Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

#erőszak
2015.01.24.

Hogyan ismerheti fel, ha gyermekét zaklatják?

A rohamos fejlődés következtében a szülők egy része nem tudja tartani a lépést a változásokkal, így fogalmuk sincs, hogy milyen hatások érhetik a tiniket manapság. De a technika segíthet nekik, hogy jobban megismerjék kamasz gyereküket és az őket érő hatásokat.

#táplálkozási zavar
2015.01.22.

Amit a szülőknek tudniuk kell a pro-ana oldalakról

“Manapság, ha kövér vagy csúnya vagy, nem lehetsz sikeres, és nem tudsz majd soha teljes életet élni”- hirdeti szavak nélkül a média. A serdülőkor amúgy is a végletek időszaka, és a fogyásban sincs ez másképp. Ma Magyarországon a fiatal nők 2-3 százaléka (50 ezer nő) szenved klinikailag súlyos anorexiától vagy bulimiától.

#halál
2015.01.20.

Hogyan beszélgessen a kiskamasszal a halálról?

A halál és az azzal való megbirkózás még a felnőttek számára is nehéz. Ám ha tabunak tartja a halál kérdését, kiskamasz gyermeke jóval nehezebben tud megbirkózni a halállal és a gyásszal, amikor először találkozik vele.

#szülő
2015.01.19.

Hogyan legyünk jó nevelőszülők?

Szülőnek lenni időnként nagyon nehéz, pláne akkor, ha nem a saját gyermekünket neveljük. Ám gyakran a gyerekeknek sem a legegyszerűbb az együttélés.

#iskolai probléma
2015.01.18.

6 tipp - Ha a gyereknek problémái vannak az iskolában

Még a legjobb családokban is előfordulhat, hogy a gyerek tanulmányi eredménye az addig megszokottal ellentétben komolyan romlik. Ilyenkor természetes reakció a szülőtől, hogy megdöbben, dühös és ideges lesz, vagy rettenetesen zavarba jön, úgy érzi, „tudnia kellett volna”, hogy valami baj van, és az is előfordulhat, hogy a helyzet áldozatának érzi magát.

#jegy
2015.01.17.

10 tipp a félévi bizonyítvány jegyeinek kijavítására

Mindenkivel megtörténhet. Talán tisztában volt vele, hogy gyermekének gondjai vannak bizonyos tárgyakkal, és éppen ezért korrepetálásra is jár. De az is lehet, hogy sokkolja, amikor belenéz a félévi bizonyítványba, és kiderül, hogy nincs minden rendben. Pedig gyermeke eddig ezt állította, mikor Ön rákérdezett, mi újság van az iskolában.

#kommunikáció
2015.01.16.

Hogyan ösztönözze gyermekét beszélgetésre?

Hogyan veheti rá gyermekét arra, hogy megnyíljon, és beszélgessen Önnel? A legtöbb gyereknek óvodás korában be nem áll a szája, míg az általános iskolában kevesebbet beszélgetnek, kamaszkorukban pedig a legtöbben alig hajlandóak szóba állni a szüleikkel. De van néhány stratégia, amivel beszélgetésre ösztönözheti gyermekét. Minél jobban hozzászoknak a gyerekek a beszélgetéshez, annál természetesebbé válik nekik is.

#smink
2015.01.10.

Mit tegyen, ha lánya sminkelni szeretné magát?

Amikor először veszi észre, hogy lánya szempillaspirált vagy szájfényt használ, az bizony sokkoló lehet. Hasonló helyzetben lévő édesanyák tapasztalatait és legjobb tanácsait gyűjtöttük össze. Ezeket követve lánya higiénikusan, egészségesen és visszafogott módon sminkelheti önmagát.

#energia
2015.01.08.

Az energiaital nem gyerekeknek való

Az energiaital és a sportital fogyasztása károsan hat a fejlődő gyerekekre, befolyásolja szervezetük fejlődését és viselkedésüket is. Az egészségügyi szervezetek szerint a serdülőknek nem ajánlott az energiaital fogyasztása, és a sportitalokat is csak mértékkel ajánlott fogyasztani.

#szülő
2015.01.06.

Hogyan segítsen gyermekének túlélni a középiskolát?

Középiskola – egy szó, ami a gyerekekben és a szülőkben egyaránt félelmet ébreszt. A középiskola nemcsak a gyerekek képzésében jelent nagy előrelépést, de a fizikai, lelki és szociális fejlődésében is kiemelt szerepet játszik. Tanácsaink segítenek, hogy a középiskola ne jelentsen szenvedést sem a szülőnek, sem a kamaszoknak.

#szülő
2015.01.04.

Mi okozza gyermekénél a rossz magatartást?

James Lehman gyermekviselkedés-kutató úgy vélte, a gyermekek még nem tudják, hogyan oldhatják meg hatékonyan problémáikat, ezért sok, számukra problémás helyzetet rossz viselkedéssel próbálnak kezelni.