Szülőknek, Viselkedés

#Szülőknek #Viselkedés

67 db cikk a témában

#lázadás
2014.04.10.

Hogyan kezelje a kamaszkori lázadást?

A KamaszPanasz egy rövid útmutatóval szeretne segíteni, hogy megértse, mi áll a kamaszok lázadásának hátterében, és azt is megtudhatja, hogy hogyan kezelheti azt. A legtöbb gyerek a kamaszévek során nyíltan megkérdőjelezi a szülei, illetve a felettük állók tanácsait, véleményét és hatalmát.

#gyerek
2014.03.28.

Hogyan kezelje 17 éves gyermekét?

Egy 17 éves tinédzsernek általában már kevesebb a konfliktusa a szüleivel, de még mindig több függetlenségre vágyik, és eszerint is cselekszik. Ebben a korban már a szülőknek is feltűnik a különbség, látják, hogy mennyivel érettebb a csemetéjük, és mennyivel több felelősséget vállal.

#gyerek
2014.03.24.

Hogyan kezelje 16 éves gyermekét?

A legtöbb 16 éves jól érzi magát a bőrében, és már tisztában van azzal, hogy hogyan működik a világ. Az elmúlt évek alatt sokat tanultak önmagukról, és már azt is tudják, mikor vannak csúcsformában, és mikor kevésbé. Ezt ugyanúgy meglátják a szüleiken is, akik derült égből villámcsapásként kapnak tőlük kritikát vagy megjegyzéseket.

#lop
2014.03.19.

Segítség, lop tőlem a gyerekem!

Rajtakapta gyermekét, hogy engedély nélkül pénzt vett el Öntől, esetleg az Ön bankkártyáját használja online rendelésekhez? Sajnos a düh, a csalódottság, és mindazok a vegyes érzések, melyeket ezek után a leleplezett akciók után érez, könnyen elronthatják a kapcsolatát a gyermekével. Íme néhány tipp szakértőinktől, hogyan kezelje a fennálló problémát.

#szülő
2014.03.07.

Mit érez egy problémás tini?

A szülők jól ismerik, mekkora kihívást jelent elviselni egy problémás tinédzser viselkedését. Sokan azonban nincsenek tudatában azzal, hogy a nehezen kezelhető tinédzserek milyen fájdalmat és zavarodottságot éreznek magukban. A problémákkal küszködő tinédzserek ugyanis belső fájdalmukat és zavarodottságukat viselkedésükkel próbálják leplezni.

#problémás gyerek
2014.01.24.

A problémás gyermek ismertető jelei

Arra a fiatalra mondjuk azt, hogy problémás, akinek negatív, kirívó, rossz viselkedése bajba sodorja magát és esetleg a körülötte élőket. Ha a problémás viselkedés továbbra is folytatódik, akkor a fiatal nem válik boldog és sikeres felnőtté.

#szülő
2012.02.19.

Nevelje sikeresen tini gyermekét! (3. rész)

A szülő viselkedése nagyon is sokat számít a gyerek szempontjából. Egyben az Ön felelőssége az, hogy megteremtse otthonában a kamasz számára megfelelő környezetet, és a jó családi hátteret biztosítson a gyerekneveléshez.