Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

373 db cikk a témában

#szag
2014.08.15.

A zsíros étrend tönkreteszi a szaglást

Floridai kutatók felfedezték, hogy az elhízás nemcsak több krónikus betegség kockázatát növeli, de a súlygyarapodás a szaglásra is hatással van. Kísérletükben a magas zsírtartalmú étrenden élő egereknél, a szaglás csökkenését igazolták.

#étkezés
2014.08.02.

Okosan az étteremben

Az éttermi étkezés csábít a bőséges, kalóriadús ételek fogyasztására. Szüleink arra tanítanak, hogy amit a tányérunkba raknak, azt illik megennünk. Otthon ez igaz lehet, de mi a helyzet az étteremben? Néhány tipp: hogyan éljünk éttermi kaján, anélkül, hogy meghíznánk?

#egészséges étel
2014.07.26.

Reggeli egészségesen

Azok a tinik, akik megfelelően reggeliznek, sokkal magasabb vitamin- és tápanyagszinttel rendelkeznek, mint az első étkezést kihagyó társaik. Magyarul egészségesebbek!

#reggeli
2014.07.06.

Reggelizz okosan!

Valószínűleg ezerszer hallottad már, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ez így igaz, a helyes reggeli megalapozza a napodat. Energiát ad egész napra! Mielőtt elindulnál a suliba, vagy nekikezdenél a hétvégi teendőidhez ülj le, és egyél valami egészségeset!

#étel
2014.06.03.

Ételek, melyek javítják az agyműködést

Az étrendünknek tagadhatatlanul egészségügyi hatásai is vannak, például a szív működésére, a testtömeg indexre, a diabétesz kialakulására. Amit elfogyasztunk, az az agyunk működését is befolyásolhatja; az egészségtelen táplálkozás növelheti a pszichiátriai és neurológiai problémák kialakulását, mint például a depresszió, míg az egészséges étrend megóvhat minket.

#egészséges étel
2014.06.01.

Egészséges ételek fiúk számára

Ha szereted a finom, sült húsokat, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy egészségtelen étrendet folytatnál. Ugyanis a sovány marha- vagy sertéssült tele van értékes fehérjékkel és nem sokkal több zsírt tartalmaz, mint a csirkemell filé.

#gyomorbetegség
2014.05.29.

A túl sok só és a gyomorfekély

A sófogyasztást eddig főként a magas vérnyomással hozták összefüggésbe. A gyomorban jelenlévő túlzott sókoncentráció nagyobb aktivitásra készteti a Helicobacter Pylori baktériumot, ami jelentősen növeli a gyomorfekély kockázatát – állítják amerikai tudósok. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológus főorvosa a betegség tüneteiről és kezeléséről beszélt.

#táplálkozás
2014.05.25.

Ész nélküli evés: 6 tévhit leleplezése

Azt hiszed, ha kis pohárból iszol, akkor az megvéd attól, hogy sokat igyál? A kis poharak még rosszabbnak bizonyultak a felmérések során, mint a nagyok, mivel a vizuális csalódás miatt körülbelül 34%-kal iszunk többet belőlük, mint a magasabbakból vagy szélesebbekből.

#hús
2014.05.09.

Undorodom a hústól! - a Szakértő válaszol

Egy ideje nem eszem húst, mert az egyik ebédnél valamiért nagyon rosszul esett, azóta nem is bírok ránézni. Nem undorodom tőle, csak akkor, ha arra gondolok, hogy belevághatok vagy beleharaphatok az inakba...

#bio
2014.04.18.

Mely ételekből érdemes organikust venni?

A legtöbb étel a boltok polcain nyomokban tartalmaz valamilyen vegyszert. Gyakori a permetezőszerek használata. Az haszonállatok gyakran kapnak antibiotikumot és génmódosított takarmányt. Az organikus élelmiszereknél viszont nem használnak semmilyen mesterséges műtrágyát vagy permetezőszert.

#diéta
2014.04.06.

A leghatékonyabb zsírégető ételek

Közeleg a bikiniszezon, és nem tudod, hogy mit tehetsz az egészségedért és a jó alakért? Összegyűjtöttük a leghatékonyabb zsírégető ételeket - hiszen miért ne segíthetnének Neked az ételek a fogyásban? 1. rész.

#csoki
2014.03.14.

A csokievés életmentő lehet?

Nos, első hallásra lehet, hogy kicsit „erős” ez a megfogalmazás, mégis világszerte egyre több kutatás foglalkozik a csokoládéval és jótékony hatásaival.

#cukorbeteg
2014.03.12.

Előzd meg a cukorbetegséget diétával!

A cukorbetegség alattomos betegség, hiszen sokszor jelentősebb tünetek nélkül rombolja az ember szervezetét. Mivel kezelése sok esetben nehézkes és körülményes, érdemes a megelőzésre nagy gondot fordítani, főleg akkor, amikor már inzulinrezisztencia diagnózisa is fenn áll. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elárulja, milyen étrendet érdemes ebben az esetben követni.

#csokoládé
2014.01.28.

Egészséges csokoládé: álom vagy valóság?

Az egészséges csokoládé úgy hangzik, mint egy megvalósult álom, de azért a csokit még nem sorolják teljesen az egészséges ételek közé. A csokoládé hírneve egyre nő azoknak a tanulmányoknak a számával, amelyek szerint ez az édesség szívbarát választás.

#karácsony
2013.12.24.

Karácsonyi menük a világ minden tájáról

A karácsonyi menü sok családban évtizedekig változatlan marad, sokaknál a halászlé és a töltött káposzta nélkül nem is lenne teljes az ünnep. De vajon mi kerül az asztalra a Föld másik oldalán? Induljunk hát képzeletben egy Föld körüli utazásra, és kukkantsuk be különböző országok karácsonyi vacsoráiba!