Szülőknek

#Szülőknek

578 db cikk a témában

#magány
2015.07.23.

Előzze meg, hogy kiskamasz gyermeke magányos legyen a nyári szünetben

Valószínűleg gyermeke egész évben a szünetet várta - talán még Ön is. Ám a nyári szünet nemcsak szórakoztató tud lenni, hanem egy kicsit el is szigetelheti gyermekét a megszokott társaságtól. Ha Ön dolgozik, nehéz lehet programmal teli délutánokat szervezni, ám előfordulhat, hogy gyermeke a nyár nagy részét egyedül vagy egy bébiszitterrel fogja tölteni.

#nyári szünet
2015.07.01.

Nyári programok tiniknek: 1. hét

Itt a jó idő: ideje grillezni egyet vagy ellátogatni egy hangulatos koncertre, valamelyik közeli fesztiválra. Íme, néhány ötlet, amellyel igazán emlékezetes nyarat varázsolhat tini gyermekének.

#buli
2015.06.10.

Hogyan rendezzen ballagási partit?

Itt az idő, hogy ballagási partit szervezzen? Gyereke ebben az évben fejezi be tanulmányait az általános iskolában, és Ön még nem tudja, hogy hogyan ünnepeljék meg ezt a jeles eseményt? Tervezés és kivitelezés: érdekes, hasznos ötletek, tippek a buli szervezéséhez.

#házimunka
2015.06.06.

Házimunka-feladatok tinik számára

Az idősebb tinik képesek gyakorlatilag szinte az összes, ház körül fellelhető munka elvégzésére, csakúgy, mint a felnőttek. Ám az, hogy fizikailag képesek rá, még nem jelenti azt, hogy helyesen és biztonságosan csinálják.

#alkohol
2015.06.02.

Gyerekek és az alkohol

Hiába van az, hogy a szülők nem szeretnének tudni róla, és elhessegetik a gondolatot, a valóságban a tinik és a fiatalok nagy része, amint lehetősége adódik rá, kipróbálja az alkoholt.

#esemény utáni tabletta
2015.06.02.

6 fontos tudnivaló a sürgősségi fogamzásgátlásról

Bárkivel előfordulhat, hogy a használt fogamzásgátló eszköz meghibásodik, például elszakad az óvszer, de ilyenkor sem kell kétségbe esni! Ezekben az esetekben sürgősségi fogamzásgátló tablettával előzhetjük meg a nem kívánt terhességet. Ezek a szerek akkor hatnak a legbiztosabban, ha a tablettát az aktus után 24 órán belül bevesszük, ezért fontos lenne, hogy minél hamarabb hozzáférjünk.

#mobilalkalmazás
2015.05.29.

5 alkalmazás és weboldal, amit a szülőknek ismerni kéne

Napjainkban nehéz megvédeni a gyerekek online biztonságát a közösségi média szövevényes, veszélyeket is rejtő világa miatt. Nehéz lépést tartani az alkalmazások és weboldalak mennyiségével, amelyek a közelmúltban bukkantak fel, különösen a technika világában kevésbé jártas szülőknek.

#szülő
2015.05.24.

Hogyan bánjon mostohalányával?

A gyerekek tinédzser évei nagy valószínűséggel azok, melyek a legtöbb problémát, aggódást és stresszt okozhatják egy szülő életében. Még nehezebb lehet a helyzet, ha a gyermek nem vér szerinti, hanem mostohagyermek. Mit érdemes tenni ilyenkor?

A lányom első menstruációja: mikorra várható?
#menstruáció
2015.05.21.

A lányom első menstruációja: mikorra várható?

A lányom két barátnőjének már megjött az első menstruációja, de neki még nem, és nagyon aggódik emiatt. Hogyan tudnám megnyugtatni? Milyen jelei vannak annak, hogy hamarosan menstruálni fog?

#öngyilkosság
2015.05.10.

Öngyilkossági gondolatok tiniknél

Foglalkoztam egy 16 éves fiúval, aki valahol elvesztette a reményét a jobb életre. Járt iskolába, tanult is egy keveset, épp csak annyit, hogy ne keltse fel senki figyelmét. Elvolt, ahogy később mondta nekem. Csak úgy elvolt, de nem volt boldog, nem érezte jól magát az életében.

#gyerek
2015.05.01.

A kamaszkor pszichológiája: a 15 évesek

15 éves gyermeke egyre több döntést hoz egyedül, már megfordul a fejében a randizás gondolata is, és több függetlenséget szeretne. A szülőknek ilyenkor feltétlenül lehetőséget kell biztosítaniuk a kommunikációra, és lefektetniük az alapvető szabályokat is, amiknek betartásához ragaszkodniuk kell.

#szleng
2015.04.28.

Yolo, zsírkirály, pill és vok - Mit értenek ebből a felnőttek?

A suliban, Instán, egymás között gyakran használt kifejezések: swag, nagyon adja, ez mekkora. Mi tudjuk mit jelentenek, de vajon mi a helyzet a szüleinkkel vagy nagyszüleinkkel? A legtöbb diákszleng számukra teljesen ismeretlen, de lássuk, mit reagálnak ők maguk.

#energiaital
2015.04.23.

Mennyi energiaitalt ihatnak a tinédzserek biztonságosan?

Felmérések szerint a 10-19 éves közötti kamaszok mintegy harmada rendszeresen fogyaszt valamiféle energiaitalt. Különösen igaz ez a stresszesebb körülmények között, mint például a közelgő érettségi- és vizsgaidőszakban. Ez azért probléma, mert ezek az italok szabálytalan szívműködéshez vezetnek, még az egészséges kamaszoknál is.