Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#inzulinkezelés
2016.03.13.

Pályaválasztási szempontok inzulinnal kezelteknek

A gyermekkorban jelentkező 1-es típusú diabétesz ma már megfelelő inzulinkezeléssel, vércukor-önellenőrzéssel és „életmódkezeléssel” jól egyensúlyban tartható. A jó anyagcsere érdekében azonban bizonyos szabályokat be kell tartani.

#diszlexia
2016.03.08.

Tudni szeretnéd, milyen az élet diszlexiával? Próbáld ki így az olvasást!

Akiknek nincs problémájuk a tanulással, talán nem ismerik vagy nem feltétlenül tudják átérezni, milyen érzés amiatt hátrányból indulni, hogy az ember lassabban boldogul egy szöveggel. A betűk összekuszálódnak, a sorok összefolynak, egy-egy mondatnak vagy bekezdésnek többször is neki kell futni. Most megtapasztalhatod, milyen érzés ez.

#Szabó Sándor
2016.03.08.

Hogyan legyek tudós? Beszélgetés Szabó Sándor kaliforniai professzorral

A Semmelweis Múzeum középiskolásoknak szóló sorozatában a tudományos élet nemzetközileg is elismert szereplői saját életükkel, karrierükkel keltik fel az érdeklődést a természettudományos pálya iránt. Most olyan professzor érkezik a múzeumba az Egyesült Államokból, akinek Selye Jánossal közösen készült fotója meghatározó eleme a SOM időszaki kiállításának!

#jegyzet
2016.03.07.

Legyenek a jegyzeteid környezetbarátak!

Az órai jegyzeteimet eddig régimódian, hagyományos füzetbe írva rögzítettem. Ám a tabletek korában felfigyeltem az olyan alkalmazásokra, amelyek segítik a jegyzetelést. Már csak a környezetre gyakorolt hatásán gondolkodom… Hány oldalnyi jegyzetet kell készítenem tableten vagy laptopon ahhoz, hogy jót tegyek a környezetnek?

#iskola
2016.03.04.

Írd ki magadból a feszültséget!

Iskola. 5 perc a dolgozatig. Az izgalom a tetőfokára hág. Sokan idegesek, többek között te is. Gondolom, számodra is ismerős a helyzet. Nos, nem kell már pánikolni, egy új módszer szerint ugyanis le lehet vezetni az idegességet a dolgozat előtt!

#írás
2016.02.05.

Kreatív írás: hogyan fejleszthető a fogalmazásod?

Hidd el, hogy van mondanivalód, ez pedig másokat is érdekelhet, aztán már csak az írást kell gyakorolnod addig, amíg el nem éred a célodat, hogy fejlődjön a fogalmazásod, a stílusod. Igen, tanulható, fejleszthető a kreatív írás, akár az iskolában is.

#szakértő válaszol
2016.02.02.

Pályaválasztási bizonytalanság - A szakértő válaszol

18 éves fiú vagyok. Sok minden érdekel. Érdeklődési területeim olyannyira szerteágazóak, hogy nem tudom mi az, ami igazán közel áll hozzám, mi az, ami nekem való. A kérdésem az lenne, hogy mi a megoldás egy ilyen szituációban?

#jó tanuló
2016.01.26.

Te is lehetsz Magyarország jó tanulója-jó sportolója!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati felhívást tett közzé a „Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2015.” cím elnyerésre, ahová alsó- és felső tagozatos, valamint felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezését várják.

#szóbeli vizsga
2016.01.24.

Tippek felvételizőknek: készülj a szóbeli vizsgákra!

Szóbeli vizsgák előtt teljesen természetes dolog, hogy izgulunk, legyen az bármilyen fajta vizsga: érettségi, felvételi vagy akár állásinterjú. Ha ezeket a szempontokat betartod, akkor szinte biztos, hogy a legjobb benyomást gyakorolod a vizsgáztatókra, és csak a tudásod fogja eldönteni a vizsga kimenetelét.

#színház
2016.01.14.

Tini szerelem Józsefvárosban

Egy finom klasszikus feldolgozás és egy vagány józsefvárosi west side story a Turayban. Mondják, a szerelem ezerarcú, meg azt is, hogy nincs két egyforma érzés. Azonban akadnak hasonló szituációk. Senkinek sem kell bemutatni a tiltott szerelem izgalmát, vagy a barátságból kibontakozó gyengéd érzelmeket. Persze, sosem egyforma, de mégis van benne valami, ami összeköti ezeket a sokrétű helyzeteket.