Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

373 db cikk a témában

#só
2012.09.23.

Tudtad? A só természetes hangulatfokozó

Annak ellenére, hogy pontosan tisztában vagyunk azzal, mennyire sok veszélye van a túlzott sófogyasztásnak az egészségünkre, újra és újra túlsózzuk ételeinket. Kutatók szerint ennek okát a só természetes hangulatfokozó hatásában kell keresni.

#tibeti sós tea
2012.09.16.

Furcsa ételek, rejtélyek

Hallottál már a tibeti sós teáról? Ismered a maják csokireceptjét? Ha a válaszod nem, itt olvashatsz róluk és egyéb furcsaságokról.

#édesítőszerek
2012.08.29.

Természetes és mesterséges édesítők

Átlagos cukorfogyasztásunk naponta 10 dkg, ami évente fejenként 35 kilogrammot tesz ki! Ennek nagyjából a tizede lenne ideális. A „cukor” megnevezés alatt azonban nem csak a kristálycukor értendő, ám sokan tévesen azt hiszik, a barna cukor vagy a méz kevésbé kalóriadús. De vajon melyek az egyes édesítőszerek előnyei és hátrányai? A kérdésre dr. Kocsi Anikó, az Oxygen Medical diabetológusa válaszol.

#csoki
2012.08.24.

Életmentő lehet a csoki?

Nos, első hallásra lehet, hogy kicsit „erős” ez a megfogalmazás, mégis világszerte egyre több kutatás foglalkozik a csokoládéval és jótékony hatásaival.

#reggeli
2012.07.31.

Helyes táplálkozással a boldogságért

Gyakori óriásmenü fogyasztás, ész nélküli habzsolás, össze-vissza evés vagy nassolás... Ezek hamar tönkreteszik az alakodat, sőt: rontják az egészséged. Érdemes tehát odafigyelni arra, hogy mit és miként eszel.

#kampány
2012.06.22.

Janicsák Veca: én is szeretnék a lehető legjobban kinézni

Az „Ez zsír!” kampány a tudatos életvitelre és az egészségmegőrzésre ösztönöz, ezt hirdeti Janicsák Veca énekesnő is a kampány arcaként. A programban való részvétel és az alkalmazások letöltése is ingyenes. Te csatlakoztál már?

#táplálkozás
2012.05.29.

Mit esznek a tinik?

A kamaszok egészségét nagymértékben meghatározza a helyes táplálkozás. Itt figyelembe kell venni mind a mennyiségi, de elsősorban a minőségi táplálkozást. Hangsúlyt kell fektetni az étkezések rendszerességére és változatosságára.

#étel
2012.05.18.

Valódi ételeket népszerűsít Jamie Oliver Magyarországon

A "valódi", vagyis feldolgozatlan élelmiszerek és ételek mellé áll, az egészséges táplálkozás igényét, a főzés örömét igyekszik népszerűsíteni Magyarországon is május 19-én az első Food Revolution Day, amelyet Jamie Oliver világhírű sztárszakács alapítványa hívott életre.

#has
2012.04.19.

Lapul a has, tágulnak az erek

Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak az erei - derítették ki amerikai kutatók.