Szülőknek

#Szülőknek

578 db cikk a témában

Öt veszélyes kamasz szokás
#higiénia
2016.02.25.

Öt veszélyes kamasz szokás

Ugye, emlékszik arra, amikor gyermeke még egészen kicsi volt, és a földön mászva vagy totyogva próbált elérni mindenféle, általa érdekesnek vélt dolgot, és minden erejével azon volt, hogy belegyömöszölje azt a szájába? Ez jelentette számára a világgal való ismerkedés egyik formáját.

#fittségi teszt
2016.02.25.

Lehangoló eredmény: a diákok negyede túlsúlyos

A magyar diákok negyede túlsúlyos, vagy elhízott, az állóképességi szintjük pedig lehangoló - derült ki a 2014/2015-ös tanévben elvégzett Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) eredményeiből.

#negatív kritika
2016.02.22.

Mit tesz a negatív kritika a tinivel?

Ha egy tinit folyton csak negatív kritika ér a szülei részéről, akkor idővel azonosul a negatív jellemzőkkel és el is hiszi azokat - akár igazak, akár nem.

#szexting
2016.02.18.

Mit csináljon, ha elkapja a gyerekét szexting közben?

A digitális korban szinte minden átalakult: több információ jut el egyik pontból a másikba, sokkal gyorsabban kommunikálunk és persze a fiatal generációhoz is jóval több dolog hamarabb eljut, mint korábban. Ilyenek például a szexualitással kapcsolatos információk. Ezek közül a szexting csak egy példa a sok közül. Ez az egyik legújabb őrület a tinik körében. Mik lehetnek a veszélyei? Mit tehet, ha rajtakapja a gyermekét?

#randizás
2016.02.14.

A tinik és a randizás

A tiniknek rengetegféle dolgot kell megtanulniuk a felnőtté válás útján, hogy könnyebben vehessék az előttük lévő akadályokat. Többek között az első randevúk időszaka is a kamaszkor. Ismerje meg a tinik randizási szokásait.

#kamaszkor
2016.02.09.

A kamaszkor pszichológiája

Sem a gyereknek, sem a szülőknek, sem pedig a környezetnek nem könnyű időszak a kamszkor. Az addig kedves és mindig szófogadó, gyakran még riadt kisgyermek a testi és lelki változások következtében kezdi próbálgatni akaratának erejét, és akár minden ellen képes lázadni.

#gyerek
2016.02.06.

A gyermekem tiszteletlen. Mit tehetek?

Kedves Szerkesztők! A gyermekem kihívóan és dacosan viselkedik, sokat vitázik, rossz a magatartása az iskolában, és mindig feszegeti a határokat. Már minden tőlem telhetőt megtettem, még szakemberek segítségét is kértem, de hogy őszinte legyek, semmi sem segített igazán. Mit tehetnék?

#pénz
2016.02.03.

A párok két dolgon veszekszenek a legtöbbet...

Azt mondják, a párok leggyakrabban két dolgon veszekszenek: a gyereknevelés és a pénz miatt. Ennek minősített esete, amikor a kettő keveredik, és a gyerek pénzügyi nevelése lesz a vita tárgya. Ki mennyit ad a gyereknek és mikor?

#drog
2016.01.27.

Drogveszély: a köhögéscsillapító szirupok

Mivel az alkohol, a dohány és a tiltott drogok fogyasztásáért egyre szigorúbban vonják felelősségre őket, a tinédzserek új kábítószert találtak maguknak, mégpedig a szüleik gyógyszeres szekrényében.

#gyerek
2016.01.19.

5 dolog, amit sose mondjon gyermekének

Bizonyára már Önnel is előfordult, hogy dühében olyan dolgokat mondott gyermekének, amiket már abban a pillanatban megbánt, amikor kimondta. Ezért fontos az, hogy előre gondolkodjon, és ne tegyen, ne mondjon olyasmiket, amelyeket valójában nem is akart kimondani. Mi az, amit szabad, és mi az, amit semmiképp sem szabad mondania gyermekének, még az indulat hevében sem? Ehhez nyújt segítséget, iránymutatást az alábbi cikk.

#szülő
2016.01.17.

Honnan tudom, hogy gyermekem bántalmazza magát?

Melyek az árulkodó jelei annak, hogy a kamasz gyermek bántalmazza önmagát? Ha gyermeke az ideje legnagyobb részét egyedül, a szobájában tölti, vajon képes lenne-e szándékosan bántalmazni önmagát?

#apa
2016.01.15.

Az apamodell fontos a serdülők számára

A kamaszkor feladata, hogy a fiatal önálló személyisége kialakuljon, és hogy képessé váljon a legfontosabb kérdés megválaszolására: Ki vagyok én? A tinédzserek ezt úgy valósítják meg, hogy elmélyítik a kapcsolataikat a barátaikkal, míg a családjukhoz is szorosan kötődnek. Milyen szerepe van az apamodellnek a kamaszok életében?