Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

355 db cikk a témában

#szülő
2015.01.06.

Hogyan segítsen gyermekének túlélni a középiskolát?

Középiskola – egy szó, ami a gyerekekben és a szülőkben egyaránt félelmet ébreszt. A középiskola nemcsak a gyerekek képzésében jelent nagy előrelépést, de a fizikai, lelki és szociális fejlődésében is kiemelt szerepet játszik. Tanácsaink segítenek, hogy a középiskola ne jelentsen szenvedést sem a szülőnek, sem a kamaszoknak.

#szülő
2015.01.04.

Mi okozza gyermekénél a rossz magatartást?

James Lehman gyermekviselkedés-kutató úgy vélte, a gyermekek még nem tudják, hogyan oldhatják meg hatékonyan problémáikat, ezért sok, számukra problémás helyzetet rossz viselkedéssel próbálnak kezelni.

#dohány
2015.01.02.

Kamasz gyermeke dohányzik? Hogyan segíthet leszokni?

Előfordulhat, hogy azon kapja tinédzser gyermekét, hogy dohányzik. Ilyen helyzetben nem szabad elfelejteni: kamaszkorban még nem késő letenni a cigarettát – legyen szó akár csak a kipróbálásáról, akár már függőségről. A dohányzásról való leszokáshoz a fiataloknak gyakran van szükségük segítségre – a szülő támogatása határozottan sokat jelenthet.

#szülő
2014.12.17.

Hogyan segítheti gyermekét felkészülni a vizsgáira?

Az egyetem vagy főiskola első vizsgaidőszaka sorsfordító lehet a kamaszok számára. A középiskola után egy egészen új közegben kell bizonyítaniuk a tehetségüket, a kitartásukat és a tudásukat. Hogyan segíthet kamasz gyermekének átvészelni az első vizsgaidőszakot?

#hiperaktív
2014.12.12.

Hiperaktivitást csökkentő diéták

Vannak olyan ételek, amelyek segíthetnek a hiperaktivitáson? Léteznek olyanok is, amik rontanak a helyzeten? Melyek a hiperaktivitást csökkentő diéták? Cikkünk válaszokat ad ezekre a kérdésekre.

#barát
2014.12.09.

Fontos, hogy gyermeke tartozzon valahova

A beilleszkedés képessége, az erős hovatartozás érzése segítheti gyermekét abban, hogy olyan képességeket sajátítson el, amelyek elengedhetetlenek a társas kapcsolatok kialakításához, ápolásához, az életben való boldoguláshoz.

Internetes biztonsági tippek szülők számára – 1. rész
#internet
2014.12.09.

Internetes biztonsági tippek szülők számára – 1. rész

Az első lépés, amit meg kell tennie, hogy tisztességesen elbeszélget gyerekével az internet előnyeiről és hátrányairól, a várható kockázatokról. Fontos, hogy részletesen elmagyarázza neki, mit szabad tennie és mit nem, amikor fellép a világhálóra. Érdeklődjön utána, hogy mi érdekli a gyermekét a neten, milyen dolgokat szokott csinálni a gép előtt ülve, és beszélje meg ezeket gyermekével.

#gond
2014.12.07.

Miért olyan negatív kamasz gyermekem?

Képzelje el a következő élethelyzetet: egy tinédzser meghallja, ahogy az anyukája az alábbiakat mondja: "Olyan hülye vagyok, mégis mi a baj velem? Semmit sem tudok normálisan megcsinálni!"

#lusta
2014.12.02.

Hogyan nevelje lusta kiskamasz gyermekét?

Az ellustult fiatal tini nevelése komoly probléma még a legtapasztaltabb szülők számára is. Azonban némi plusz erőfeszítéssel, türelemmel és kitartással még a legproblémásabb gyermeket is képes lehet irányítása alá vonni.

#hazudik
2014.12.01.

Mit csináljon, ha gyermeke hazudik Önnek?

Ha egy gyerek hazudik a szüleinek, azt rendszerint azért teszi, mert fél a következményektől: a szülői szigortól, a büntetéstől, a kedvezmények megvonásától, vagy hogy csalódást okoznak a szüleiknek.

#barát
2014.11.22.

Mit titkolnak a kamaszok?

A kamaszok szeretnek titkolózni. Szeretik, ha van egy kis magánéletük, és abba nehezen engedik be a szüleiket. Ám néhány titkot megtudhatunk tőlük.