

#egyetem
2013.08.09.

Pótfelvételi: minden, amit tudnod kell róla

Nem vettek fel egyik megjelölt szakra sem? Nem szeretnél egy évet kihagyni a továbbtanulásban, de nem tudod, hogy mit tegyél? Ne ess kétségbe, van megoldás: a pótfelvételi.

#egyetem
2013.08.06.

Segítség a sikeres felvételihez

Kedves gimnazisták! Tudom, itt a nyár, és senki sem akar suliról vagy érettségiről hallani, de előbb utóbb mindenkinek eljön az utolsó év. Én a Felvételi Előkészítő Bizottság tagja vagyok, és azért írok, mert minden év szeptemberében egy éves történelem és irodalom kurzust indítunk. (x)

#diákmunka
2013.08.02.

Diákmunkát keres Vanda

A cím akár egy álláskereső hirdetés szövege is lehetne, de nem az. Igaz, Vanda még nem találta meg a megfelelő állást, egy hónapra tervezi, hogy diákmunkát vállal, aztán szeptemberben ismét iskolába megy.

#pótfelvételi
2013.07.24.

Akarsz ingyen tanulni? Ilyen lehetőséged is van!

Ma kiderül, hogy sikerült-e a felvételid, és bekerültél-e a választott egyetemre, főiskolára. Ha esetleg nem sikerült, megosztunk veled néhány hasznos tanácsot. Nem érdemes szomorkodni, lehet, hogy jobb is így, kapsz egy kis időt, hogy átgondold, hogyan tovább.

#felvételi
2012.07.24.

Felvettek? Tudj meg minden információt!

Fontos dátum a mostani a felvételizőknek: nyilvánossá váltak a szeptemberben induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárai. Most kiderül, sikerült-e bejutnod a kiválasztott egyetem vagy főiskola képzésére.

#egyetemista
2012.06.07.

Egyetemista lennél Amerikában? Nem álom!

Az amerikai álom igenis valóra válhat, ugyanis neked is van lehetőséged arra, hogy az Egyesült Államokban tanulj! Sokan nem tudnak róla, mások pedig a tévhitek miatt félnek még csak álmodni is erről. A cikkben ezeket a tévhiteket szeretném eloszlatni, illetve pár információval szolgálni az amerikai egyetemekről!

#tanulás
2012.04.25.

Tanulás mellett munka

A felsőoktatásban a hallgatók 43 százaléka vállal tanulmányai mellett munkát, ezen belül az esti, levelező vagy távoktatásos munkarendben tanulók jóval több mint nyolcvan százaléka dolgozik, míg a nappali tagozatosok egynegyede vállal munkát - derül ki a diplomás pályakövető rendszer kutatásából.

#egyetem
2012.04.03.

Egyre többen puskáznak az egyetemeken

Angol egyetemisták tízezreit kapták puskázáson az egyetemi vizsgák, a zárthelyik és a házi dolgozatok esetében, a tendencia egyre csak nő.

#egyetem
2012.03.06.

Egyetemi tanulmányok külföldön: hova érdemes jelentkezni?

Ausztriában augusztusig lehet jelentkezni orvosképzésre, amennyiben valaki kimarad a magyar egyetemekről, még mehet Bécsbe tanulni. Semmi sem lehetetlen, de nagyon nehéz bent maradni - mondja az egyik kint tanuló magyar lány.