Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

318 db cikk a témában

#fog
2014.03.03.

Fogszabályzóval speciálisan kell fogat mosni

Sokaknál szinte divatcikknek számít a fogszabályzó, mióta kiderült, hogy a fogakat felnőttkorban is érdemes szabályozni. Dr. Ameri Sahar, az Oxygen Fogászat szakorvosa, esztétikai fogászati specialista ugyanakkor a szükséges szájhigiéniára hívta fel a figyelmet.

#fogcsikorgatás
2014.02.25.

A fogcsikorgatás migrénhez vezethet

A fogszorítás és csikorgatás hátterében az állhat, hogy az alsó és felső fogak kiegyensúlyozatlan érintkezése miatt az állkapocs ízület nem tudja elérni a nyugalmi záródási pontját. Akár egy nagyobb korona, egy magasabb tömés is okozhatja az ízület erőlködését. – mondja dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa.

#húgyút
2014.02.21.

A húgyúti kövesség

A húgyúti kövesség nagyon gyakori betegség, az egyoldalú, kiegyensúlyozatlan táplálkozás miatt gyakran már tinédzserkorban is jelentkezhet.

#elpirulás
2014.02.16.

Kivédhetetlen az elpirulás?

Az elpirulók többsége szívesen megszabadulna ettől a „szokásától”, ám a kivörösödés ördögi körként működik: minél inkább koncentrálunk arra, hogy ne piruljunk el, arcunk attól élénkebb árnyalatot vesz fel. Mit tehetünk?

#allergia
2014.02.14.

Fogkrém és fogtömés is okozhat szájüregi allergiát

A szájüregben, vagy az ajkak környékén jelentkező allergiás tünetek kevésbé ismert kiváltó okait vesszük sorra dr. Balogh Katalin allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével.

#öltözködés
2014.02.05.

Öltözködési tippek fogcsikorgató hidegre

Ha eleged van az állandó fagyoskodásból, és szeretnéd már végre élvezni a telet úgy, hogy közben nem ázik át a csizmád, nem árt megfogadnod pár jó tanácsot!

#fog
2014.02.04.

Rossz szokások, melyek ártalmasak a fogakra

Odafigyelsz a fogaidra, mosod őket, gyakran használsz fogselymet és évente kétszer még a fogorvosodat is meglátogatod? Helyesen teszed. Valószínű neked is van legalább egy rossz szokásod, ami mellett a jók eltörpülnek és veszélyezteti fogaid épségét. Itt egy lista az öt legrosszabb fogászati szokásról, és hogy hogyan szokj le róluk.

#fog
2014.01.30.

Az ínygyulladás komoly következményekkel járhat

Fogmosás, szájápolás és rendszeres fogorvosi vizit – kutatások szerint a fogak és az íny egészségének megőrzése az ereknek is jót tesz. Dr. Záborszky András, az Oxygen Fogászat fogorvosa az összefüggésekről beszélt.

#agy
2014.01.22.

Tudd meg, hogyan fejlődik a tini agy!

Hogyan változik gondolkodásunk a serdülőkor éveiben? Melyek azok a jellemzők, amik az agy fejlődésének, és egyre összehangoltabb működésének következtében jelennek meg?

#cipő
2014.01.13.

A legrosszabb lábbelik

A lábunk a testünk egyik legstrapabíróbb területe. Hiszen gondoljunk csak bele, ez tartja az egész súlyunkat! Fontos a megfelelő ápolása és a megfelelő cipő hordása, mert ellenkező esetben könnyen baj történhet.

#fogszabályzó
2014.01.12.

A fogszabályzó nem tragédia

Aggódsz, hogyan festesz majd fogszabályzóval? Ez a cikk segít, hogy többet tudj meg az eszközről, ami kiegyenesíti a fogaidat, és sokkal szebbé teszi a mosolyod!

#fogmosás
2014.01.07.

Napi két fogmosás - Hitted volna, hogy...

Eddig is közismert volt, hogy a fogmosás elengedhetetlen tartozéka mindennapjainknak és alapfeltétele fogaink egészségének, brit kutatók egyik tanulmányukban arra a következtetésre jutottak, hogy akik naponta kétszer megmossák fogsorukat, azok esetében jelentősen kisebb eséllyel következik be szívinfarktus.