Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#testsúly
2012.08.13.

A testsúly és a cukorbetegség kapcsolata

Nehéz úgy végiglapozni egy magazint, vagy szörfözni egy egészségügyi oldalon, hogy ne merülnének fel az ideális testsúllyal kapcsolatos kérdések. Az általános tanács: élj aktív életet, étkezz egészségesen, hogy kordában tartsd a testsúlyodat!

#koffein
2012.08.02.

Koffeinfüggőség: Van kiút belőle?

A fiatalok több mint 90%-a fogyaszt koffeint nap mint nap, ami a leggyakrabban a kávéban, a teában, az üdítőkben és a csokoládéban fordul elő. Ez összeadva átlagosan 280 mg koffein naponta, ami körülbelül 2 csésze kávéval egyenértékű.

#reggeli
2012.07.31.

Helyes táplálkozással a boldogságért

Gyakori óriásmenü fogyasztás, ész nélküli habzsolás, össze-vissza evés vagy nassolás... Ezek hamar tönkreteszik az alakodat, sőt: rontják az egészséged. Érdemes tehát odafigyelni arra, hogy mit és miként eszel.

#energiaital
2012.07.27.

Az energiaital károsítja a fogakat

Noha az energiaitalok felpörgetik az embert, károsítják a fogakat. A benne található savak károsítják a fogakat, növelik annak érzékenységét. Emellett a fogágyat is rongálja, és hosszú távon akár fogvesztést is okozhat.

#amerika
2012.07.26.

Túl kevés vizet isznak a gyerekek

Egy amerikai kutatás szerint a gyerekek korántsem isznak annyi vizet, mint amennyit nekik valójában kellene. Ez a hiányosság pedig több komoly és hosszú távú mellékhatásra enged következtetni.

#fogyókúra
2012.07.17.

Rebeka kipróbálja: zöldség és gyümölcs naponta ötször

Nyáron senkinek nincs kedve marhapörköltet enni, viszont a sok hűsítő finomság, a sok fagyi és koktélok sem tesznek jót a szervezetnek. De a sok friss, lédús áru a piacon lehetőséget ad arra, hogy a dietetikusok által ajánlott napi ötszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztást teljesíteni tudjuk. Erre vállalkozik most Rebeka is.

#üdítő
2012.07.09.

Miért ne igyál diétás üdítőt?

Örök kérdés, hogy mennyire károsak az egészségedre a diétás üdítőben lévő vegyi illetve színező anyagok. És a diétás üdítők valóban ártalmatlan alternatívák, ha el akarod kerülni a fölös kalóriákat?

#folyadék
2012.07.04.

Sikerrel zárult az országos HAPPY-hét

„Egészséges-e a kóla? Nem sok jót mondhatok róla…” – írja a Ványai Ambrus Általános Iskola ifjú költője, bizonyítva, hogy megértette a HAPPY-hét üzenetét: a víz a legjobb szomjoltó. Csakúgy, mint az a további 30 ezer diák, aki részt vett a már harmadik alkalommal megrendezett speciális egészséghéten.

#kampány
2012.06.22.

Janicsák Veca: én is szeretnék a lehető legjobban kinézni

Az „Ez zsír!” kampány a tudatos életvitelre és az egészségmegőrzésre ösztönöz, ezt hirdeti Janicsák Veca énekesnő is a kampány arcaként. A programban való részvétel és az alkalmazások letöltése is ingyenes. Te csatlakoztál már?

#elhízás
2012.06.07.

Fogyókúra: van, amikor muszáj

Az elhízottság betegség, ami a népesség nagy részét érinti. Nem csak a felnőttek és az idősek, hanem a fiatalok is szenvednek tőle.

#Lola
2012.05.31.

Lola is tudja: a tej élet, erő, egészség

A tej „arca” lett Lola! A neves énekesnő a Tej Világnapja alkalmából csatlakozott egy 160 országot érintő kezdeményezéshez. Lola saját betegségei miatt is jól tudja: fontos az egészséges táplálkozás, aminek nála szerves részét képezi a napi tejfogyasztás is.

#táplálkozás
2012.05.29.

Mit esznek a tinik?

A kamaszok egészségét nagymértékben meghatározza a helyes táplálkozás. Itt figyelembe kell venni mind a mennyiségi, de elsősorban a minőségi táplálkozást. Hangsúlyt kell fektetni az étkezések rendszerességére és változatosságára.