Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

373 db cikk a témában

#melegítő ételek
2015.12.01.

Testet melengető ételek

Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is. Ám a zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítő hatású élelmiszerekkel.

#sovány
2015.11.29.

31 kg vagyok, hízni szeretnék!

Kedves Doktornő! 12 éves vagyok (lassan 13), és nagyon soványnak érzem magam. Az iskolában is állandóan mondják, hogy olyan vagyok mint egy csontváz...

#étel
2015.11.27.

Hogyan hatnak egyes ételek a gyógyszerekre?

Az már régóta ismeretes, hogy az alkohol fogyasztása a legtöbb gyógyszer szedése alatt tilos, ám ki gondolná, hogy az amúgy egészségesnek mondott tej és joghurt teljesen lenullázhatja az antibiotikumok hatását? A grapefruit leve pedig drasztikusan megnövelheti a gyógyszerből szervezetbe jutó hatóanyagok koncentrációját.

#rákkeltő étel
2015.11.06.

Az öt legkárosabb, rákkeltő étel

Gondolkodtál már azon, hogy melyek azok az ételek, amelyek annyira egészségtelenek, hogy jobb lenne elkerülni őket? Egyes adalékanyagok, mint például a hidrogénezett növényi olajok, az akrilamidok és a nitrátok bizonyítottan káros hatásúak.

#evészavar
2015.09.18.

Az elhízás a pszichológus szemüvegén át

Az elhízás pszichoszomatikus betegségnek tekinthető, de nemcsak oki tényezőként említhető pszichés összetevő, hanem mint fenntartó tényező és következmény is. Ha falásroham áll az elhízás hátterében, a pszichológia evészavarról beszél.

#elhízás
2015.09.05.

Az elhízáshoz vezető okok

Tinikorban szinte senki sincs megelégedve a testével, és igencsak bosszantó az a pár kiló felesleg. Ám ha te magad nem szereted a tested, akkor hogyan várhatod el azt mástól? Ha azonban tudod, mik az elhízáshoz vezető okok, talán könnyebb lesz változtatni az addigi életstílusodon és elfogadni magad olyannak, amilyen vagy.

#rágógumi
2015.08.30.

Gyakran rágózol?

Ha Te is rendszeresen rágózol, nem árt, ha az előnyök mellett megismered a dolog hátulütőit is, mert bizony - mint minden jónak - ennek is vannak.

#egészséges táplálkozás
2015.08.20.

Egészséges ételek - rugalmas bőr

A víz hidratáltan tartja bőrünket, segíti „eltüntetni” a ráncokat és a mély barázdákat, helyreállítja a kiszáradt bőrt. Jót tesz a vérkeringésnek és a véráramlásnak, így felfrissíti a bőrünket. Mindig tartsd szem előtt a napi vízigényedet! Fogyassz naponta legalább 2-2,5 liter vizet. Viszont van pár más anyag, ami legalább olyan jól ápolja a bőrünket mint a víz, most ezeket mutatjuk be!

#gluténmentes
2015.08.08.

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt - túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, dietetikus ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

#hobbi
2015.08.05.

A legjobb ételek, hogy jobban bírd a sportolást

A megfelelő minőségű és mennyiségű edzés nagyon fontos a sportolók számára, hogy jól tudjanak teljesíteni. Ezzel együtt pedig oda kell figyelniük arra is, hogy mit esznek, hogy valóban a legtöbbet tudják kihozni magukból.

#szénhidrát
2015.07.30.

7 kiváló szénhidrát a fogyáshoz

Ahhoz, hogy fogyj és egészséges maradj, a szénhidrátok létfontosságúak. De melyek azok a szénhidrátok, amelyektől fogyni lehet?

Izomnövelő étrend fiúk számára
#izom
2015.07.28.

Izomnövelő étrend fiúk számára

A feszes, szálkás alkat igen vonzó tud lenni a strandon, ám sokan úgy gondolják, hogy az edzőteremben töltött idő függvénye, hogy mikor sikerül elérni az áhított izomtónust. Az izmok kidolgozására tett erőfeszítés azonban nem a súlyzózással, hanem a konyhában kezdődik.

#táplálékkiegészítő
2015.07.15.

Mire jók a táplálékkiegészítők?

Sokan bíznak a különböző táplálékkiegészítő bogyókban, pezsgőtablettákban, pedig ezek se jók mindenre. Milyen esetben és hogyan használhatjuk őket nyugodtan, és mikor érdemes orvoshoz fordulni?

#táplálkozás
2015.07.14.

Hízás és szénhidrátok

Ételeink apró tápanyagmolekulái bonyolult utat járnak be a szervezetben, míg felhasználásra kerülnek. Talán iskolai tanulmányaidból még rémlik, hogy milyen anatómiai útvonalon halad az étel, és milyen biokémiai folyamatok mennek végbe lebontásuk során, de most itt nem a száraz tények közlése a célom, hanem az, hogy rávilágítsak az egyes élettani és biokémiai folyamatok mindennapi életünkben betöltött jelentőségére.

#ételek
2015.06.30.

Ételek, melyek védik a bőrödet

Akár hiszed, akár nem, létezik néhány olyan étel, amely kis mértékben védi a bőrödet a nap káros sugaraitól. A napvédelem összefüggésben áll az étele antioxidáns tartalmával. A növények antioxidánst termelnek, hogy megvédjék magukat a környezeti hatásoktól, például a hőtől.