szex
#Vágyak

Teherbe lehet esni az erotikus tévézéstől?

2011.03.31.
1 perces olvasási idő

Egy tanulmány szerint azok a tinilányok, akik sok szexuális tartalommal találkoznak tévén keresztül, nagyobb eséllyel lesznek terhesek, és a tinifiúk is nagyobb eséllyel válnak apává. Íme néhány indok, amiért nem érdemes tévézni.

A tanulmány három periódusban vizsgálta a tiniket.

A vizsgálat módja és tárgya

A 12-17 éves korosztályt vizsgálta a felmérés. Körülbelül 1500 tini vett részt három telefonos interjúban, a három éves időszak alatt, ahol megkérdezték őket, mennyit néznek tévét átlagosan, és milyen gyakran néznek különleges műsorokat, amiket a kutatók választottak ki a népszerűségük miatt a tinik körében, és a szexuális tartalmuk miatt.

A tiniket arról is megkérdezték, hogy voltak-e terhesek, vagy ismernek-e olyan lányt, aki igen, és más kérdéseket is tettek fel az életükről. Úgy voltak feltéve a kérdések, hogy egyszerű válaszokat kelljen adniuk, mint például igent vagy nemet, így az őket hallgató szülők nem tudták kikövetkeztetni a válaszaik jelentését.

A tini terhesség és erotikus tévézés kapcsolataKövetkeztetések a válaszok alapján

Az eredmények azt mutatják, hogy a rendszeres tévénézés akár a tini terhesség egyik „megjósolója” is lehet, miután a többi kockázati tényezőjét is figyelembe vették a fiatalkorúak terhességének.

Azok a tinik, akik a legtöbb szexuális tartalmat nézték (90 százalékban) a tévében, kétszer olyan gyakran lettek terhesek, három éven belül, mint azok, akik a legkevesebbet nézték (10 százalékban).

"A felmérésünk egyértelműen alátámasztja, hogy a tévénézés szerepet játszik a kamaszok életében" - írják a kutatók. Az Egyesült Államokban levő magas tiniterhességi ráta s negatív szerepe miatt ellenzik a tévét, és megelőző stratégiákat dolgoznak ki, amelyek segíthetnek elkerülni a televízióban és más médiumokban tapasztalt negatívumokat.

(Sz .L.)