Suli, munka, főiskola

#Suli, munka #főiskola

79 db cikk a témában

#facebook
2011.10.25.

Felvételi: a Facebookozók maguk döntenek

Mi alapján döntik el, hogy hol, milyen képzésen tanulnának tovább a felvételizők? A Facebookon a korábbi és jelenlegi jelentkezőket kérdeztük arról, mi befolyásolta őket leginkább a szakválasztásban.

#karrier
2011.09.17.

Pályaválasztás és hormonok

A nemi hormonok erősen befolyásolják az emberek érdeklődési körét és ezáltal jelentős szerepet játszanak a pályaválasztásban is - állítják a szakemberek.

#egyetem
2011.09.14.

Olcsóbb tankönyvek az illegális sokszorosítás ellen

Egyetemi professzorok mozgalmat indítottak az illegális tankönyv-soksorosítás ellen, így hétfőtől számos tankönyvet olcsóbban vehetnek meg a felsőoktatásban tanulók - jelentette be Vecsenyi János, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora.

#egyetem
2011.09.13.

Már csak három napig lehet a diákhitelt igényelni

Már csak három napjuk maradt azoknak a hallgatóknak, akik még nem kértek diákhitelt, de már az első, októberi utaláskor szeretnének hallgatói hitelhez jutni - közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel. Az ősszel az első folyósítási nap október 14. lesz.

#egyetem
2011.08.31.

Koponya akciósan: a legdrágább szakok a felsőoktatásban

Míg az orvostanhallgatóknak és a leendő építészeknek akár százezer forintjukba is kerülhet az első félév, más képzési területeken már néhány ezer forintból meg lehet úszni az első szemesztert. Az Eduline utánajárt, mennyibe kerül a gólyáknak a tanévkezdés.

#felvételi
2011.08.29.

Pótfelvételi: ponthatárok hétfő este

Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait; az eljárásban csaknem 13 ezren adtak be kérelmet. A ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon teszik közzé.

#főiskola
2011.08.25.

Tippek, tanácsok kezdő főiskolásoknak (2. rész)

Jó dolog felkészültnek lenni, ha betegség ér, de mennyivel jobb, ha egyáltalán nem is leszel beteg? Olyan apró dolgok, mint a rendszeres kézmosás is már rengeteg baktériumtól szabadíthat meg! Gondolj csak bele. A közös számítógép, a zuhanyzó, a szállás és az egyéb helyek, ahol szinte nap mint nap – közvetve ugyan – de érintkeztek.

#egyetem
2011.08.24.

Mit NE vigyél magaddal a kollégiumba?

Eldönteni azt, hogy mit viszel magaddal és mi marad otthon, komoly kihívás lehet. Nem akarsz elfelejteni semmit, felkészült akarsz lenni minden helyzetre, ám ha túl sok dolgot viszel magaddal, azzal sok problémát okozhatsz mind magadnak, mind a szobatársadnak.

#főiskola
2011.08.23.

Tippek, tanácsok kezdő főiskolásoknak (1. rész)

Kata egy szokványos tanuló, nemrég végezte a középiskolát és bekerült a főiskolára. Itt legjobb barátaival és szobatársaival több kurzust is felvettek. A pszichológiai kurzus a kedvencei közé tartozott, de komoly gondjai akadtak vele. A szobájában pedig rettenetesen mutatott a kajamaradék és a különféle hulladékok sokasága.

#felvételi
2011.07.22.

Nem oda vettek föl, ahova szerettem volna

A felvételi eredmények sokaknak kedveztek, idén arányaiban több diák jutott be a felsőoktatásba. De az sem mindegy, hogy ki hova került be. Mit tegyünk, ha nem abba az intézménybe vagy szakra kerültünk, ahova a legjobban szerettünk volna?

#felvételi
2011.07.21.

Mi dönti el a felvételi ponthatárokat?

A felsőoktatási felvételi eljárásban a ponthatárokat az országos államilag támogatott hallgatói létszámkeret, az adott intézmény kapacitása, valamint maguk a jelentkezők is befolyásolják választásaikkal és megszerzett pontszámaikkal.

#külföld
2011.06.25.

Ha szeretnél külföldön tanulni…

Ha úgy érzed, hogy megfelelő jelölt vagy, és megvan mind a kedved, mind az elszántságod ahhoz, hogy külföldön tanulj, akkor már csak a programot kell kiválasztanod, valamint jelentkezni rá.

#zaklatás
2011.06.17.

Már rettegsz a következő tanévtől?

A tanév végével szinte minden diák örül annak, hogy többet nem kell tanulnia, gürcölnie. Mások annak örülnek, hogy végre nyaralhatnak, a Balatonban megmártózhatnak. És megint mások annak örülnek, hogy megszabadultak az osztálytársaiktól…