Testi problémák, bőr

#Testi problémák #bőr

276 db cikk a témában

#hajhullás
2016.08.26.

Betegségek, amik hajhullást okoznak

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Hormonális változások, stressz és bizonyos betegségek hatására is növekedhet az elhullott hajszálak mennyisége. Az okokról és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus ad felvilágosítást.

#bőr
2016.08.20.

A kén jótékony hatásai bőrproblémák esetén

A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, haj, bőr, csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

#szőrtelenítés
2016.08.11.

Borotválás egyszerűen, 4 lépésben

Tévhit, hogy borotválással a szőrszálak erősebbé válnak! Arról van mindössze szó, hogy borotválásnál vágással eltávolítod a szőrszál elkeskenyedő finom végét, így éppen középtájon metszed ketté őket, ezáltal a tövüknél erősebbnek, vastagabbnak tűnnek.

#lábizzadás
2016.07.19.

Miért izzad a lábad?

A talpaid minden egyes négyzetcentiméterén 600 izzadságmirigy található, ez talpanként 250 000 (több mint a tested bármely részén), és naponta körülbelül 500 ml izzadságot termelnek. Tudnod kell, hogy a tested azért izzad, hogy szabályozza a testhőmérsékleted. A láb túlzott mértékű izzadását orvosi nyelven hyperhidrosisnak nevezzük.

#hőség
2016.06.25.

4 ok, ami miatt szagos lesz a verejték

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgása hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés azonban igen kellemetlen lehet, sőt, egyes betegségek is okozhatnak ilyen tünetet. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyása az okokról és a megoldási lehetőségekről beszélt.

#bőrviszketés
2016.06.12.

Mitől viszketünk?

Egy kellemetlen érzés, amellyel kivétel nélkül mindenki találkozik élete során: a viszketés. Mik a viszketés kiváltó okai, hogyan előzhető meg, mik a kezelés, gyógyítás lehetőségei? Járjuk körbe egy kicsit ezt a viszketős témát!

#ránc
2016.05.30.

Mit tehetek a mély homlokráncok ellen?

Mi lehet az oka, hogy az utóbbi másfél évben feltűnően elernyedt a homlokomon a bőr? Ha beráncolom, nem simul ki teljesen, nem áll vissza úgy, ahogy másoknál megfigyeltem. A szakértő válaszol.

#szőr
2016.05.14.

Túl szőrös vagyok, segítsetek!

"17 éves lány vagyok, és szerintem túl szőrös vagyok, főként a hasamon és a mellemen. A családunkban nem volt még ilyesmire példa. Mit tudok ellene tenni? Örökre ilyen maradok?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#hormon
2016.04.08.

Túlzott szőrösödés - Mi okozhatja?

A fokozott szőrnövekedés okozta kellemetlenség sajnos csak átmenetileg orvosolható a szőrtelenítési eljárásokkal, ugyanis a probléma mögött hormonális okok állnak. Dr. Katona Evelin, endokrinológus a hirzutizmus okairól, kezelési lehetőségeiről beszélt.

#bőr
2016.01.06.

Hogyan ápoljuk az arcbőrünket télen?

A száraz bőr egy bizonyos formában és mértékig természetes jelenség a téli időszakban. Megelőzésére a legalapvetőbb eszköz a bőrtípusnak megfelelő arcápoló készítmények, hidratáló krémek rendszeres használata.

#szemölcs
2015.11.11.

Szemölcsök: hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

Fiatalokon és felnőtteken is jelentkezhet, a pattanások után a második leggyakoribb bőrprobléma. Többféle típust különböztetünk meg, köztük is legismertebb a közönséges szemölcs, a verruca vulgaris.

#bőr
2015.10.20.

Tanácsok a feszes bőrért

Előfordulhat, hogy fogyókúrával már elérted az álomtestsúlyodat, de még mindig nem vagy elégedett a tükörképeddel - méghozzá a fogyás után visszamaradt, megereszkedett bőr miatt. Elsőre talán bonyolultnak tűnik ismét feszessé tenni a bőrödet, de ha megfogadod az alábbi tanácsokat, és kicsit odafigyelsz a testedre, a bőröd rugalmasságának visszanyerése egyszerűbb lesz, mint gondolnád.

#pattanás
2015.10.17.

Pattanások és kezelésük

A pattanások a kamaszkor velejárói. Vannak, akiknek jobban meggyűlik a baja velük, míg a szerencséseknek alig jut belőlük. Akár így, akár úgy, kezelésüknél nem árt néhány szabályt betartani.

#köröm
2015.10.13.

Mit mond a körmöd az egészségedről?

Tudtad, hogy a körmöd állapota utalhat az egészségi állapotodra? Egy kis fehér folt itt, egy kis rózsás árnyalatú folt ott, vagy valami hullámzó duzzanat amott, mind-mind valamilyen betegség jele lehet a szervezetedben.