Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

318 db cikk a témában

#pubertás
2014.12.19.

Ha késik a pubertáskor: útmutató srácoknak

Nehéz lehet, ha később lépsz a pubertáskorba, mint a fiú barátaid. Ők már növésben vannak, a hangjuk is változóban van. De ne aggódj, lassan Te is elérsz a pubertáskorba.

#tetoválás
2014.12.18.

7 fontos tudnivaló, ha új tetoválásod van

Mielőtt elhagytad a tetoválószalont, adtak néhány bőrápolási tanácsot az új tetoválásoddal kapcsolatban. Izgalmadban talán elfelejtetted őket, vagy csak biztos akarsz lenni benne, hogy helyesen ápolod az új tetoválásodat. Nem mindig könnyű mindenre emlékezni, nem igaz?

#lábápolás
2014.12.15.

Praktikák az egészséges lábakért

Nem titok, hogy a legtöbb ember lábának segítségre lenne szüksége. Az elhanyagolt lábfejen olyan bőr van, ami akár 30-szor vastagabb lehet a test többi részén levőnél.

#fogápolás
2014.12.07.

A fogselyem helyes használata

Tudjuk hogy utálod, de a fogselyem használatával tényleg megőrizheted egészséges és esztétikus mosolyodat. Íme, hogy csináld helyesen.

#vér
2014.11.27.

Véradással segíthetsz másokon, és még egészséges is

Bizonyára nem kell sokat magyarázni azt, hogy miért is érdemes időnként véradásra járni. Azonban egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk. Hogy pontosan miért, arról prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt. Ma van a Véradók Napja.

#fogsor
2014.10.29.

Mi jelenthet veszélyt a fogainkra?

Fogainknak fontos szerepük van a rágásban, a mosolygásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent a fogsorodról?

#szag
2014.10.03.

A szaglás élessége megjósolhatja, meddig élünk

A szaglás idős kori élessége megjósolhatja a várható élettartamot: mérések alapján az orvosok megmondhatják, életben lesz-e páciensük még öt évig - derült ki egy amerikai tanulmányból.

#fül
2014.08.25.

Fültisztítás helyesen

A fülzsír a hallójáratban elhelyezkedő speciális mirigyek terméke. Ez egy zsíros, kenőcsös massza, amely levált hámsejteket, szőrszálakat, és az esetlegesen odakerülő port és szennyeződéseket is tartalmazza. Fontos hangsúlyozni, hogy a hallójárat nem koszos, nem igényel tisztítást, mosást. A hallójárat öntisztuló, így a fülzsírt sem kell eltávolítani, sőt! A normálisan jelenlévő fülviasz eltávolítása gyulladáshoz vezethet.

#fog
2014.08.25.

Összefügg az ínygyulladás és a cukorbetegség?

Egy kutatás szerint a jövőben ugyanazzal a módszerrel lehet majd kezelni a fogágy-betegséget 2-es típusú cukorbetegséget. Dr. Kozák Lili, az Oxygen Fogászat fogszakorvosa a már most elérhető kezelési lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

#bőr
2014.08.04.

Házi arcpakolással a pattanások ellen

Ételek a bőrnek: egyszerű hozzávalókból készülnek, és tiszta, selymes arcbőrt biztosítanak! A következőkben bemutatjuk az öt személyes kedvencünket. Mindegyik természetes bőrápoló, olyan alapanyagokból, melyeket bárki megtalálhat a konyhájában.

#porc
2014.07.05.

Porckopás: mit tehetünk ellene?

A fiatalokat is érintheti a nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma, de negyven felett valóban sokaknak megkeseríti a mindennapjait. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa a mozgás és a fájdalomcsillapítás lehetőségeit ismertette.

#nyak
2014.06.27.

Mitől fáj a nyakunk?

Alig van olyan, aki ne tapasztalta volna a nyakfájdalmat, amely okai valójában szerteágazóak lehetnek. Dr. Pál Mónika, reumatológus az eredőkről és a kezelés lehetőségeiről beszélt.

Túl magasnak vagy alacsonynak érzed magad?
#magasság
2014.05.30.

Túl magasnak vagy alacsonynak érzed magad?

,,Sorakozzatok fel magasság szerint!” - mondják a tanárok. ,,Ne már...” - sóhajtanak fel sokan, különösen akkor, ha nem elégedettek a centimétereikkel.

#fül
2014.05.29.

Mi okozhat fülzúgást?

A fülzúgás megközelítőleg fél millió ember életét keseríti meg hazánkban. A betegség hosszútávon az életminőséget nagymértékben befolyásolja: alvásproblémákhoz, depresszióhoz és tartós fáradtsághoz is vezethet.