Testi problémák, bőr

#Testi problémák #bőr

276 db cikk a témában

#tetkó
2020.11.18.

Mit árul el rólad a tetkód?

A tetoválások manapság népszerűbbek, mint valaha. Az emberek társadalmi hovatartozástól és foglalkozástól függetlenül varratnak magukra tetoválásokat. Ám lehetséges, hogy a tetoválásod teljesen mást fejez ki a külvilág számára, mint amit te üzenni szeretnél vele.

#pattanás
2019.12.27.

Kamaszkori pattanások: mitévő legyek?

Szinte minden tinédzser ismeri a pattanásos bőr problémáját. Mi is okozza a ezeket? Annak ellenére, amit sokan mondanak, nem a piszkos bőr miatt jelennek meg! A túlzott faggyúmirigy- és zsírtermelés az elhalt bőrsejtek és a baktériumok felhalmozódása okozza, ami a pórusok gyulladásához vezet. A MakeUp szakértői felhívják a figyelmet, hogy ez genetikától függ. Ha a családtagok is pattanásokkal szenvedtek kamaszként, valószínűleg nálad is ki fog alakulni. (x)

#szőrtelenítés
2019.10.31.

A szőrtelenítés módozatai

Manapság külön iparág épül a szőrtelenítésre. A különböző korok különböző esztétikai normákkal, szokásokkal rendelkeznek, de a női nemhez többnyire hozzátartozott a szőrtelenség.

#arc
2019.10.23.

Keresd a hozzád valót! A tökéletes bőrápolásról

Ha valaki megkérdezi milyen típusú a bőre, elsősorban az arcbőrére gondol. Bár testünk bőrét nem szoktuk típusokba sorolni, természetesen szoros összefüggés van az arc- és a testbőr között. Ha száraz, érzékeny az arcod, nagy valószínűséggel a testedre sem kenhetsz bármit. Ha aknés az arcod, valószínűleg a hátadon is található pattanás.

#repedt sarok
2019.05.31.

Mitől lehet repedezett a sarkad?

Mintha a fáradt lábunk nem fájna eléggé, néhány embernek meg kell küzdenie a repedt sarkakkal is. Ismerd meg a repedt sarok tüneteit, kockázatát és diagnózisát.

#szappan
2019.04.04.

7 ok, amiért jobb a hagyományos szappan

Bizonyára te is hallottál már a folyékony szappan előnyeiről, de rengeteg érv szól a tömbszappan használata mellett is. Ezek ma már sokkal jobbak, mint amire a gyerekkorodból emlékszel - számtalan, jobbnál jobb minőségű szappant találhatsz a boltokban. Sőt, akár saját kezűleg is elkészítheted a kedvenced!

#szauna
2018.12.14.

Miért érdemes szaunázni? Tippek a helyes használathoz

A szaunázás igazi élményt és felfrissülést jelent a hideg évszakokban, emellett javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is elűzi. A kellemes és hasznos kikapcsolódási formáról dr. Kósa Éva belgyógyász, angiológus beszélt.

#szépségápolás
2018.08.22.

Szépségápolás nyárutón

Szinte hihetetlen, de igaz: a nyári kirándulások és véget nem érő fürdőzések alaposan megviselik szervezetünket. Míg belülről feltöltenek energiával, látszólag kisimítják a ráncainkat, és lelohasztják az átvirrasztott és munkával töltött éjszakákról árulkodó szem alatti fekete karikáinkat, addig szépségünket nem egyszer veszélybe is sodorják.

#cukor
2018.07.01.

A túlzott cukorfogyasztás öregít

A dohányzás, a stressz, de akár napi két pohár cukrozott üdítő is jelentősen megnövelheti a bőr korai öregedését okozó, és az egész szervezetet károsító szabadgyökök mennyiségét.

#melanoma
2018.06.23.

A férfiakra veszélyesebb a melanoma

A férfiaknál gyakrabban válik végzetessé a melanoma, mint a nőknél – állítják brit kutatók. Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász a korai felismerés jelentőségéről beszélt.

#fiatal. testszag
2018.02.04.

Meglepő okok a testszag hátterében - Mutatjuk a megoldást!

Tudod, meglehetősen átható szagot áraszthatsz egy kemény spinning edzés vagy egy fokhagymás vacsi után. Kiderült, hogy néhány meglepő tényező (például, hogy milyen gyorsan öltözöl reggel, hogy mennyi szénhidrátot eszel, vagy, hogy horkolsz-e) szintén szerepet játszat a kellemetlen testszag megjelenésében. Megmutatjuk, hogyan oldhatod meg a problémát!

Normális, ha rosszul érzem magam vérvételnél?
#vérvétel
2017.05.21.

Normális, ha rosszul érzem magam vérvételnél?

A vérvétel folyamata sokak számára lelombozó esemény lehet, függetlenül attól, hogy az véradás vagy szűrővizsgálat céljából történik. Előfordulhat, hogy nem érzed magadat idegesnek, nem tartasz a tűszúrástól, a tested mégis éppen az ellenkezőjét érzékeli, és émelyegni kezdesz.

#szilveszter
2017.01.01.

Kezdd kipihent külsővel az újévet!

A kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink, vagy a túl sok alkohol is okozhatja, hogy másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek vissza a tükörből. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, kozmetikus segítségével kipihentebb külsőt varázsolhatsz magadnak.