Táplálkozás

#Táplálkozás

731 db cikk a témában

#nasi
2015.03.06.

A 10 legjobb nassolnivaló

Gondold gyorsan át: miből készültek a legutóbb elfogyasztott nasijaid? Mit ettél az iskolában, otthon, vagy lefekvés előtt? Ha az esetek legalább felében cukros édességeket, koffeines italokat és gyorséttermi ételeket fogyasztasz az étkezések között, akkor ez sem a diétádnak, sem a hangulatodnak nem tesz jót.

#táplálkozás
2015.02.28.

Ne hízz hétvégén!

Hétköznap lelkesen edzel a konditeremben, de a mérleg mégis csúnya értéket mutat alattad A hétvégi kiadós étkezések óriási súlytöbbletet idézhetnek elő!

#izzadás
2015.02.25.

Ételek, melyek testszagot okoznak

Ettél már valaha igazi olasz fűszerezésű ételt? Ha nem, akkor érdemes kipróbálnod, mert igazán ízletes. Viszont utána olyan kellemetlen szagod lesz, hogy még a zuhany és a szájvíz sem segít rajtad egy bizonyos ideig.

#só
2015.02.22.

Mindent a sóról

A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk. Különösen a helytelen sófogyasztás lehet káros.

#stressz
2015.02.20.

Táplálkozás stresszeseknek

A stressz nagyobb kárt okoz testünknek, ha kevés tápanyagot viszünk be, így a megoldás az, ha egészségesen táplálkozol, így a mindennapi nyomást is sokkal jobban fogod bírni. Fontos, hogy ne próbáld a stresszt pusztán evéssel leküzdeni, oldani, attól csak kövérebb leszel. Jobb, ha valamilyen feszültségoldó tevékenységbe kezdesz vagy mozogsz, sportolsz.

#tisztítókúra
2015.02.19.

A tisztítókúrákról és a méregtelenítésről

Idén február 18-án vette kezdetét a nagyböjt, amelyet talán már alig-alig ismernek az emberek, viszont a tavasz közeledtével tartott különféle tisztítókúrák egyre népszerűbbek az utóbbi években. A tisztítókúrák alapvetően évszázadok óta jelen vannak az életünkben, s valójában rokonságot mutatnak a böjtökkel. A fő céljuk az, hogy a méreganyagok eltávozzanak a szervezetből, a szervezet ezáltal egészségesebbé váljon, alapvető anyagcsere-folyamatai élénkebben működjenek.

#haj
2015.02.18.

10 élelmiszer, amely ápolja a hajadat

A dús hajzuhatag minden ember álma, de sajnos vannak, akik hajlamosak a kopaszodásra, míg másoknak vékony szálakat szánt a genetika. Viszont néhány élelmiszer rendszeres fogyasztásával túljárhatsz a természet eszén, és megtarthatod, szépítheted, ami a fejeden van!

#élelmiszer
2015.02.10.

Te tudod mi minden rejtőzik ételeid csomagolásában?

Olyan vegyi anyagok szivároghatnak bele az ételbe a különféle csomagolóanyagokból (konzervdobozok, palackok), melyek stimulálni vagy utánozni tudják az egyes emberi hormonokat, és más problémákat is okozhatnak. Nem árt, ha tisztában vagy némiképp a dologgal...

#cisztás fibrózis
2015.02.03.

Cisztás fibrózis: receptek

A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.

#túledzettség
2015.02.02.

A túledzettség hatása szervezetünkre

Ha egyszer túledzed magad, annak nem lesz semmilyen káros következménye. Tested folyamatos túlterhelése azonban káros, hiszen sérülésekhez vagy megbetegedéshez vezethet.

#táplálkozás
2015.01.31.

Kell a zsír a fogyáshoz!

A zsírfogyasztás elkerülése önmagában még nem garancia a fogyásra. Éppen ellenkezőleg: óriási veszélyeket is rejteget, hiszen zsírok nélkül anyagcserénk nem működik megfelelően.

#egészséges táplálkozás
2015.01.27.

Egészséges élelmiszerek, egészségünk érdekében

Aki azt állítja, hogy az egészséget nem lehet megvenni, nagyot téved. A titok nyitja: tudni kell, mit vesz meg az ember. Ha megveszel egy, vagy akár több terméket is az alábbi vásárlólistáról, már jó úton haladsz az egészséges életmód felé.

#kemoterápia
2015.01.23.

Étkezés a kemoterápia alatt

Kemoterápiás kezelés alatt sokszor nem kívánja az ennivalót az ember, de néhány jó minőségű, tápanyagdús étel bevitelével csodákat tehetünk.

#margarin
2015.01.21.

Tények és tévhitek a margarin gyártásáról

A transzzsírsavak túlzott fogyasztásáért a legtöbben a margarint hibáztatják, amelyek a közhiedelem szerint hidrogénezett növényi olajból készülnek, így magas a transzzsír-tartalmuk.