arc
#Testi problémák

Házi trükkök ráncok ellen

2015.01.26.
1 perces olvasási idő

Az alvás a legjobb kozmetikum. Ha nyúzott vagy és kialvatlan, akkor maximum a smink tarthat egyben, legalábbis egy darabig. Szürke karikák a szem alatt, kiábrándult tekintet… Ezen már semmilyen kozmetikum nem segíthet első körben, csak egy jó, nagy alvás. A bőr anyagcseréje az éjszaka folyamán a legaktívabb – amit nem pótol a délutáni alvás –, ugyanis ekkor új sejtek épülnek.

Már több ízben említettük, hogy bőrödet belsőleg és külsőleg is táplálni kell. Nézzük, külsőleg milyen fortélyokat vethetsz be, hogy késleltesd az első ráncok megjelenését!

A ráncok megelőzői elsősorban a kozmetikusok. Érdemes már most, fiatalon elkezdeni kozmetikába járni. Egy kellemes masszázs csodát tud tenni. A testednek és a lelkednek is felüdülés - az arcizmaid ellazulnak, a ráncok pedig tényleg kisimulnak. A masszázst kombinálhatod bőrtípusodnak megfelelő tápláló pakolásokkal. Különböző kütyük, mint például az ultrahang, vagy az iontoforézis segítenek feltölteni az arcodat vitaminnal és vízzel. Érdemes kipróbálnod!

Te is kezelésbe veheted magad otthon. Fontos, hogy tudd milyen a bőrtípusod, és csak azután vásárolj szépítőszereket. Olyan nagy a választék a boltokban, hogy biztosan rábukkansz a megfelelő krémre. Egyre több boltban vannak kozmetikai tanácsadók, bátran kérd ki a véleményüket!

Házi trükkök a tarsolyunkból

- Tegyél uborkaszeleteket az arcodra kb. 10 percre és dőlj le az ágyra. Ez nem vicc, tényleg egy tuti dolog. Nagyszerűen hidratálja a bőröd, nagyon finom puha, bársonyos lesz tőle, ráadásul a szemed körüli duzzanaton is enyhít.

- Nedvesítsd be az arcod langyos vízzel, tisztítsd meg, radírozd le az elhalt hámsejteket, majd jöhet egy kis mézes pakolás. Keverj 1 dl natúr joghurtba 2 teáskanál mézet, majd kend fel az arcodra. 20 percig hagyd fenn. Kitűnő tápláló, hidratáló pakolás.

Természetesen az idő kerekét nem tudjuk visszaforgatni és az örök élet elixirjét sem találták meg eddig, így maradnak a hagyományos, bár egyre modernebb krémek és az egészséges életmód. Fontos, hogy még időben használd a krémeket, mert idős korodban már hiába szeretnél úgy kinézni, mint egy filmcsillag, nem fog sikerülni. Folyamatos odafigyeléssel, ápolással kicsit lassabban forog az idő kereke.