![Táplálkozás](/uploads/categories/large/4.jpg)
#Táplálkozás
726 db cikk a témában
Te tudod mi minden rejtőzik ételeid csomagolásában?
Olyan vegyi anyagok szivároghatnak bele az ételbe a különféle csomagolóanyagokból (konzervdobozok, palackok), melyek stimulálni vagy utánozni tudják az egyes emberi hormonokat, és más problémákat is okozhatnak. Nem árt, ha tisztában vagy némiképp a dologgal...
Dióval a stressz és a rossz koleszterin ellen
Egy tenyérnyi dió rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást, így a stresszt is - állítja egy tanulmány.
Cisztás fibrózis: receptek
A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.
A túledzettség hatása szervezetünkre
Ha egyszer túledzed magad, annak nem lesz semmilyen káros következménye. Tested folyamatos túlterhelése azonban káros, hiszen sérülésekhez vagy megbetegedéshez vezethet.
Kell a zsír a fogyáshoz!
A zsírfogyasztás elkerülése önmagában még nem garancia a fogyásra. Éppen ellenkezőleg: óriási veszélyeket is rejteget, hiszen zsírok nélkül anyagcserénk nem működik megfelelően.
A legrosszabb ételek a hűtődben
Íme, pár egészségtelen étel, ami valószínűleg megtalálható a hűtőtökben vagy fagyasztótokban. Azzal biztosan tisztában vagy, hogy nem jól döntesz, amikor az étteremben egy hatalmas pizzát vagy sajtburgert rendelsz. De mi a helyzet azokkal az egészségtelen ételekkel, amelyek a hűtődben tanyáznak?
Egészséges élelmiszerek, egészségünk érdekében
Aki azt állítja, hogy az egészséget nem lehet megvenni, nagyot téved. A titok nyitja: tudni kell, mit vesz meg az ember. Ha megveszel egy, vagy akár több terméket is az alábbi vásárlólistáról, már jó úton haladsz az egészséges életmód felé.
Étkezés a kemoterápia alatt
Kemoterápiás kezelés alatt sokszor nem kívánja az ennivalót az ember, de néhány jó minőségű, tápanyagdús étel bevitelével csodákat tehetünk.
Tények és tévhitek a margarin gyártásáról
A transzzsírsavak túlzott fogyasztásáért a legtöbben a margarint hibáztatják, amelyek a közhiedelem szerint hidrogénezett növényi olajból készülnek, így magas a transzzsír-tartalmuk.
Napjaink 4 legnagyobb zsírégető mítosza
Ha korábban már próbálkoztál a fogyással, bizonyára hallottad ezeket a mítoszokat. Ezek a mítoszok már a kereskedelmi fitnesz kezdete óta jelen vannak. Általános igazságoknak állították be őket, de egy friss kutatás leleplezte, hogy valójában hatalmas téveszmék.
Nassolj egészségesen!
A napközbeni nem tervezett étkezéseket szokás nassolásnak nevezni. Általában ilyenkor magas kalóriatartalmú és hasznos összetevőket csak kis arányban tartalmazó élelmiszereket fogyasztunk.
![Pattanások ellen egészséges étrend](/uploads/article_index/large/4118_bor.jpg)
Pattanások ellen egészséges étrend
Az étrend jelentős mértékben befolyásolja a pattanások kialakulását. Az azonban egyéntől függ, hogy ki mire hogyan reagál. Egyesek például a csokitól, míg mások az olajos magvaktól lesznek pattanásosak.
Tejallergia
Akiknek nincs tejallergiájuk, könnyen azt gondolhatják, hogy könnyű elkerülni és a tej felhasználásával készült élelmiszerek fogyasztását. Az igazság azonban az, hogy igen sok étel készül tej vagy tejtermék felhasználásával, így igen nehéz elkerülniük az allergiában szenvedőknek.
Az ételek hatása a bőrre
Ma már általánosan ismert dolog, hogy egyes tápanyagok jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Az egészséges csontokhoz kalciumra és D-vitaminra van szükség, a szívnek pedig jót tesz az omega-3 zsírsavban gazdag hal.
A tökéletes kémiai egyensúly érdekében: a túlsavasodás
Szervezetünk kémiai egyensúlya egészségi állapotunk alappillére. A kémiai egyensúly egyik alapvető összetevője a sav-bázis háztartás, melyet a test különböző részein mért pH-val jellemzünk. A pH a savas kémhatást okozó hidrogénionok koncentrációját jellemzi: minél nagyobb a hidrogénionok koncentrációja, annál alacsonyabb a pH, és annál nagyobb a savasság mértéke.