Testi problémák, bőr

#Testi problémák #bőr

276 db cikk a témában

Száraz, repedezett sarkak: mi tehetsz ellene?
#testápolás
2024.06.24.

Száraz, repedezett sarkak: mi tehetsz ellene?

Nem túl szép látvány, amikor egy csini lány tuti szerkóban ápolatlan lábat villant. A lábápolást sokan csak nyári szeszélynek tartják, pedig az év többi részében is kellő figyelmet kell rá fordítani.

Sminktetoválás nyáron?
#smink
2024.06.19.

Sminktetoválás nyáron?

Itt a nyár, a strandolás és a nyaralás ideje. Az UV sugárzás és a sós, klóros víz okozta kiszáradás azonban a sminktetoválás legnagyobb ellenségei. Az alábbi néhány praktikus tanáccsal könnyen meg lehet óvni a sminktetoválást, mely így hosszú évekig szép marad.

Fekete a körmöd? Mitől lehet?
#köröm
2024.06.17.

Fekete a körmöd? Mitől lehet?

A fekete köröm olyan sérülés miatt fordulhat elő, amely zúzódást okoz, egy úgynevezett subungualis hematómát, bár más okai is lehetnek, például benövés vagy fertőzés. Megelőzhető? Hogyan kezelhető?

Napozás előtti védelem: nem csak napvédő krémmel
#napfény
2024.06.15.

Napozás előtti védelem: nem csak napvédő krémmel

A bőröd káros napsugaraktól való megóvása az egyik legjelentősebb lépés, amit szépséged érdekében tehetsz. Manapság már mindenki igyekszik megóvni a bőre szépségét: napozás előtt napvédő krémet használunk, amit aztán fürdéskor alaposan lemosunk, s záróakkordként tápláló-hidratáló testápolóval gondosan bekenjük magunkat.

Nyári zűr: a szeplős bőr
#szeplő
2024.05.29.

Nyári zűr: a szeplős bőr

A szeplők viselői nagy többségben nem szeretik a pöttyöcskéiket. Pedig egyéniséget tükröznek, sőt a lányoknál kifejezetten romantikus, bájos is lehet. A divatvilágban gyakran keresnek kifejezetten szeplős modelleket, mert különlegesek, szépek. Te is az vagy!

Természetes szúnyogriasztók
#szúnyog
2024.05.13.

Természetes szúnyogriasztók

A szúnyogok jelenléte zavaró lehet, amikor éppen élvezni próbálod a szabadban töltött időt, különösen, ha vendégeket fogadsz. Mit tehetsz, ha nem akarod mindenfélével fújkálni magad, vagy nem szeretnéd, hogy a frissen grillezett ételbe szálljon a rovarirtó?

Darázscsípés: kis fullánk, nagy baj
#rovarcsípés
2024.05.09.

Darázscsípés: kis fullánk, nagy baj

Sokan nem is gondolják, milyen veszélyes lehet egy méh- vagy egy darázscsípés. Ezek a kis teremtmények - főleg védekezés céljából - méreganyagot juttatnak a csípés pillanatában az ember szervezetébe. Ez a méreganyag enyhébb esetben bőrpírt, duzzanatot, fájdalmat okoz, súlyosabb formában viszont akár súlyos allergiás reakcióhoz is vezethet, amely életveszélyes állapotot eredményez.

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek
#bőr
2024.05.08.

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek

Itt a tavasz, a nap ragyog, és itt az ideje, hogy a te bőröd is csodálatosan egészséges, és fénylő legyen! A legtermészetesebb módja a bőrápolásnak természetesen a sok víz fogyasztása, illetve rengeteg zöldség és gyümölcs ropogtatása, és persze a kiadós alvás. A másik jó módszer a szépségápolókkal való kényeztetés, természetesen legjobb bioösszetevőkből, akár házilag elkészítve.

Irritáló anyagok a háztartásban, amikkel jobb vigyázni
#háztartás
2024.05.08.

Irritáló anyagok a háztartásban, amikkel jobb vigyázni

Sok olyan termék, amellyel tisztán és baktériummentesen tartjuk a házunkat, igencsak káros lehet a bőrünk számára, és nem csak a szupererős tisztítószerek. Még egy enyhe tisztítószer is kiszáríthatja, irritálhatja a bőröd, ha érzékeny vagy rá, vagy ha túl gyakran használod.

Benőtt lábköröm
#lábköröm
2024.05.05.

Benőtt lábköröm

Veled is előfordult már, hogy a nagy lábujjad látszólag minden ok nélkül elkezdett lüktetni? Nem ütötted be, szóval akkor mégis miért dagadt be és miért virít pirosan? Később piszkos-fehér színű folyadékot vettél észre a lábkörmöd felső sarkában? Ez bizony a benőtt köröm. Hogyan kezelhető?

Csíkok a bőrön - Mit tehetünk a stria ellen?
#bőr
2024.05.01.

Csíkok a bőrön - Mit tehetünk a stria ellen?

A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, melyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagyobb mértékű hízás vagy fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség következtében, vagy ha valaki túl gyors ütemben gyarapítja izomzatát.

Bőrünk és az avokádóolaj
#avokádó
2024.04.20.

Bőrünk és az avokádóolaj

Ha az a célunk, hogy egészséges és ragyogó arcbőrünk legyen, miközben a pattanásokkal és száraz bőrrel küszködünk, akkor fontoljuk meg, hogy a szokásos bőrápoló termékek helyett inkább egy sokkal természetesebb megoldást válasszunk: az avokádót.

Mire figyelj arckrém választásnál?
#arckrém
2024.04.18.

Mire figyelj arckrém választásnál?

Ismerős lehet a helyzet. Valamilyen arckrémet szeretnél venni, ám a reklámok hada és a boltokon sorakozó kínálat tömegében tanácstalannak érzed magad? Íme, egy kis összefoglaló, mely segíthet megtalálni a számodra tökéletes típust!