Suli, munka, tanár

#Suli, munka #tanár

33 db cikk a témában

#suli
2012.11.26.

Dolgozatírási tippek

Ülsz, rágod a ceruzádat, miközben pillangók repkednek a hasadban mikor a tanárod elkezdi osztani a dolgozatkérdéseket? Sok ember - természetesen a felnőtteket is beleértve - rettegnek a dolgozatírástól. Az alábbi cikkben igyekszem olyan tanácsokat, tippeket adni, amik segítségével sikeresen megírhatsz egy dolgozatot úgy, hogy nem rettegsz közben.

#ballagás
2012.05.04.

Ballagás 40 év után

A 155 éves debreceni Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola május 4-i ballagásán joggal énekelhetik az egybegyűltek, hogy „ballag már a véndiák”, a fiatalok között ugyanis ott lesz egy 40 évvel ezelőtt elballagott osztály is, nyugdíjasokkal, nyugdíjba készülőkkel.

#elsősegély
2012.01.09.

Tanulj meg életet menteni!

Hazánkban a legtöbb fiatalkorú baleset miatt veszti életét. Évente mintegy 200 iskoláskorú gyermeket veszítünk el és említett korosztály (6-19 év) kórházi ellátásának a száma meghaladja a 15 ezret évente.

#elhízás
2011.12.28.

Iskola, ahol naponta van testedzés és a tanárok lépészámlálót hordanak

Az ötévesek hip-hop táncot lejtenek az ábécére. A harmadikosok geometriai formákba hajladozva tanulják a matematikát, míg az ötödikesek kalóriaszámítással. Mindenki minden nap megfordul a tornateremben egy amerikai elemi iskolában, amelynek oktatói nagy feladatot vállaltak fel: megpróbálják visszafordítani az elhízást.

#internet
2011.12.08.

Közösségi oldalakon zaklatják tanáraikat a diákok

Azokban a családokban, ahol "házirend" szabályaihoz kötik az internet használatát, kisebb arányban érik negatív tapasztalatok a gyermekeket a világháló használatakor - derült ki a Symantec számítástechnikai biztonsági vállalat szerdán bemutatott legújabb tanulmányából.

#suli
2011.11.07.

Benyújtották az új köznevelési törvényt

Benyújtotta szombaton a nemzeti erőforrás miniszter az új köznevelési törvényről szóló javaslatot az Országgyűlésnek, a 104 oldalas dokumentum többi között rögzíti, hogy a tanév végén legalább hatvannapos nyári szünetet kell biztosítani, a tankötelezettség 16 éves korig tart, és tartalmazza a pedagógus-életpályamodellben elérhető fokozatokat. A modell 2013. szeptember 1-én léphet életbe.

#tanár
2011.10.17.

Egy tanárnak bármit lehet…

Bizonyára mindenkinek voltak vagy vannak olyan tanárok az életében, akiket szeretett, és akiket nem. Néha az osztály véleménye megoszlik egy-egy tanárról, de van, amikor egytől egyig mindenki ugyanazt érzi.

#tanár
2011.09.19.

Terrorizál a tanárod?

Egy tökéletes világban a tanárok érdekesek és szórakoztatóak lennének, hogy tanulóik minél jobb eredményeket érjenek el, segítsenek kiválasztani a számukra megfelelő életutat, illetve azon terelgessék őket.

#iskola
2011.04.30.

Igazságtalan a tanárod? Cseréld le egy vizsga erejéig!

Veled is előfordult már, hogy rossz magaviselet miatt egyessel, vagy szinte megoldhatatlan feladatokkal teli röpdolgozattal büntette a tanár az osztályt? Mindez komolyan kihat az év végi jegyedre, s akár a továbbtanulásodra is!

#tanár
2011.01.22.

Ha a tanár pikkel rád...

Egy tökéletes világban minden tanár izgalmas, érdekes órákat tartana, elkötelezett lenne a tanítás és a tanulók iránt, és élete egyik fő céljának azt tartaná, hogy kihozza belőlük a maximumot annak érdekében, hogy megvalósíthassák vágyaikat. A valóságban azonban sajnos nagyon sok tanár abban leli örömét, hogy megrövidíti a diákok szünidejét a rengeteg házi feladattal, és rendszeresen visszaél a hatalmával. Tehetsz ellene!

#megrontás
2010.11.23.

Két diákját is megrontotta a 37 éves tanárnő

Két 15 éves fiú diákjával bonyolódott szexuális viszonyba Hina Patel, 37 éves brit tanárnő. A neves Birkdale középiskola történetében mind ezidáig példátlan eset került a nyilvánosság elé.

#iskola
2010.07.25.

Fél órával később az iskolába

Ha csak egy fél órával is később kell bemenni reggel az iskolába, javulhat a diákok tanulási kedve, ébersége és motivációja, és nőhet a heti átlag alvással töltött idejük is, állítja egy új tanulmány.

#iskola
2010.04.26.

Miért jó magántanulónak lenni?

László egy nagyobb tanyaközpontban nőtt fel, ahol vele együtt még tizenöt gyerek élt. Ahelyett, hogy hagyományos iskolába jártak volna, otthon tanultak, ki-ki a korosztályának megfelelő csoportban. A tantárgyak egy részét képzett tanárok oktatták, a többit a szülők. Némelyik tantárgyuk hagyományos volt, de közel sem mindegyik: a biológia órákat a közeli halászati szövetkezetben tartották, környezetismereten sokszor csak sétáltak a természetben. Az irodalom óra keretében színielőadást szerveztek a helybelieknek, vagy könyvtárt látogattak.