Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#történelem érettségi
2017.05.11.

Történelem érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Megjelentek a tegnapi történelem vizsga javítási útmutatói, amelyből kiderül, hogy mik a helyes válaszok. Cikkünkben megtekintheted a közép- és emelt szintű feladatlapokat, illetve a hozzájuk tartozó megoldásokat.

Matek érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások
#matek érettségi 2017
2017.05.10.

Matek érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Nyilvánosságra hozták a matematika írásbeli vizsga feladatlapjait, illetve javítási útmutatóit. Cikkünkből megtudhatod, mik voltak a helyes válaszok és infókat olvashatsz a vizsga menetéről.

#magyar érettségi
2017.05.08.

Elkezdődött a magyar érettségi, olvasd az első infókat

Egy Petőfi-kötettel kapcsolatos interjút kell értelmezniük a magyarból középszinten érettségizőknek, majd egy humorról szóló érvelés és egy motivációs levél írása a feladat az írásbelin.- olvasható az eduline.hu.

#érettségi feladatok
2017.05.04.

Érettségi feladatok: teszteld a tudásod!

Már tényleg nincs sok hátra az érettségi vizsgák kezdetéig, biztosan nagyon izgatottak vagytok miatta. Összegyűjtöttük a 2016-os év feladatait és megoldásait magyarból, matekból, töriből és angolból. Ha még nem tetted volna meg, tégy egy próbát, hogy hogyan tudnád megírni.

#érettségi
2017.05.02.

Így szerezhetsz ötöst érettségin magyarból!

Hétfőn a magyarérettségivel indul a tavaszi érettségi szezon legfontosabb hete. Középszinten érettségiztek magyarból? Akkor olvassátok el a következő tanácsokat, hogy minél több pontot szerezzetek az írásbelin. - olvasható az eduline.hu-n.

#önkéntesség
2017.04.20.

Önkéntesség személyre szabva projekt fiataloknak

Önkéntességről szóló új európai uniós projekt indul fiataloknak, a programban részt vevők a szociális, egészségügyi, honvédelmi és katasztrófavédelmi közfeladatokat ellátó állami, egyházi és civil szervezetek munkájába kapcsolódhatnak majd be.

#történelem érettségi
2017.04.11.

Ilyen feladatok lesznek az idei érettségin töriből

Pár hét, és elkezdődik a végzős gimnazisták legnagyobb megmérettetése, az érettségi. Az idei középszintű töriérettségi feladattípusait szedtük össze nektek egy helyre, segítségül. - olvasható az eduline.hu-n.

#matek érettségi
2017.04.10.

Hogyan készülj a matek érettségire?

A matek érettségire készülni rémesen unalmas dolog. A tanulás ugyanis úgy működik, hogy amit érdekesnek találunk, azt gyorsabban, amit viszont kevésbé érdekesnek találunk, azt lassabban tanuljuk meg.

#osztálykirándulás
2017.04.04.

Milyen lenne az osztálykirándulás, ha a tanulók szerveznék?

Nem tagadom, egy osztályfőnöknek sincs könnyű dolga, amikor elérkezik az osztálykirándulások szervezésének ideje. Rengeteg szempontot kell figyelembe venni, hogy mindenkinek megfeleljen a „nagy utazás”, és hogy lehetőleg egy diák se a szája húzogatásával vagy dögunalomban töltse a kirándulásra kijelölt napokat. - olvasható az nlfafe.hu-n.

#főiskolai felvételi
2017.03.28.

Így szerezheted meg a legtöbb pontot a felvételin!

Idén felvételiztek egyetemre-főiskolára, ezért szeretnétek minél több pontot gyűjteni? Az Eduline utánajárt, hány pontot ér a nyelvtudás, hogyan érdemes taktikázni az emelt szintű érettségivel és a nyelvvizsgával, és meddig kell megszerezni a nyelvvizsga-bizonyítványt ahhoz, hogy pluszpontokat kapjatok érte.

#felvételi
2017.02.10.

Felvételizők! Hamarosan lejár a jelentkezési határidő!

Még öt napig - február 15-én éjfélig - lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló felsőoktatási képzéseire. Díjmentesen három helyet jelölhetnek meg a diákok. - olvasható az eduline.hu-n.

#IQ
2017.02.09.

IQ - A fiúk tényleg okosabbak?

A kérdés már régóta sokakat foglalkoztat: a férfiak tényleg okosabbak a nőknél? A válasz: nem, de meg vannak győződve ennek ellenkezőjéről. A férfiak egója gyakran sokkal nagyobb, mint a tényleges IQ-ja. Meglepő azonban, hogy mi a nők véleménye a férfiak intelligenciájáról.