Tudtad? A só természetes hangulatfokozó
Annak ellenére, hogy pontosan tisztában vagyunk azzal, mennyire sok veszélye van a túlzott sófogyasztásnak az egészségünkre, újra és újra túlsózzuk ételeinket. Kutatók szerint ennek okát a só természetes hangulatfokozó hatásában kell keresni.
Furcsa ételek, rejtélyek
Hallottál már a tibeti sós teáról? Ismered a maják csokireceptjét? Ha a válaszod nem, itt olvashatsz róluk és egyéb furcsaságokról.
Természetes és mesterséges édesítők
Átlagos cukorfogyasztásunk naponta 10 dkg, ami évente fejenként 35 kilogrammot tesz ki! Ennek nagyjából a tizede lenne ideális. A „cukor” megnevezés alatt azonban nem csak a kristálycukor értendő, ám sokan tévesen azt hiszik, a barna cukor vagy a méz kevésbé kalóriadús. De vajon melyek az egyes édesítőszerek előnyei és hátrányai? A kérdésre dr. Kocsi Anikó, az Oxygen Medical diabetológusa válaszol.
Életmentő lehet a csoki?
Nos, első hallásra lehet, hogy kicsit „erős” ez a megfogalmazás, mégis világszerte egyre több kutatás foglalkozik a csokoládéval és jótékony hatásaival.
Helyes táplálkozással a boldogságért
Gyakori óriásmenü fogyasztás, ész nélküli habzsolás, össze-vissza evés vagy nassolás... Ezek hamar tönkreteszik az alakodat, sőt: rontják az egészséged. Érdemes tehát odafigyelni arra, hogy mit és miként eszel.
A rostos ételek kedveznek a jótékony bélbakériumoknak
Az étkezési rostokról ismert, hogy elősegítik a bélmozgást, amerikai kutatók pedig most azt is igazolták, hogy a rostban gazdag táplálék növeli bizonyos jótékony baktériumok számát a bélben.
Janicsák Veca: én is szeretnék a lehető legjobban kinézni
Az „Ez zsír!” kampány a tudatos életvitelre és az egészségmegőrzésre ösztönöz, ezt hirdeti Janicsák Veca énekesnő is a kampány arcaként. A programban való részvétel és az alkalmazások letöltése is ingyenes. Te csatlakoztál már?
Mit esznek a tinik?
A kamaszok egészségét nagymértékben meghatározza a helyes táplálkozás. Itt figyelembe kell venni mind a mennyiségi, de elsősorban a minőségi táplálkozást. Hangsúlyt kell fektetni az étkezések rendszerességére és változatosságára.
Egyre kevesebben aggódnak a túlsúlyuk miatt
Felmérések szerint a társadalom a fejlettebb országokban rohamléptekben halad a kóros elhízás felé, igen aktuális téma az elhízás világnapján.
Valódi ételeket népszerűsít Jamie Oliver Magyarországon
A "valódi", vagyis feldolgozatlan élelmiszerek és ételek mellé áll, az egészséges táplálkozás igényét, a főzés örömét igyekszik népszerűsíteni Magyarországon is május 19-én az első Food Revolution Day, amelyet Jamie Oliver világhírű sztárszakács alapítványa hívott életre.
Nass mentesen a hétvégén: íme, az eredmények
Bizonyos dolgok nem létszükségletként élnek a köztudatban, mégis ha le kell mondanunk róluk, egy kisebb-nagyobb világ dől bennünk össze.
Hét olyan étel, melyekhez jobb, ha hozzá sem nyúlsz
Vannak olyan ételek, melyeket az „egészséges vagy természetes címke” ellenére még bottal se piszkálna a táplálkozási specialisták többsége, így jobb, ha te is elkerülöd ezeket.
Négy nap nassolás nélkül: nem volt könnyű, de megérte
Rebeka újabb kemény fába vágta a fejszéjét: négy napot mindenféle rágcsánlivaló, nassolnivaló nélkül töltött, kizárólag a főétkezések maradtak. Itt olvashattok arról, hogy hogy bírta Rebeka.
Másfél milliárd ember túlsúlyos a világon
Bolygónk lakói közül körülbelül 1,6 milliárd ember hordoz túlsúlyt. Íme, a nehézsúly bajnokai.
Lapul a has, tágulnak az erek
Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak az erei - derítették ki amerikai kutatók.