Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#tanulás
2011.10.01.

Készülj fel a külföldön tanulásra!

Éppen arra készülsz, hogy életed egy nagyon izgalmas kalandjába vágj – egy idegen országban való tanulásra? Persze mielőtt beleugrasz az új életedbe, még rengeteg dolgot kell otthon megtenned. Papírmunka, betegbiztosítások, orvosi papírok, és még rengeteg minden lehet a listádon, amit mi a következőkben fogunk kivesézni.

#tanár
2011.09.19.

Terrorizál a tanárod?

Egy tökéletes világban a tanárok érdekesek és szórakoztatóak lennének, hogy tanulóik minél jobb eredményeket érjenek el, segítsenek kiválasztani a számukra megfelelő életutat, illetve azon terelgessék őket.

#karrier
2011.09.17.

Pályaválasztás és hormonok

A nemi hormonok erősen befolyásolják az emberek érdeklődési körét és ezáltal jelentős szerepet játszanak a pályaválasztásban is - állítják a szakemberek.

#egyetem
2011.09.14.

Olcsóbb tankönyvek az illegális sokszorosítás ellen

Egyetemi professzorok mozgalmat indítottak az illegális tankönyv-soksorosítás ellen, így hétfőtől számos tankönyvet olcsóbban vehetnek meg a felsőoktatásban tanulók - jelentette be Vecsenyi János, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora.

#egyetem
2011.09.13.

Már csak három napig lehet a diákhitelt igényelni

Már csak három napjuk maradt azoknak a hallgatóknak, akik még nem kértek diákhitelt, de már az első, októberi utaláskor szeretnének hallgatói hitelhez jutni - közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel. Az ősszel az első folyósítási nap október 14. lesz.

#suli
2011.09.07.

Tanórán kívüli tevékenységek

Unatkozol? Új kihívásokra vágysz? Természetesen bekapcsolhatod a TV-t és nézhetsz focit, röplabdát, teniszt, súlyemelést, tornát, aerobikot, vagy kimozdulhatsz, és végre valahára csatlakozhatsz az iskolai csapathoz, hogy ne csak nézd, de élvezd is ezeket a sportokat!

#egyetem
2011.08.31.

Koponya akciósan: a legdrágább szakok a felsőoktatásban

Míg az orvostanhallgatóknak és a leendő építészeknek akár százezer forintjukba is kerülhet az első félév, más képzési területeken már néhány ezer forintból meg lehet úszni az első szemesztert. Az Eduline utánajárt, mennyibe kerül a gólyáknak a tanévkezdés.

#felvételi
2011.08.29.

Pótfelvételi: ponthatárok hétfő este

Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait; az eljárásban csaknem 13 ezren adtak be kérelmet. A ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon teszik közzé.

#kollégium
2011.08.26.

Használati utasítás kollégistáknak szobatársakhoz

A legtöbb bukott szobatársi kapcsolat oka a kommunikáció, vagy éppen annak hiánya. Akár egy totál idegennel, akár a legjobb barátoddal „bútorozol össze”, a legjobb, ha egyből lefektettek pár alapvető szabályt, hogy elkerüljétek a lehetséges jövőbeli konfliktusokat. És egy pillanatig se hidd azt, hogy csak mert a legjobb barátoddal költöztél össze, kivételt jelentetek ez alól.

#főiskola
2011.08.25.

Tippek, tanácsok kezdő főiskolásoknak (2. rész)

Jó dolog felkészültnek lenni, ha betegség ér, de mennyivel jobb, ha egyáltalán nem is leszel beteg? Olyan apró dolgok, mint a rendszeres kézmosás is már rengeteg baktériumtól szabadíthat meg! Gondolj csak bele. A közös számítógép, a zuhanyzó, a szállás és az egyéb helyek, ahol szinte nap mint nap – közvetve ugyan – de érintkeztek.

#egyetem
2011.08.24.

Mit NE vigyél magaddal a kollégiumba?

Eldönteni azt, hogy mit viszel magaddal és mi marad otthon, komoly kihívás lehet. Nem akarsz elfelejteni semmit, felkészült akarsz lenni minden helyzetre, ám ha túl sok dolgot viszel magaddal, azzal sok problémát okozhatsz mind magadnak, mind a szobatársadnak.

#főiskola
2011.08.23.

Tippek, tanácsok kezdő főiskolásoknak (1. rész)

Kata egy szokványos tanuló, nemrég végezte a középiskolát és bekerült a főiskolára. Itt legjobb barátaival és szobatársaival több kurzust is felvettek. A pszichológiai kurzus a kedvencei közé tartozott, de komoly gondjai akadtak vele. A szobájában pedig rettenetesen mutatott a kajamaradék és a különféle hulladékok sokasága.

#egyetem
2011.08.13.

Milliárdos egyetemisták: így lehet meggazdagodni egyetlen ötlettel

Larry Page és Sergey Brin a Stanfordon találkoztak, és kezdtek el együtt dolgozni egy BackRub nevű keresőprogramon, amit nem sokkal később átkereszteltek Google-ra. Sikersztorijuk nem egyedülálló, rengeteg cég indult zsúfolt koleszszobából világhódító útra.

#kézírás
2011.07.25.

Nem tanulnak kézírást az amerikai gyerekek

Az USA 42 államában már nem oktatnak folyóírást a suliban. Harmadik osztálytól viszont kötelező a tízujjas gépelés, mert később minden leckét úgy kell majd beadni. A haladó gondolkodásúak elégedetten vigyorognak, mások szerint pedig emiatt vége lesz a civilizációnak.