szépségápolás
#Testi problémák

Szépségápolás nyáron

2009.06.18.
1 perces olvasási idő

Nyáron sem szabad megfeledkezni a szépségápolásról, hiszen bőrünket védeni kell a nap káros sugaraitól. Cikkünkben megtalálhatók a legfontosabbak, hogy miként tarthatjuk karban testünket a nyár alatt.

1. Fényvédelem

Nem lehet elég sokszor hangsúlyozni, hogy mennyire fontos testünk védelme a Nap káros sugarai ellen.
Nappalra mindig UV-szűrővel ellátott, bőrtípusnak megfelelő arckrémet használjunk! Strandoláskor min. 15-ös faktorszámú naptejjel kenjük be egész testünket, ez nem csak a leégéstől, hanem a bőr kiszáradásától is véd. Időnként ezt a folyamatot meg kell ismételni.

Gondoljunk a fejbőr és a haj védelmére is! A könnyű nyári kalapok és kendők hasznunkra lehetnek ilyenkor. Hajunk ápolásáról UV-szűrővel ellátott samponok és pakolások gondoskodnak. Lehetőleg tartózkodjunk árnyékban, főleg 10 és 16 óra között kerüljük a tűző napot

2. Napozás utáni ápolás

Strandolás után sem szabad megfeledkezni testünk hidratálásáról. Aloe Vera, panthenol, azulén tartalmú ápoló krémekkel frissítsük fel a napfény által megviselt bőrt.

3. Szemek

Figyeljünk szemeink védelmére is! Jó minőségű, valóban UV-szűrővel ellátott napszemüveggel sokat tehetünk látásunk megóvásának érdekében. Esténként használjunk szemápoló készítményeket.

4. Parfüm

Nyáron kerüljük a parfüm használatát, ugyanis allergiás reakciót, foltosodást válthatnak ki.

5. Smink

Strandolás előtt gondosan távolítsuk el a sminket. Nyáron nem ajánlott sminket használni, maximum egy kis szempillaspirált (lehetőleg legyen vízálló), különben leolvad rólunk a smink a nagy melegben.

6. Szőrtelenítés

Bármilyen módszerrel is végezzük a szőrzet eltávolítását, min. 24 órát pihentessük a bőrt mielőtt napoztatnánk, így elkerülhetjük a fertőzéseket és a vöröses-barna foltok kialakulását.

7. Hámlasztás

Bőrünk egyenletes, foltmentes barnulásához elengedhetetlen a rendszeres testradírozás (bőrtípustól függően kb. 2 hetente). Alaposan dörzsöljük testünket szemcsés, hidratáló radírral.

8. Körmök

A napfény körmeinket is veszélyezteti. Ha körömlakkal napozunk, akkor körmeink könnyen besárgulhatnak, elszíneződhetnek. Ennek kivédésére lakk helyett UV-szűrős fedőlakkot használjunk.

9. Lábápolás

A nagy hőségtől, és a nem jó minőségű lábbelitől könnyen leizzad a lábunk. Ez kedvez a lábgomba és egyéb fertőzések kialakulásának, valamint kellemetlen lábszag kialakulásához vezet. Ennek elkerülésére használjunk kifejezetten erre a célra kifejlesztett lábápoló készítményeket, hintőport!

10. Folyadékbevitel

Az egész szervezet, így a bőr működéséhez is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű (nagy hőségben 3-4 liter) folyadék bevitele. Lehetőleg ásványvíz, cukormentes gyümölcslevek, ill. zöld tea formájában.

Remélem, hogy megfogadod tanácsaimat és ősszel ugyanolyan ragyogó leszel, mint a nyár elején!

(Gy. A.)

Kapcsolódó címkék

bőr