Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#rákkeltő étel
2015.11.06.

Az öt legkárosabb, rákkeltő étel

Gondolkodtál már azon, hogy melyek azok az ételek, amelyek annyira egészségtelenek, hogy jobb lenne elkerülni őket? Egyes adalékanyagok, mint például a hidrogénezett növényi olajok, az akrilamidok és a nitrátok bizonyítottan káros hatásúak.

#turmixgép
2015.10.21.

Diétabarát ételek, amiket turmixgépben készíthetsz el

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy fogyj, ha otthon készíted el az ételeidet. A saját konyhádban könnyebben tudod kontrollálni a bevitt kalóriákat, egészségesebb hozzávalókat választhatsz, és jobban odafigyelhetsz az adagokra, mint egy kifőzdében vagy étteremben. Ugyanakkor valószínűleg nem akarsz a sütéssel, grillezéssel, főzéssel járó rendetlenséggel foglalkozni. Erre egyszerű a megoldás: használd a turmixgépet!

#tea
2015.10.08.

Tea vagy kávé: melyiket válaszd?

Felkelsz. Iszol egy lórúgásnyi kávét. Még mindig fáradt vagy. Lehet, hogy egy tea hatásosabb lett volna? Kutatások kimutatták, hogy mindkettőnek vannak előnyei, de cikkünkből megtudhatod, igazából melyik is a jobb számodra.

#szőlő
2015.09.28.

Miért egészséges a szőlő?

Az ősz legkedveltebb gyümölcséről sokan csak nagyon keveset tudnak, pedig a szezon egyik legegészségesebb csemegéje. Lássuk, mitől olyan hasznos ez a gyümölcs!

#élénkítő
2015.09.19.

Legális és káros gyorsítók

Néha mindannyiunknak szüksége van egy kis élénkítésre a hétköznapok álmosító szakaszaiban. Nem mindegy azonban, hogy mit és milyen formában fogyasztunk a szellemi frissességünk elérésének céljából.

#evészavar
2015.09.18.

Az elhízás a pszichológus szemüvegén át

Az elhízás pszichoszomatikus betegségnek tekinthető, de nemcsak oki tényezőként említhető pszichés összetevő, hanem mint fenntartó tényező és következmény is. Ha falásroham áll az elhízás hátterében, a pszichológia evészavarról beszél.

#tej
2015.09.17.

Így készíthetsz laktózmentes tejet otthon

Egyre többen mondanak le a tehéntejről allergia miatt, és bár a tej alternatívái, mint a szója-, kókusz- és a mandulatej drágábbak, mégis megérik az árukat, hiszen finomak és táplálóak. Azonban sokkal olcsóbb, ha ezeket otthon, saját magad készíted el. Hidd el, nem is olyan bonyolult.

#étkezés
2015.09.11.

Lassan az étellel!

Háromszor akkora az elhízás veszélye, ha a komótos étkezés helyett az étel gyors befalását választjuk. Utóbbi esetében ugyanis jóval több ennivalót lapátolunk magunkba, mint amennyi szükséges lenne.

#tej
2015.09.09.

Csökkenő tendencia: egyre kevesebb tejet fogyasztunk

Gyermekkorunktól kezdve tudjuk, hogy a tej alapvető élelmiszerünk. A tej és tejtermékek fogyasztása fontos a szervezet fejlődése szempontjából, a benne lévő kalcium a csontváz és a fogak természetes építőköve. Ennek ellenére hazai viszonylat a tejfogyasztásban csökkenő tendencia figyelhető meg, miközben a tejtermelés egyre nő.

#elhízás
2015.09.05.

Az elhízáshoz vezető okok

Tinikorban szinte senki sincs megelégedve a testével, és igencsak bosszantó az a pár kiló felesleg. Ám ha te magad nem szereted a tested, akkor hogyan várhatod el azt mástól? Ha azonban tudod, mik az elhízáshoz vezető okok, talán könnyebb lesz változtatni az addigi életstílusodon és elfogadni magad olyannak, amilyen vagy.

#diéta
2015.09.01.

Mivel fogyhatsz úgy, hogy többet eszel?

Ha a fogyókúrára gondolunk, már szinte természetes, hogy a koplalás, a kemény diéta jut az eszünkbe, miközben egyre többet gondolunk az ételre. Ennek általában csalódás a következménye, hiszen nagy eredményeket nem tudunk elérni ezzel a módszerrel, és feladjuk a diéta gondolatát is. Majd ha újból erőt érzünk magunkban, ismét elkezdjük, majd megint feladjuk.

#rágógumi
2015.08.30.

Gyakran rágózol?

Ha Te is rendszeresen rágózol, nem árt, ha az előnyök mellett megismered a dolog hátulütőit is, mert bizony - mint minden jónak - ennek is vannak.

#ásványvíz
2015.08.21.

Milyen ásványvizet igyunk?

Míg évtizedekkel ezelőtt az ásványvíz luxusterméknek számított, addig ma már rendszeres fogyasztása összefonódik az egészségmegőrzés szemléletével.

#egészséges táplálkozás
2015.08.20.

Egészséges ételek - rugalmas bőr

A víz hidratáltan tartja bőrünket, segíti „eltüntetni” a ráncokat és a mély barázdákat, helyreállítja a kiszáradt bőrt. Jót tesz a vérkeringésnek és a véráramlásnak, így felfrissíti a bőrünket. Mindig tartsd szem előtt a napi vízigényedet! Fogyassz naponta legalább 2-2,5 liter vizet. Viszont van pár más anyag, ami legalább olyan jól ápolja a bőrünket mint a víz, most ezeket mutatjuk be!

#szomjúság
2015.08.18.

Alternatívák a szomjúság csökkentésére

Tikkasztó nyári nap van vagy épp egy kimerítő edzés után vagy? Az első dolgod, ha hazaérsz, hogy felhajtasz egy hatalmas pohár vizet. Ám nem csak a víz létezik a világon. Ebben a cikkben olyan folyadékokról és ételekről olvashatsz, amelyek segíthetnek abban, hogy ne légy szomjas!