Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

373 db cikk a témában

#fitt
2016.05.04.

12 tipp, hogy fitt legyél!

Kamaszéveinkben testünk ereje teljében van, és fitté válni nem megvalósíthatatlan feladat! A testedzés és az egészséges táplálkozás alapja a szép alaknak és a jó közérzetnek. Ahogy ma élsz, az a jövődre is kihat: később sem lesz szükséged szépészeti beavatkozásokra, ha fiatalon elkezded formában tartani magad.

#tojás
2016.04.16.

Miért érdemes tojást reggelizni?

Ha tojással indítod a napod gabonapehely helyett, csökken az étvágyad a nap folyamán - legalábbis ezt állítja egy kutatás.

#tojás
2016.03.26.

Hogyan főzhetsz tojás nélkül is finomat?

A tojásallergia az egyik leggyakoribb táplálékallergia. Jellemzően gyermekkorban alakul ki, de előfordulhat olyan eset is, amikor felnőttkorban jelentkezik. Kezelésének egyetlen módja a tojásmentes diéta. Hogyan helyettesítsd a tojást?

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.03.22.

Fogyj a KamaszPanasszal! 1. hét

Kezdj el egészségesebben étkezni, légy aktívabb, és kezdj el fogyni a KamaszPanasz egyszerű és nagyszerű, 12 hetes útmutatójával!

#c-vitamin
2016.03.15.

A C-vitamin természetes forrásai

A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket, így tél vége felé! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.

#rák
2016.02.27.

Szuperkaják a rák megelőzésére

A fitonutriensek olyan növényi anyagok, melyek fogyasztása nagymértékben segíti a rák, és egyéb (szív- és érrendszeri) betegségek kialakulásának megelőzését. Vajon mely ételekben találhatóak meg nagy mennyiségben?

#diéta
2016.02.24.

Hogyan fogyjak le, ha nem szeretem a zöldségeket? - Szakértő Válaszol

Kedves Szakértő! Az a problémám, hogy szeretnék fogyni, úgy 10 kilót, viszont utálom a zöldségeket. De tényleg, semmilyen zöldséget nem szeretek. Még az olyanokat sem, mint a répa vagy karfiol, pedig ezeket mindenki szereti. Emellett az itthoni koszt sem segít hozzá a terveimhez...Mit tegyek?

#túlsúly
2016.02.20.

Hogyan hat a túlsúly az agyra?

A hízás nemcsak a hasadat alakítja át, de megváltoztatja az agyadat is, ezt sok tanulmány állítja. Ezek az agyi elváltozások vezetnek az evéskényszerhez, miközben egy olyan ördögi körbe kerülsz, amiben hiába fogynál, nem tudsz ellenállni az étel kísértésének. Íme, 5 mód, ahogyan az elhízás megváltoztatja az agyat.

#alvás
2016.02.17.

A jó alváshoz a gyomron át vezet az út?

Bizonyos ételek segíthetik, vagy gátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus az elalvást segítő táplálkozási szokásokról beszélt.

#leves
2016.02.05.

Miért kúráljuk levessel a betegeket?

Hiába kerülnek napvilágra különböző gyógyászati újdonságok, újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során. Az egyik bevált "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott. Azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti lankadatlan népszerűségét.

#szelén
2016.01.28.

Miért fontos a szelén?

Az téli időszakban gyakori, vírusos eredetű megbetegedések megelőzése mellett több súlyos, népbetegségnek is számító kórkép megelőzésében és kezelésében is alkalmazható. A szelén gyógyászati jelentőségéről Prof. Balázs Csaba, endokrinológus számolt be.

#ananász
2016.01.27.

Gyógyító zöldségek és gyümölcsök

Így télen, a járványok idején jól jöhet, ha ismerjük, hogy mely ételekből szerezhetjük meg a szükséges vitaminokat szervezetünk számára. Talán sokan nem is tudjátok, de bizonyos zöldségek és gyümölcsök még megbetegedés idején is a segítségünkre lehetnek.

#kalória
2016.01.01.

Butít a gyorsétel!

Kutatások szerint a a hamburger, a sült burgonya és a hasonló gyorséttermi ételek fogyasztása elősegíti az elbutulást, míg azok, akik csökkentett kalóriatartalmú, úgynevezett mediterrán diétán élnek, jobban teljesítenek a szóbeli memóriateszteken.

#életmód
2016.01.01.

Változtass az életmódodon!

Létezik egy jobb megoldás: hagyd el a „mindent vagy semmit” jellegű megközelítéseket, és helyette inkább változtass egy-két dolgot a napi rutinodon, hogy egészségesebben élj!

#érzelmi evés
2015.12.28.

Az érzelmi evés legyőzése

Úgy érzem, semmi sem hoz olyan gyors megnyugvást, mint az étel: könnyen elérhető, nem túl időigényes. Tudom, hogy sportolnom kellene, vagy felhívnom egy barátot, esetleg zenét hallgatni, és néha ezt is teszem. De olyan nehéz mindig helyesen cselekedni!